Wat is Ontology (ONT)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Wat is Ontology (ONT)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Inhoudsopgave

 

 1. In het kort
 2. Wat is Ontology (ONT)?
 3. Hoe werkt Ontology (ONT)?
 4. Ontology (ONT) token en de tokenomics
 5. Waar kan ik Ontology (ONT) veilig kopen?
 6. Is Ontology (ONT) een goede investering?
 7. Ontology (ONT) cryptoverwachtingen en technische analyse

   

In het kort

 • Ontology (ONT) is een openbaar blockchainnetwerk dat zich richt op gedecentraliseerde identiteits- en gegevensoplossingen in Web3.
 • Het project wil vertrouwensproblemen op blockchains oplossen door zich te richten op identiteitsbeveiliging en gegevensintegriteit.
 • Het Ontology netwerk is ontworpen om te voldoen aan regelgeving, zodat je erop kunt vertrouwen dat er veilig met je gegevens wordt omgegaan.

   

Wat is Ontology (ONT)?

Ontology (ONT) is een openbaar blockchain-netwerk dat gedecentraliseerde identiteits- en gegevensoplossingen biedt specifiek voor Web3-toepassingen. Het belangrijkste doel van het project is om een infrastructuur te creëren waarmee gebruikers en bedrijven controle hebben over hun digitale identiteiten en gegevens door oplossingen te bieden die voldoen aan de regelgeving en prioriteit geven aan de privacy van gebruikers.

Ontology is gemaakt door Onchain, het bedrijf dat de NEO blockchain heeft gemaakt. Onchain ontwerpt en ontwikkelt blockchainoplossingen voor bedrijven om hun toepassing van blockchaintechnologieën te katalyseren.

Ontology werd gebouwd op de NEO blockchain voordat het mainnet live ging op 30 juni 2018. In tegenstelling tot de meeste blockchainnetwerken had Ontology geen ICO; in plaats daarvan hield het een airdrop. Voor elke NEO die een individu bezat, werd .2 ONT airdrop in hun wallet gedaan.

 

Hoe werkt Ontology (ONT)?

Ontology (ONT) is een innovatief blockchainplatform speciaal ontworpen om aan de unieke behoeften van bedrijven te voldoen. Het pakt veelvoorkomende problemen aan zoals gegevensfragmentatie en het gebrek aan interoperabiliteit, waardoor het zich onderscheidt van traditionele blockchains. Hier volgt een vereenvoudigd overzicht van hoe Ontology werkt en de voordelen die het biedt:

Interoperabele Blockchains

Ontology stelt bedrijven in staat om hun eigen privé-blockchains te ontwikkelen, die vervolgens kunnen worden gekoppeld aan andere blockchains binnen het Ontology-netwerk. Dit systeem faciliteert een veilige uitwisseling van gegevens tussen verschillende bedrijven terwijl de privacy van individuele gegevens gewaarborgd blijft.

Focus op Decentralisatie

Dankzij het Proof-of-Stake systeem kiest Ontology validators op basis van de hoeveelheid ONT die zij inzetten. Dit decentralisatieproces bevordert een eerlijke en veilige netwerkoperatie en voorkomt de mogelijkheid van monopolistische controle door een enkele entiteit.

Voordelen voor Bedrijven

Ontology biedt een robuuste infrastructuur voor bedrijven om veilige, schaalbare blockchainapplicaties te ontwikkelen. Het platform ondersteunt cruciale functies zoals digitaal identiteitsbeheer en protocollen voor datadeling, die essentieel zijn voor moderne ondernemingen om efficiënt en veilig te opereren in de digitale economie.

 

Ontology (ONT) token en tokenomics

Dubbel Tokensysteem van Ontology

 • ONT: Dit is de primaire token van Ontology en speelt een centrale rol in het Proof-of-Stake consensusmechanisme genaamd Triones. Gebruikers zetten ONT in om deel te nemen aan het netwerkbeheer en helpen bij het beveiligen van het platform.

 • Ontology Gas (ONG): Vergelijkbaar met Ethereum's gas, dient ONG als de operationele token binnen het Ontology netwerk. Deze token wordt gebruikt om transactiekosten te betalen, gegevensopslag te bekostigen en smart contracts uit te voeren.

Functies van het ONT Token

Het ONT token wordt binnen het Ontology netwerk gebruikt voor verschillende doeleinden:

 • Governance: Tokenhouders kunnen stemmen over belangrijke besluiten binnen het netwerk.
 • Inzetten: Door ONT in te zetten, dragen gebruikers bij aan de netwerkveiligheid en verdienen zij beloningen.
 • Integratie met de Ethereum Virtuele Machine (EVM): Hierdoor kunnen ontwikkelaars Ethereum-compatibele dApps op Ontology uitvoeren.

Distributie van ONT Tokens

De initiële distributie van ONT tokens is als volgt opgezet:

 • Ontology community: 12%
 • Mede-bouwers: 28%
 • NEO Raad: 10%
 • Ontologie Ecosysteem Ontwikkeling: 25%
 • Ontology Technische Community Beloning: 10%
 • Kernteam Ontology: 15%

Deze verdeling zorgt ervoor dat verschillende stakeholders binnen en buiten het project betrokken zijn bij de groei en ontwikkeling van het Ontology netwerk, wat de decentralisatie en diversiteit binnen het ecosysteem bevordert.

 

Waar kan ik Ontology (ONT) veilig kopen?

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op BitvavoBybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op Bybit

 

Coinmerce

Coinmerce is dé plek waar je moeiteloos je crypto-avontuur start of naar een hoger niveau tilt! Met hun super gebruiksvriendelijke app kun je waar en wanneer je maar wilt de beste deals scoren. Of je nu een crypto-nieuwkomer bent of al de nodige trades achter je naam hebt staan, bij Coinmerce voel je je meteen thuis. Geregistreerd bij de DNB en met een ijzersterke beveiliging, dus je weet dat je investeringen in veilige handen zijn. Plus, met meer dan 300 cryptomunten waarmee je binnen een handomdraai met IDeal kan kopen en uitcashen wanneer je wilt    

Als je een account maakt bij coinmerce geven ze ook nog een €10tje gratis om mee te beginnen! 

Bekijken op Coinmerce

 


Is Ontology (ONT) een goede investering?

Of Ontology (ONT) een goede investering voor jou is, hangt sterk af van je beleggingsdoelen en risicotolerantie. Hier volgt een kort overzicht:

Voordelen

 • Bedrijfsgericht - In tegenstelling tot Ethereum richt Ontology zich specifiek op ondernemingen. Het biedt een publieke hoofd chain voor transparantie en private chains voor bedrijven die vertrouwelijkheid nodig hebben.
   
 • Sterk team & ondersteuning - Ontology heeft een team van ervaren ontwikkelaars en adviseurs en wordt ondersteund door grote bedrijven.
   
 • Grenzeloos potentieel - Ontology's focus op digitale identiteit en gegevensverificatie heeft het potentieel om veel industrieën te revolutioneren. De toepassingen kunnen variëren van supply chain management tot veilige stemsystemen.

Nadelen

 • Concurrentie - Ontology heeft te maken met concurrentie van andere smart contract platforms zoals Ethereum en NEO. Het moet zichzelf vestigen als een unieke en waardevolle oplossing voor bedrijven.
   
 • Onzekerheid in adoptie - Hoewel Ontology voordelen biedt voor bedrijven, is grootschalige adoptie van blockchaintechnologie door bedrijven nog onzeker.
   

Uiteindelijk is investeren in deze asset class erg riskant. Doe dus altijd je eigen onderzoek, begrijp de risico's en investeer nooit meer dan je je kunt veroorloven om te verliezen.

 

Ontology (ONT) cryptoverwachtingen en technische analyse


Als we naar de daily chart kijken, zien we dat Ontology (ONT) zich sinds 2022 in een accumulatiezone bevindt. Momenteel probeert het voorbij $0,4046 te breken, wat een sterk weerstandspunt is voordat het naar boven kan breken.

Persoonlijk denk ik dat dit token een van de altcoins is die nog niet gepompt hebben en op dit moment een geweldige koop is (geen financieel advies). Een andere factor is dat het altseizoen voor de deur staat, dus mensen bereiden zich hierop voor terwijl ze wat alts verzamelen.

Verwacht een restest als steun zodra de $0,4046 naar boven breekt. Zodra dat is doorbroken, kun je winst nemen op $0,6884 als je eerste winstniveau en $1,1975 als je tweede
.

Dit is een moment opname van 01-05-2024, laat het ons weten in de discord als deze een update nodig heeft!
de discord kan je joinen door hier te klikken.

Twijfel je of heb je verder nog vragen over deze crypto, schroom dan niet om onze discord te joinen waar je met zo'n 9000 andere cryptomaten gedachtes kan uitwisselen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws