Top 10 kunstmatige intelligentie (AI) cryptomunten om naar uit te kijken in 2024

Top 10 kunstmatige intelligentie (AI) cryptomunten om naar uit te kijken in 2024

Het is geen geheim dat we een nieuw tijdperk van AI-technologie zijn binnengetreden, maar kan het invloed hebben op blockchaintechnologie, of is dit gewoon een rage?

De kans is groot dat je hebt gehoord van het populaire AI-platform ChatGPT of andere beeldgeneratieplatforms zoals Stable Diffusion en Midjourney.

ChatGPT heeft als snelste applicatie ooit 1 miljoen abonnees bereikt. Voor een beter perspectief: ChatGPT deed er 5 dagen over om 1 miljoen betalende klanten te krijgen, terwijl sommige populaire platforms zoals Instagram en Netflix er maanden over deden. En over maanden gesproken, ChatGPT had ook maar een paar maanden nodig om meer dan 100 miljoen gebruikers te krijgen.

Met de opkomst van AI-technologie proberen bedrijven en projecten in te spelen op deze hype. Laten we in dit artikel de belangrijkste AI cryptoprojecten onderzoeken om te bepalen of dit slechts één grote hypegolf is of de toekomst van blockchain.

 

Het verhaal achter AI 

De reden waarom we het in de eerste plaats over AI crypto hebben, is te danken aan ChatGPT. Hoewel de chatbot geen crypto of blockchain gebruikt, laten we begrijpen waarom dit verhaal is begonnen.

ChatGPT is een AI-aangedreven chatbot van de in San Francisco gevestigde startup OpenAI. Hoewel je misschien denkt dat OpenAI dit nieuwe bedrijf is, gezien de recente explosie van ChatGPT eind 2022, werd het bedrijf al in 2015 opgericht.

Elon Musk was zelfs een van OpenAI's eerste investeerders voordat hij in 2018 besloot het bestuur te verlaten.

Als je ChatGPT nog niet hebt gebruikt, is het gemakkelijk te zien waarom de technologie zo snel van de grond komt. Het is de eerste tool in zijn soort en is een ongelooflijke combinatie van Google zoeken en het hebben van je assistent die een genie is die een gesprek kan voeren.

 

Wat zijn AI tokens?

AI-tokens, of kunstmatige intelligentie crypto-tokens, zijn een spannende fusie van blockchain-technologie en kunstmatige intelligentie. Ze vormen de ruggengraat van talloze AI-projecten, applicaties en diensten, draaiend binnen het veilige en transparante ecosysteem van blockchain.

Wat AI-tokens zo bijzonder maakt:

  • Veelzijdig doel: Deze tokens zijn de drijvende kracht achter diverse AI-initiatieven, van slimme apps tot revolutionaire diensten, allemaal gehuisvest op blockchain voor extra veiligheid en efficiëntie.

  • Cruciale rollen binnen AI-projecten:

    • Transacties: AI-tokens zijn de valuta van de toekomst op AI-platforms. Of het nu gaat om het aanschaffen van data, het betalen voor AI-diensten of het meedoen aan unieke activiteiten, AI-tokens maken het mogelijk.
    • Bestuur: Deze tokens zijn niet alleen maar een betaalmiddel; ze geven je ook een stem. Tokenhouders kunnen meebeslissen over hoe AI-projecten zich ontwikkelen en de koers die ze varen beïnvloeden.
    • Stimulansen: Om de groei en innovatie binnen AI-projecten te versnellen, belonen deze tokens gebruikers die een actieve bijdrage leveren, of dat nu is door data te delen, rekenkracht te bieden of nieuwe AI-oplossingen te ontwikkelen.

In essentie zijn AI-tokens de brandstof voor een nieuwe generatie technologieën die onze wereld zullen transformeren. Ze bieden een unieke kans om deel uit te maken van projecten die niet alleen de toekomst van kunstmatige intelligentie vormgeven, maar ook de manier waarop we interactie hebben met de digitale wereld.


 

Waar kun je AI tokens kopen?

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op BitvavoBybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op Bybit

 

Coinmerce

Coinmerce is dé plek waar je moeiteloos je crypto-avontuur start of naar een hoger niveau tilt! Met hun super gebruiksvriendelijke app kun je waar en wanneer je maar wilt de beste deals scoren. Of je nu een crypto-nieuwkomer bent of al de nodige trades achter je naam hebt staan, bij Coinmerce voel je je meteen thuis. Geregistreerd bij de DNB en met een ijzersterke beveiliging, dus je weet dat je investeringen in veilige handen zijn. Plus, met meer dan 300 cryptomunten waarmee je binnen een handomdraai met IDeal kan kopen en uitcashen wanneer je wilt    

Als je een account maakt bij coinmerce geven ze ook nog een €10tje gratis om mee te beginnen! 

Bekijken op Coinmerce

 

Top 10 AI tokens

 

De Graph (GRT)


De Graph (GRT) wordt geassocieerd met AI, maar het is niet strikt een AI token zoals sommige tokens direct AI functionaliteiten aandrijven.

The Graph (GRT) is een protocol dat het makkelijker maakt voor ontwikkelaars om data uit blockchains te halen en te gebruiken voor het bouwen van apps. Gelanceerd in 2018, wordt het gebruikt in DeFi (gedecentraliseerde financiën) en NFT's (niet-vervangbare tokens), waardoor het ontwikkelen van marktplaatsen en apps rond deze technologieën gestroomlijnd wordt.

GRT, de token, helpt bij de governance van dit ecosysteem en stelt houders in staat te stemmen over belangrijke beslissingen en beloningen te verdienen. Het maakt gebruik van geavanceerde technologieën zoals GraphQL om efficiënt data op te vragen en te indexeren, waardoor de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties wordt versneld. Het wordt ondersteund door een gemeenschap van ontwikkelaars, en GRT kan verhandeld worden op verschillende cryptocurrency-exchanges​

 

Fetch AI (FET)

Fetch.ai mixt blockchain met AI om slimme agents te maken die zelf taken kunnen doen. Opgericht in 2017, wil het platform AI toegankelijk maken voor iedereen. Met het FET-token, gelanceerd in 2018, kun je gebruik maken van de diensten van het netwerk, zoals het draaien van deze autonome agents.

Deze technologie heeft veel potentie, met toepassingen in sectoren zoals financiën, transport, en energiebeheer. Bijvoorbeeld, het kan helpen bij het vinden van de beste handelsmogelijkheden in de financiële sector of bij het optimaliseren van energieverbruik in slimme steden. De autonome agents van Fetch.ai, gedreven door AI, kunnen complexe taken aan en verbeteren de efficiëntie door zichzelf aan te passen aan nieuwe gegevens en omstandigheden.

Fetch.ai staat bekend om zijn unieke combinatie van blockchain en AI, wat het onderscheidt van andere projecten. Het is niet alleen een platform voor het verwerken van transacties; het is een netwerk dat intelligente oplossingen biedt voor echte problemen, allemaal mogelijk gemaakt door de FET-token.


 

SingularityNET (AGIX)


SingularityNET is een platform dat gebruik maakt van blockchain-technologie om een gedecentraliseerd, open marktplaats voor kunstmatige intelligentie (AI) diensten te creëren.

Het stelt gebruikers in staat om AI-diensten te kopen en verkopen over een gedistribueerd netwerk, waarbij iedereen kan bijdragen aan en gebruik kan maken van de AI-technologie. Dit maakt het voor bedrijven en ontwikkelaars mogelijk om samen te werken en te innoveren op het gebied van AI, en tegelijkertijd wordt de macht over deze technologie gedemocratiseerd.

SingularityNET streeft ernaar om een groot scala aan AI-diensten toegankelijk te maken voor een breed publiek, en om de interoperabiliteit tussen verschillende AI-diensten te bevorderen.
 

Render (RNDR)

Render (RENDR) is een gedecentraliseerd platform dat mensen in staat stelt om ongebruikte GPU-kracht van hun eigen apparaten in te zetten voor projecten die grafische verwerking en visuele effecten nodig hebben. Render maakt een peer-to-peer-netwerk mogelijk waarbij mensen gemakkelijk toegang hebben tot onbenutte computationele kracht, wat traditionele processen voor het renderen en streamen van 3D-omgevingen en andere visuele effecten vereenvoudigt.

Het netwerk helpt bij het schalen van GPU-rendering, biedt meer opties voor zowel opdrachtgevers als degenen die hun overtollige GPU-kracht verhuren en biedt bescherming van intellectueel eigendom met behulp van blockchain-technologie. Render streeft ernaar om een efficiënt alternatief te bieden voor dure, gelokaliseerde marktoplossingen en lost inefficiënties op in het gebruik van GPU-vermogen.

 

Ocean Protocol (OCEAN)


Ocean Protocol is een blockchain-platform dat data en AI-diensten democratiseert.

Het stelt data-eigenaren in staat om hun gegevens te tokeniseren en te verkopen, terwijl het kopers in staat stelt om veilig en privé toegang te krijgen tot data. OCEAN is de valuta van het platform, waarmee gebruikers betalen voor data, staken voor liquiditeit en deelnemen aan governance beslissingen.

Het doel is om een open datamarktplaats te creëren waar waarde en controle teruggegeven worden aan de data-eigenaren en gebruikers.

 

Bittensor (TAO)


Bittensor (TAO) is een blockchain-gebaseerd project dat een gedecentraliseerde marktplaats voor machinaal leren wil creëren. Door samenwerking mogelijk te maken en bijdragen te belonen met TAO-tokens, creëert Bittensor een collectief intelligentienetwerk waar AI-modellen samen kunnen trainen. Deze open-source aanpak is bedoeld om de toegang tot bronnen voor machinaal leren te democratiseren en de ontwikkeling van AI te versnellen.


 

Theta Netwerk (THETA)


Theta Network is een gedecentraliseerd platform dat speciaal is ontworpen om de levering van videocontent via het internet te verbeteren. Door gebruik te maken van blockchain-technologie moedigt Theta gebruikers aan om hun reserve rekenkracht en bandbreedte te delen, waardoor effectief een peer-to-peer video delivery netwerk wordt gecreëerd.

Gebruikers die hun bronnen bijdragen aan het netwerk worden beloond met THETA tokens, een vorm van digitale valuta die gebruikt kan worden binnen het ecosysteem.
 

AIOZ-netwerk (AIOZ)


AIOZ Network is een blockchain-platform dat digitale contentlevering wil hervormen door een gedecentraliseerd contentleveringsnetwerk (dCDN) te creëren.

Dit stelt gebruikers in staat om hun computerbronnen, zoals opslag en bandbreedte, te delen. Het doel is om de efficiëntie van streaming en contentdistributie te verbeteren en de kosten te verlagen. Dit gebeurt door gebruik te maken van de unieke voordelen van blockchain-technologie, zoals transparantie, veiligheid en decentralisatie.

 

OriginTrail (TRAC)


OriginTrail (TRAC) is een blockchain-protocol ontworpen om de transparantie en traceerbaarheid binnen toeleveringsketens te vergroten. Het maakt de veilige uitwisseling en connectiviteit van gegevens tussen organisaties en systemen mogelijk zonder de integriteit en veiligheid in gevaar te brengen.

Door het gebruik van gedecentraliseerde kennisgrafieken helpt het bedrijven de herkomst van producten te verifiëren en te voldoen aan regelgeving, wat bijdraagt aan een betrouwbaarder en efficiënter toeleveringsketenbeheer.

 

NEAR-procotol (NEAR)


NEAR Protocol is een schaalbaar blockchain-netwerk ontworpen voor dApp-ontwikkelaars, met als doel het gemakkelijker en toegankelijker te maken om gedecentraliseerde applicaties te bouwen en te gebruiken. Het gebruikt sharding-technologie om hoge snelheden en doorvoer te bereiken, waardoor het een concurrerend platform is voor het ontwikkelen van toekomstbestendige projecten.

NEAR streeft naar een gebruiksvriendelijke benadering, met lage transactiekosten en een eenvoudige interface voor zowel ontwikkelaars als eindgebruikers.

 

Een hype of moeten we het serieus nemen?

Het is goed om realistisch te blijven over wat AI en blockchain momenteel voor elkaar kunnen betekenen. Hoewel er veel succesvolle projecten zijn, betekent dat niet automatisch dat hun technologieën naadloos samenwerken. In feite zijn er sceptici die twijfelen of blockchain op korte termijn wel echt voordelen kan bieden aan AI-toepassingen. De grootste uitdagingen van blockchain worden er namelijk niet direct door opgelost.

Tot nu toe zijn er geen AI-tools die crypto-gebruikers significant kunnen helpen. Ze maken blockchain niet sneller, verlagen de kosten van transacties niet, en trekken ook niet meer gebruikers aan. En hoewel er over AI-gestuurde trading bots wordt gesproken, is er geen concrete bewijs dat ze daadwerkelijk helpen om winst te maken.

Wat je wel kunt doen, is tools zoals ChatGPT of Token Metrics raadplegen voor hun mening over bepaalde altcoins, om zo wat tijd te besparen in je onderzoek. Maar voor nu, is dat ongeveer alles wat AI voor crypto-gebruikers kan doen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws