Wat is Bluzelle (BLZ)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Wat is Bluzelle (BLZ)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Inhoudsopgave

 1. In het kort
 2. Wat is Bluzelle (BLZ)?
 3. Hoe werkt Bluzelle (BLZ)?
 4. Bluzelle (BLZ) token en de tokenomics
 5. Waar kan ik Bluzelle (BLZ) veilig kopen?
 6. Is Bluzelle (BLZ) een goede investering?
 7. Bluzelle (BLZ) cryptoverwachtingen en technische analyse

 

In het kort

 • Bluzelle is een blockchainproject dat gedecentraliseerde opslagoplossingen biedt voor de makerseconomie.
 • Het project wil veilige, betrouwbare en censuurbestendige opslag bieden voor kunstenaars, muzikanten, wetenschappers en andere makers.
 • Hoewel het algemene opslagoplossingen biedt, positioneert Bluzelle zich ook als een blockchain gericht op spellen met functies voor snellere en goedkopere NFT-transacties die geschikt zijn voor de spellenwereld.

 

Wat is Bluzelle (BLZ)?

Bluzelle (BLZ) is een gedecentraliseerd opslagnetwerk dat is ontworpen voor de makerseconomie. Het biedt een veilige en censuurbestendige manier voor makers om hun gegevens, bestanden en andere digitale assets op te slaan. Het belangrijkste doel van het project is om een schaalbare, veilige en gedecentraliseerde oplossing voor gegevensbeheer te bieden voor het gedecentraliseerde web.

Bluzelle werd in 2014 gelanceerd als een blockchainproject en softwareontwikkelingsbedrijf. Naarmate Dapp-ontwikkeling populairder wordt en het aantal Dapp-gebruikers toeneemt, zou het project een van de meest waardevolle spelers in deze blockchainsector kunnen worden.

Ze willen een nieuwe standaard zetten voor het gedecentraliseerde internet, omdat ze voorspellen dat gecentraliseerde infrastructuren niet de benodigde capaciteit zullen hebben om het nieuwe gedecentraliseerde web dat momenteel in ontwikkeling is te ondersteunen. Het Bluzelle ecosysteem vertegenwoordigt een gedecentraliseerde laag waar gebruikers gegevens voor dApps kunnen opslaan en gebruiken zonder censuur en met maximale schaalbaarheid.

 

Hoe werkt Bluzelle (BLZ)?

Bluzelle (BLZ) is een gedecentraliseerd dataopslagnetwerk dat is gebouwd op de Cosmos blockchain en biedt een veilig en schaalbaar alternatief voor traditionele cloudopslagoplossingen. Hier is een gedetailleerde uitleg van hoe het werkt:

Gedecentraliseerde Opslag: Bluzelle maakt gebruik van een netwerk van computers, genaamd "Zwermen", om gegevens op te slaan. Deze Zwermen bestaan uit knooppunten die samenwerken om gegevens te verspreiden en te beveiligen. Wanneer gegevens worden geüpload naar Bluzelle, worden deze opgesplitst in kleinere stukjes en verspreid over meerdere Zwermen, wat het erg moeilijk maakt voor een enkel knooppunt om met de gegevens te knoeien.

Veiligheid & Schaalbaarheid: Bluzelle gebruikt een gedelegeerd proof-of-stake (dPoS) consensusmechanisme om de veiligheid van het netwerk te waarborgen. In een dPoS-systeem zetten gebruikers BLZ-tokens in om te stemmen op validators die het netwerk beveiligen. Validators met meer tokens hebben meer stemrecht en dragen bij aan een robuuste beveiliging.

Bluzelle bereikt ook schaalbaarheid door sharding, een proces dat het netwerk in kleinere partities verdeelt. Deze verdeling helpt de belasting te verminderen en verbetert de snelheid van transactieverwerking.

Aanvullende Functies: Bluzelle richt zich op de GameFi (gamingfinanciën) markt door oplossingen te bieden voor het opslaan van game-assets en NFT's. Het integreert ook met DeFi-protocollen, waardoor gebruikers rente kunnen verdienen op hun cryptobezittingen.

Deze uitleg biedt een duidelijker beeld van de functionaliteiten van Bluzelle, met nadruk op de gedecentraliseerde aard, beveiligingskenmerken, schaalbaarheidsoplossingen en de rol in de gaming- en DeFi-sectoren.

 

Bluzelle (BLZ) token en tokenomics

Hier is een heldere uitleg van de functies van het BLZ-token en de verdeling ervan binnen het Bluzelle-netwerk:

Functies van het BLZ-token:

 • Beloningen voor netwerkdeelnemers: BLZ-tokens worden gebruikt om deelnemers aan het netwerk te belonen die bijdragen aan de functionaliteit en het onderhoud van het systeem.
 • Vereenvoudigen van toegang tot gegevens: Tokens kunnen worden gebruikt om toegang tot opgeslagen gegevens te vergemakkelijken, waardoor gebruikers efficiënt kunnen interacteren met het netwerk.
 • Aankopen in spellen: Binnen gamingplatforms die Bluzelle integreren, kunnen BLZ-tokens worden gebruikt voor in-game aankopen.
 • Gegevensopslag en diensten: Gebruikers kunnen BLZ-tokens inzetten om opslagruimte of andere gerelateerde diensten binnen het netwerk te kopen.

Tokenverdeling:

 • Openbare verkoop (33%): Een derde van de tokens is beschikbaar gesteld aan het publiek via verkoop evenementen.
 • Bluzelle Company (22%): Een deel van de tokens is gereserveerd voor de onderneming zelf, ter ondersteuning van bedrijfsoperaties en toekomstige ontwikkelingen.
 • Community & netwerkbeloningen (10%): Deze tokens zijn bestemd voor het stimuleren van de community en het belonen van gebruikers die bijdragen aan het netwerk.
 • Oprichters (20%): Een vijfde van de tokens is toegekend aan de oprichters van Bluzelle, als erkenning voor hun initiële bijdrage en voortdurende inzet.
 • Adviseurs & Premies (10%): Tokens die zijn gereserveerd voor adviseurs en voor premies die worden uitgereikt voor diverse promoties en bijdragen aan het netwerk.

 

 

Waar kan ik Bluzelle (BLZ) veilig kopen?

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op BitvavoBybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op Bybit

 

Coinmerce

Coinmerce is dé plek waar je moeiteloos je crypto-avontuur start of naar een hoger niveau tilt! Met hun super gebruiksvriendelijke app kun je waar en wanneer je maar wilt de beste deals scoren. Of je nu een crypto-nieuwkomer bent of al de nodige trades achter je naam hebt staan, bij Coinmerce voel je je meteen thuis. Geregistreerd bij de DNB en met een ijzersterke beveiliging, dus je weet dat je investeringen in veilige handen zijn. Plus, met meer dan 300 cryptomunten waarmee je binnen een handomdraai met IDeal kan kopen en uitcashen wanneer je wilt    

Als je een account maakt bij coinmerce geven ze ook nog een €10tje gratis om mee te beginnen! 

Bekijken op CoinmerceIs Bluzelle (BLZ) een goede investering?

Of Bluzelle (BLZ) een goede belegging voor je is, hangt sterk af van je beleggingsdoelen en risicotolerantie. Hier volgt een kort overzicht:

Voordelen

 • Hoge schaalbaarheid en lage kosten - Bluzelle belooft een gedecentraliseerde opslagoplossing met aanzienlijk meer capaciteit en lagere kosten dan traditionele cloudopslagoplossingen.
 • Verbeterde beveiliging - Gegevens op Bluzelle zijn versleuteld en verdeeld over het netwerk, waardoor ze zeer goed bestand zijn tegen hacken en datalekken.
 • Sterk team en partnerschappen - Bluzelle heeft een team met ervaring in blockchaintechnologie en heeft partnerschappen gevormd met andere blockchainprojecten.

Nadelen

 • Ontwikkeling in een vroeg stadium - Het Bluzelle platform is nog in ontwikkeling en het kan tijd kosten voordat het volledig tot zijn recht komt.
 • Concurrentie - Er zijn andere blockchainprojecten die ook decentrale opslagoplossingen ontwikkelen.
 • Token Functionaliteit - De belangrijkste use case voor de BLZ token is momenteel beperkt tot het belonen van aanbieders van opslag.
 • Uiteindelijk is investeren in deze asset class inherent riskant. Doe je eigen onderzoek, begrijp de risico's en investeer nooit meer dan je je kunt veroorloven om te verliezen.

 

Bluzelle (BLZ) cryptoverwachtingen en technische analyseAls we naar de daily chart kijken, zien we dat Bluzelle (BLZ) zijn eerste belangrijke weerstand op $0,2227 al heeft gebroken. Het flirt momenteel met het tweede weerstandsniveau op $0,4951 en het lijkt erop dat het niet snel voorbij dat prijsniveau zal breken.

Ik verwacht dat BLZ zal variëren van $ 0,2227 tot $ 0,4951 voordat het de komende maanden significant zal bewegen.

Als je van plan bent om in deze munt te stappen, ben je misschien te laat. Als je echter van plan bent om in deze range te handelen, kun je een long positie innemen op steunniveaus.


Dit is een moment opname van 02-05-2024, laat het ons weten in de discord als deze een update nodig heeft!
de discord kan je joinen door hier te klikken.

Twijfel je of heb je verder nog vragen over deze crypto, schroom dan niet om onze discord te joinen waar je met zo'n 9000 andere cryptomaten gedachtes kan uitwisselen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws