Wat is Oasis Network (ROSE)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Wat is Oasis Network (ROSE)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Inhoudsopgave

 1. In het kort
 2. Wat is Oasis Network (ROSE)?
 3. Hoe werkt Oasis Network (ROSE)?
 4. Oasis Network (ROSE) token en de tokenomics
 5. Waar kan ik Oasis Network (ROSE) veilig kopen?
 6. Is Oasis Network (ROSE) een goede investering?
 7. Oasis Network (ROSE) cryptoverwachtingen en technische analyse

   

In het kort

 • Oasis Network is een Layer-1 blockchain gericht op schaalbaarheid en privacy, waardoor bedrijven kunnen samenwerken aan vertrouwelijke gegevens.
 • Oasis biedt aanpasbare privacyfuncties, waardoor ontwikkelaars het niveau van vertrouwelijkheid voor hun projecten kunnen kiezen.
 • Het project integreert met bestaande blockchaintools en -technologieën, zodat ontwikkelaars eenvoudig privacybehoudende toepassingen kunnen bouwen.

   

Wat is Oasis Network (ROSE)?

Oasis Network (ROSE) is een blockchainplatform dat specifiek is ontworpen voor privacybescherming en veilige gegevensverwerking, waardoor het ideaal is voor bedrijven die vertrouwelijk willen samenwerken en innoveren. Het platform is gelanceerd in 2018 en heeft zich onderscheiden door een scheiding aan te brengen tussen de consensuslaag en de rekenlaag.

Deze scheiding zorgt voor de flexibiliteit om meerdere aanpasbare runtime-omgevingen, of ParaTimes, te ondersteunen. Deze aanpak is vergelijkbaar met hoe Avalanche subnetten en Polkadot parachains functioneren.

Oasis wordt aangedreven door een levendige en gedecentraliseerde community van developers, waarvan velen een PhD in computerbeveiliging of cryptografie bezitten. Het platform wordt ook gesteund door toonaangevende industriële leiders en externe bijdragers die samen een ecosysteemfonds van $235 miljoen beheren. Dit fonds is opgezet om de ontwikkeling en expansie van het Oasis ecosysteem te stimuleren.

De Oasis Foundation speelt hierin een actieve rol door het verstrekken van grants aan ontwikkelaars en projecten die het netwerk gebruiken, waardoor het een vruchtbare bodem is voor technologische innovatie en ontwikkeling in de blockchainruimte.

 

Hoe werkt Oasis Network (ROSE)?

Oasis Network (ROSE) is een geavanceerde blockchain die uitblinkt in zowel schaalbaarheid als privacy dankzij zijn tweelaagse structuur. Hier is een eenvoudiger overzicht van hoe het werkt:

Tweelaagse Architectuur:

 1. Consensuslaag:

  • Deze laag is de basis van de beveiliging van het netwerk. Hier gebruiken validators, ofwel netwerkdeelnemers, hun ROSE-tokens als een soort borg om het netwerk te helpen beveiligen. In ruil daarvoor ontvangen ze beloningen.
 2. ParaTime Laag:

  • Dit zijn speciale zones binnen het netwerk waar specifieke taken worden uitgevoerd. Elke zone kan aangepast worden om verschillende soorten privacy en functies te ondersteunen, afhankelijk van wat nodig is voor een bepaalde app of dienst. Sommige zones zijn openbaar, en sommige zijn privé, wat extra beveiliging biedt voor gevoelige informatie.
    

Belangrijkste Privacyfuncties:

 • Vertrouwde Uitvoeringsomgevingen (TEE's):

  • Dit zijn beveiligde delen van de computer die helpen om gegevens privé te houden terwijl ze worden verwerkt. Dit is ideaal voor het uitvoeren van gevoelige taken, zoals het verwerken van persoonlijke gegevens, zonder dat anderen deze kunnen zien.
 • Vertrouwelijke Assets:

  • Gegevens binnen de afgeschermde zones kunnen extra beveiligd worden met encryptie, wat betekent dat alleen mensen met toestemming deze kunnen bekijken. Dit is erg belangrijk voor apps die met vertrouwelijke financiële of medische informatie werken.
    

Schaalbaarheid:

 • Door de twee verschillende lagen te gebruiken, kan Oasis Network veel transacties tegelijk verwerken, veel meer dan oudere blockchains die alles op één laag doen. Dit maakt Oasis sneller en efficiënter, wat het aantrekkelijk maakt voor ontwikkelaars en bedrijven.

Dit gestroomlijnde systeem van Oasis Network maakt het een sterke kandidaat voor bedrijven die behoefte hebben aan privacy en efficiëntie in hun blockchain-oplossingen.

Oasis Network (ROSE) token en tokenomics


Distributie van de token is als volgt:

Backers (23%)
Community en ecosysteem (18,50%)
Belangrijkste donateurs (20%)
Stichtingsfonds: (10%)
Strategische partners & reserve (5%)
Inzet beloningen (23,50%)

 

Waar kan ik Oasis Network (ROSE) kopen?

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op BitvavoBybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op Bybi

 

Coinmerce

Coinmerce is dé plek waar je moeiteloos je crypto-avontuur start of naar een hoger niveau tilt! Met hun super gebruiksvriendelijke app kun je waar en wanneer je maar wilt de beste deals scoren. Of je nu een crypto-nieuwkomer bent of al de nodige trades achter je naam hebt staan, bij Coinmerce voel je je meteen thuis. Geregistreerd bij de DNB en met een ijzersterke beveiliging, dus je weet dat je investeringen in veilige handen zijn. Plus, met meer dan 300 cryptomunten waarmee je binnen een handomdraai met IDeal kan kopen en uitcashen wanneer je wilt    

Als je een account maakt bij coinmerce geven ze ook nog een €10tje gratis om mee te beginnen! 

Bekijken op Coinmerce 

Is Oasis Network (ROSE) een goede investering?

Voordelen

 1. Schaalbaarheid en efficiëntie: Oasis Network benadert de schaalbaarheidsuitdagingen van blockchain anders dan traditionele systemen zoals Ethereum door een tweelaagse architectuur te gebruiken. Dit scheidt de consensus- van de uitvoeringsprocessen, wat resulteert in snellere transactieverwerking en lagere operationele kosten.

 2. Privacy: Het platform maakt het mogelijk voor ontwikkelaars om gedecentraliseerde applicaties (dApps) te creëren die gevoelige informatie verwerken, zonder de privacy van gebruikers te compromitteren. Dit is essentieel voor applicaties die met vertrouwelijke data werken.

 3. Ontwikkelaar-vriendelijk: Oasis biedt een reeks tools en hulpmiddelen die het ontwikkelaars gemakkelijker maken om privacygerichte dApps te bouwen. Dit stimuleert innovatie en efficiëntie binnen het ecosysteem.

Nadelen

 1. Beperkte interoperabiliteit: In vergelijking met sommige gevestigde blockchains kan Oasis Network uitdagingen ondervinden bij de naadloze communicatie met andere blockchains. Dit kan de integratie met bredere blockchain-toepassingen beperken.

 2. Ontluikend ecosysteem: Als een relatief nieuw platform heeft Oasis nog niet het robuuste ecosysteem dat meer gevestigde blockchains hebben opgebouwd. Dit kan een belemmering vormen voor nieuwe gebruikers die op zoek zijn naar een breed scala aan toepassingen en diensten.

 3. Complexiteit voor gebruikers: De geavanceerde privacyfuncties en de tweelaagse architectuur van Oasis kunnen ingewikkeld zijn voor nieuwe gebruikers. Het vereist een zekere leercurve om volledig te begrijpen en effectief te navigeren binnen het platform.

Dit overzicht biedt een heldere blik op wat gebruikers kunnen verwachten van het Oasis Network, zowel de sterke punten als de gebieden waar ruimte is voor verbetering.

 

Oasis Network (ROSE) cryptoverwachtingen en technische analyse


De daily chart laat zien dat ROSE in een downtrend zit, net als alle andere cryptocurrencies en de cryptomarkt in het algemeen, vanwege het conflict tussen Israël en Iran. Bovendien was 15 april ook de deadline voor belastingaangiften in de VS, vandaar de selloff.

We kunnen echter zien dat ROSE probeerde de vorige weerstand te hertesten als potentiële steun. Een succesvolle hertest zou betekenen dat ROSE het potentieel heeft om hoger te stijgen.

Zodra de hertest succesvol is en de steun bevestigt, verwacht ik dat ROSE de komende maanden een enorme range zal spelen van $0,08231 tot $0,18462.

Deze trade voor ROSE zou alleen een swing play moeten zijn, omdat er enorme weerstand is op $0,18.

 

Dit is een moment opname van 30-04-2024, laat het ons weten in de discord als deze een update nodig heeft!
de discord kan je joinen door hier te klikken.

Twijfel je of heb je verder nog vragen over deze crypto, schroom dan niet om onze discord te joinen waar je met zo'n 9000 andere cryptomaten gedachtes kan uitwisselen.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws