Wat is Hashflow (HFT)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Wat is Hashflow (HFT)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Inhoudsopgave

 1. In het kort
 2. Wat is Hashflow (HFT)?
 3. Hoe werkt Hashflow (HFT)?
 4. Hashflow (HFT) token en de tokenomics
 5. Waar kan ik Hashflow (HFT) veilig kopen?
 6. Is Hashflow (HFT) een goede investering?
 7. Hashflow (HFT) cryptoverwachtingen en technische analyse

   

In het kort

 • Hashflow (HFT) is een gedecentraliseerde exchange (DEX) aggregator. Het doorzoekt verschillende DEX'en om de best mogelijke prijs voor je handel te vinden en biedt diepe liquiditeit van toonaangevende blockchains.
 • HFT heeft functies zoals nul slippage en toegang tot meer dan $8 miljard aan liquiditeit.
 • Door gebruik te maken van een uniek prijsmodel streeft Hashflow ernaar om het prijsverschil (slippage) dat vaak voorkomt bij gedecentraliseerde exchanges te elimineren.

   

Wat is Hashflow (HFT)?

Hashflow (HFT), gelanceerd in april 2021, is een gedecentraliseerde exchange (DEX) aggregator die als doel heeft gebruikers te voorzien van de best mogelijke tarieven voor hun cryptocurrency transacties.

Door liquiditeit uit meerdere bronnen samen te voegen, biedt het project gebruikers toegang tot een grote pool van fondsen, waardoor het risico op slippage (het verschil tussen de verwachte prijs en de werkelijke prijs die tijdens een transactie wordt ontvangen) wordt verminderd.

Eenvoudiger gezegd, Hashflow streeft ernaar om een one-stop shop te zijn voor handelaren in cryptocurrency, door de beste tarieven, diepe liquiditeit en veilige transacties over verschillende blockchains aan te bieden.

 

Hoe werkt Hashflow (HFT)?

Hashflow (HFT) richt zich op het verbeteren van enkele kernproblemen waarmee traditionele gedecentraliseerde exchanges (DEX'en) kampen, door een nadruk te leggen op efficiëntie en veiligheid. Hieronder een verduidelijking van hun aanpak:

Focus op Efficiëntie en Veiligheid

 • Beperking van Slippage en MEV: In tegenstelling tot de traditionele DEX'en, die veelal vertrouwen op automatische marketmakers (AMM's), maakt Hashflow gebruik van een hybride on-chain/off-chain request for quotation (RFQ) systeem. Deze methode haalt direct koersen bij marketmakers, wat het risico verkleint op significante prijswijzigingen tussen het moment van orderplaatsing en uitvoering, bekend als slippage. Bovendien biedt het bescherming tegen MEV (maximal extractable value) aanvallen, waarbij handelaren profiteren van de volgorde waarin transacties op de blockchain worden geplaatst.

 • Gegarandeerde Transactieprijzen: Een ander voordeel van Hashflow is de garantie dat transacties worden uitgevoerd tegen de opgegeven prijs, iets wat AMM-gebaseerde DEX'en niet altijd kunnen bieden. Door de prijs bij orderplaatsing vast te leggen, worden gebruikers beschermd tegen ongewenste prijsschommelingen door marktvolatiliteit.

 • Cross-Chain Functionaliteit: Hashflow maakt het mogelijk voor gebruikers om moeiteloos tokens te verhandelen over verschillende blockchains heen. Dit systeem omzeilt de complexiteit en extra kosten die normaal gesproken gepaard gaan met het overbruggen van tokens tussen verschillende netwerken.

   

Hashflow (HFT) token en tokenomics

Het HFT-token is het kloppend hart van Hashflow, een vernieuwende crypto-ruilbeurs zonder centrale autoriteit. Deze beurs valt op door zijn mogelijkheid tot samenwerken tussen verschillende systemen, handel zonder prijsverschillen, en bescherming tegen bepaalde soorten marktmanipulatie. Laten we de functies en de verdeling van HFT eens duidelijk uitleggen:

Wat je kunt doen met HFT:

 • Meesturen: Als je HFT-tokens hebt, kun je meebeslissen over het reilen en zeilen van Hashflow. Dit gebeurt in de Hashverse, een speciale plek waar je stem meer waard is als je meer tokens vastzet en voor een langere tijd.
 • Beloningen voor Inzet: HFT inzetten opent de deur naar voordelen binnen het ecosysteem, zoals extra tokens of andere leuke extra's.
 • Korting op Kosten: Handelen op Hashflow kost je niets aan transactiekosten, maar als je HFT gebruikt, kun je nog meer besparen op andere kosten binnen het platform.
 • Speciale Toegang: Met HFT kun je speciale onderdelen en activiteiten van Hashflow ontgrendelen, wat het nog leuker maakt om deel uit te maken van deze gemeenschap.

Hoe de HFT-tokens zijn verdeeld:

 • Voor het Core Team (19,32%): Deze zijn voor de mensen die Hashflow hebben gebouwd en onderhouden.
 • Voor Ecosysteem Ontwikkeling (53,18%): Dit grote deel is opgesplitst voor verschillende doelen, zoals:
  • Partnerschappen (18,54%): Voor samenwerkingen die Hashflow versterken.
  • Gemeenschapsbeloningen (13,08%): Voor de trouwe volgers en deelnemers aan bepaalde acties.
  • Liquiditeitsverschaffers (7,5%): Om hen te belonen voor hun bijdrage aan het ecosysteem.
  • Vroege Partners (6,2%): Een dankjewel voor degenen die vanaf het begin met Hashflow samenwerken.
  • Toekomstige Gemeenschapsbeloningen (3,35%): Bewaard voor nieuwe initiatieven.
  • Eerste Bijdragers (2,52%): Voor degenen die hielpen Hashflow op te bouwen.
  • Gemeenschapsschatkist (1%): Voor projecten vanuit de gemeenschap.
  • Hashverse Beloningen (1%): Voor de actieve avonturiers in de Hashverse.

Door deze opzet versterkt het HFT-token de gemeenschap en beloont het actieve bijdragers, waardoor iedereen wordt aangemoedigd om bij te dragen aan de groei en vooruitgang van Hashflow.

 

Waar kan ik veilig Hashflow (HFT) kopen?


 

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op BitvavoBybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op Bybit

 

Coinmerce

Coinmerce is dé plek waar je moeiteloos je crypto-avontuur start of naar een hoger niveau tilt! Met hun super gebruiksvriendelijke app kun je waar en wanneer je maar wilt de beste deals scoren. Of je nu een crypto-nieuwkomer bent of al de nodige trades achter je naam hebt staan, bij Coinmerce voel je je meteen thuis. Geregistreerd bij de DNB en met een ijzersterke beveiliging, dus je weet dat je investeringen in veilige handen zijn. Plus, met meer dan 300 cryptomunten waarmee je binnen een handomdraai met IDeal kan kopen en uitcashen wanneer je wilt    

Als je een account maakt bij coinmerce geven ze ook nog een €10tje gratis om mee te beginnen! 

Bekijken op Coinmerce


 

Is Hashflow (HFT) een goede investering?

Of Hashflow (HFT) een goede investering voor jou is, hangt sterk af van je beleggingsdoelen en risicotolerantie. Hier volgt een kort overzicht:

Voordelen

 • Minder slippage - Hashflow wil een groot pijnpunt voor handelaren op Decentralized Exchanges (DEXs) wegnemen, namelijk slippage. Met behulp van een nieuw prijsmodel stelt Hashflow handelaren in staat om te kopen en verkopen tegen de exacte prijs die ze opgeven, waardoor de kans op onverwachte prijswijzigingen tijdens de uitvoering van de handel wordt verkleind.
 • Verhoogde efficiëntie - Hashflow pakt inefficiënties aan in de manier waarop traditionele DEX'en kopers en verkopers bij elkaar brengen. Dit kan leiden tot snellere handelsuitvoering en mogelijk lagere totale handelskosten.

Nadelen

 • Nieuw en niet getest - Hashflow is een relatief nieuw project en de technologie is nog niet langdurig getest. Dit betekent dat er onvoorziene bugs of kwetsbaarheden kunnen zijn die gevolgen kunnen hebben voor gebruikers.
 • Complexiteit - De innerlijke werking van het prijsmodel van Hashflow kan voor sommige gebruikers ingewikkeld zijn om te begrijpen. Dit kan het voor nieuwe handelaren moeilijk maken om vertrouwd te raken met het platform.

Uiteindelijk is investeren in deze beleggingscategorie inherent riskant. Doe je eigen onderzoek, begrijp de risico's en investeer nooit meer dan je je kunt veroorloven om te verliezen.

 

Hashflow (HFT) cryptoverwachtingen en technische analyse

Op de daily chart lijkt HFT in een uptrend te zitten, maar het heeft moeite om de steun op $0,4378 vast te houden. De grafiek voor HFT lijkt besluiteloos, omdat het momenteel alleen consolideert. Desondanks is de uptrend nog steeds geldig en zal deze niet breken, tenzij de prijs van de tokens niet sluit onder de vorige hogere high.

Een bijkomende factor waarom HFT niet massaal rallyt in tegenstelling tot de rest van de altcoinmarkt, is dat het geen passend verhaal lijkt te hebben. De meeste recente verhalen gaan over DePIN, memes en real-word activa, terwijl HFT leunt op de DeFi-kant van crypto.

Aangezien de beweging van HFT op dit moment besluiteloos is, moeten we wachten op een duidelijkere structuur in de komende weken.

Dit is een moment opname van 16-04-2024, laat het ons weten in de discord als deze een update nodig heeft!
de discord kan je joinen door hier te klikken.

Twijfel je of heb je verder nog vragen over deze crypto, schroom dan niet om onze discord te joinen waar je met zo'n 9000 andere cryptomaten gedachtes kan uitwisselen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws