Wat is Amp (AMP)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Wat is Amp (AMP)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Inhoudsopgave

 1. In het kort
 2. Wat is Amp (AMP)?
 3. Hoe werkt Amp (AMP)?
 4. Amp (AMP) token en de tokenomics
 5. Waar kan ik veilig Amp (AMP) kopen?
 6. Is Amp (AMP) een goede investering?
 7. Amp (AMP) cryptoverwachtingen en technische analyse


In het kort

Amp (AMP) is een ERC-20 token dat wordt gebruikt om crypto-gebaseerde betalingen op een snelle en efficiënte manier te faciliteren. 

Het project fungeert als onderpand voor transacties op het Flexa-netwerk, waardoor cryptobetalingen sneller kunnen worden vereffend door handelaren.

Gebruikers zetten het AMP token in om onderpandpools in balans te brengen en de integriteit van het onderpand te behouden.

 

Wat is Amp (AMP)?

Amp (AMP) crypto werd voor het eerst gelanceerd in 2020 en is een gedecentraliseerd onderpand token dat is ontworpen om snellere en veiligere transacties binnen het Flexa-netwerk mogelijk te maken.

Het primaire doel van Amp is om de bruikbaarheid van cryptocurrencies voor alledaagse betalingen te verbeteren door de uitdagingen van trage transactietijden en potentiële fraude aan te pakken. Amp wil de kloof overbruggen tussen traditionele betaalmethoden en cryptocurrencies door een onderpandmechanisme te bieden.Hoe werkt Amp (AMP)?

Amp (AMP) onderscheidt zich van traditionele cryptocurrencies door zijn unieke rol binnen het Flexa-netwerk, dat cryptobetalingen faciliteert. Hieronder volgt een verduidelijkte uitleg over hoe AMP functioneert:

Onderpand voor Onmiddellijke Transactiebevestigingen:
Anders dan veel traditionele cryptocurrencies, die vaak kampen met langzame transactietijden, maakt AMP het voor handelaren mogelijk om onmiddellijk betalingsbevestigingen te ontvangen, zelfs voordat de transactie door de blockchain is geverifieerd. Dit wordt mogelijk gemaakt door een systeem van onderpand.

Ingezette Tokens voor Gegarandeerde Betalingen:
Gebruikers kunnen hun AMP tokens inzetten om het Flexa-netwerk te ondersteunen. Deze ingezette tokens dienen als een soort zekerheid voor de transacties. Mocht een betaling niet voltooid worden, dan worden de ingezette AMP tokens gebruikt om eventuele verliezen te compenseren. Dit systeem stimuleert gebruikers om verantwoordelijk te handelen door enkel zoveel in te zetten als ze bereid zijn te riskeren, terwijl het verkopers de garantie biedt dat zij zullen worden betaald.

Een Gedecentraliseerd Netwerk:
Het AMP-systeem is volledig gedecentraliseerd, wat betekent dat het niet onder de controle van een enkele entiteit valt. Iedereen kan deelnemen door AMP tokens in te zetten en zo bij te dragen aan de onderpandpool.

Een Eenvoudige Analogie:
Je kunt AMP tokens zien als een borgsom bij het huren van een appartement. Door tokens in te zetten, garanderen gebruikers de betaling aan de handelaar (de verhuurder), terwijl de cryptotransactie (de huur) wordt verwerkt en geverifieerd.

Door deze functies biedt AMP een snelle en veilige methode om cryptotransacties af te handelen, wat het een waardevolle aanvulling maakt op het digitale betalingslandschap.Amp (AMP) token en tokenomics

AMP is een cryptocurrency die een sleutelrol speelt binnen het Flexa-netwerk, en hier is een duidelijke uiteenzetting van hoe het werkt:

Onderpand voor Transacties:
AMP wordt gebruikt als onderpand om de veiligheid van transacties op het Flexa-netwerk te garanderen. Tijdens een cryptobetaling worden AMP tokens tijdelijk opgesloten tot de transactie volledig bevestigd is. Dit systeem helpt het risico op fraude of mislukte transacties aanzienlijk te verminderen, wat een veilige omgeving voor handelaren creëert.

Snellere Afwikkelingen:
Door de inzet van AMP hoeven handelaren niet te wachten op meerdere bevestigingen van de blockchain. Hierdoor kunnen ze vrijwel direct afrekenen, wat resulteert in een verbeterde cashflow.

Lagere Kosten:
AMP streeft ernaar de afwikkelingskosten die handelaren moeten betalen voor het verwerken van transacties te verlagen, waardoor het zowel economisch voordeliger als efficiënter wordt voor dagelijks gebruik.

Inzetten van Tokens:
Gebruikers kunnen hun AMP tokens inzetten om het onderpandsysteem te ondersteunen. Hiermee dragen ze bij aan de stabiliteit en betrouwbaarheid van het netwerk en verdienen ze tegelijkertijd beloningen.
 

Distributie van de token:

 • Merchant Development Fund (25%): Deze fondsen zijn bedoeld om initiatieven te ondersteunen die winkeliers stimuleren om het Flexa-netwerk te adopteren, wat de acceptatie van de technologie bevordert.

 • Subsidies voor Ontwikkelaars (25%): Dit budget is gereserveerd voor het financieren van ontwikkelaars die werken aan applicaties en tools die het Flexa-ecosysteem verrijken.

 • Team en Medewerkers (20%): Deze toewijzing is voor het compenseren van het team achter Flexa, waarbij er soms een wachttijd kan zijn voordat deze fondsen vrijkomen.

 • Token Verkoop (20%): Dit omvat de verkoop van AMP tokens door middel van publieke en privéverkopen om kapitaal te verzamelen voor netwerkuitbreiding en operationele kosten.

 • Netwerk Ontwikkelingsfonds (10%): Deze middelen zijn specifiek gericht op het ondersteunen van de aanhoudende groei en verbetering van het Flexa-netwerk.

Deze gestructureerde aanpak zorgt ervoor dat AMP en het Flexa-netwerk hun innovatieve potentieel kunnen maximaliseren terwijl ze een robuust en veilig platform bieden voor zowel handelaren als gebruikers.

 

Waar kan ik veilig Amp (AMP) kopen?

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op BitvavoBybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op Bybit

 

Coinmerce

Coinmerce is dé plek waar je moeiteloos je crypto-avontuur start of naar een hoger niveau tilt! Met hun super gebruiksvriendelijke app kun je waar en wanneer je maar wilt de beste deals scoren. Of je nu een crypto-nieuwkomer bent of al de nodige trades achter je naam hebt staan, bij Coinmerce voel je je meteen thuis. Geregistreerd bij de DNB en met een ijzersterke beveiliging, dus je weet dat je investeringen in veilige handen zijn. Plus, met meer dan 300 cryptomunten waarmee je binnen een handomdraai met IDeal kan kopen en uitcashen wanneer je wilt    

Als je een account maakt bij coinmerce geven ze ook nog een €10tje gratis om mee te beginnen! 

Bekijken op CoinmerceIs Amp (AMP) een goede investering?

Of Amp (AMP) een goede belegging is, hangt sterk af van je persoonlijke beleggingsdoelen en je risicotolerantie. Hier is een overzicht van de voor- en nadelen om je te helpen beslissen:

Voordelen van AMP:

 • AMP maakt onmiddellijke en verifieerbare zekerheden mogelijk voor elke vorm van waardeoverdracht, waardoor het een aantrekkelijk platform is voor digitale transacties.
 • Het onderpandsysteem van AMP kan worden gebruikt om een breed scala aan transacties te beveiligen, niet alleen met cryptocurrency, maar ook met fysieke activa.
 • Door te dienen als onderpand bieden AMP tokens een extra laag van beveiliging die zowel kopers als verkopers beschermt tegen fraude en verliezen.

Nadelen van AMP:

 • Sommige experts stellen dat blockchainbetalingen van nature veilig zijn en mogelijk geen apart onderpandsysteem nodig hebben.
 • De waarde van AMP is sterk verbonden met het succes en de stabiliteit van het Flexa-netwerk. Problemen binnen dit netwerk kunnen dus direct invloed hebben op de waarde van AMP.
 • Het systeem van AMP, inclusief de Ampera DeFi-applicatie, kan complex zijn, zelfs voor doorgewinterde crypto-investeerders.

Investeringen in cryptocurrency zijn erg riskant. Het is belangrijk dat je grondig onderzoek doet, de risico's goed begrijpt en nooit meer investeert dan je bereid bent te verliezen

 

Amp (AMP) cryptoverwachtingen en technische analyse

Op 12 maart 2024 maakte AMP een enorme beweging van 260%, maar die was van korte duur, want het dumpt 48% op dezelfde dag.

AMP consolideert nu al meer dan 22 dagen en de $0,008971 markering fungeert als steun. Als we er niet in slagen om de $0,008971 vast te houden, zou het verder afbreken met $0,006231 als onze volgende steun.

Met de recente pomp op AMP is een pullback te verwachten. Ik verwacht dat de consoliderende beweging elk moment kan worden afgesloten, maar ik zou er voorstander van zijn om onder de eerste steun te breken.
 

Dit is een moment opname van 19-04-2024, laat het ons weten in de discord als deze een update nodig heeft!
de discord kan je joinen door hier te klikken.

Twijfel je of heb je verder nog vragen over deze crypto, schroom dan niet om onze discord te joinen waar je met zo'n 9000 andere cryptomaten gedachtes kan uitwisselen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws