Wat is Lisk (LSK)? Een hele simpele uitleg over de crypto LSK

Wat is Lisk (LSK)? Een hele simpele uitleg over de crypto LSK

Inhoudsopgave

 1. In het kort
 2. Wat is Lisk (LSK)?
 3. Hoe werkt Lisk (LSK)?
 4. LSK Token en de Tokenomics
 5. Waar kan ik Lisk (LSK) veilig kopen?
 6. Is Lisk (LSK) een goede investering?

   

In het kort:

 • Lisk is een laag-1 blockchain applicatieplatform dat gericht is op toegankelijkheid en gebruiksgemak voor ontwikkelaars.
 • Het gebruikt JavaScript voor het bouwen van blockchain-applicaties, wat de drempel voor nieuwe ontwikkelaars verlaagt.
 • Lisk biedt potentieel voor innovatie en groei in de Web3- en cryptoruimte.

   

Wat is Lisk (LSK)?

Lisk, opgericht in 2016 door Max Kordek en Oliver Beddows, is een open-source, laag-1 blockchain applicatieplatform dat als doel heeft om gebruikers in de crypto- en Web3-ruimte te onboarden. Met de focus op toegankelijkheid, biedt Lisk een eenvoudig te gebruiken Software Development Kit (SDK) waarmee ontwikkelaars schaalbare blockchain-applicaties kunnen bouwen. Het platform is ontworpen om ontwikkelaars uiteindelijk in staat te stellen zijchain (sidechain) applicaties op hun netwerk te implementeren, waardoor hun blockchain-applicaties kunnen schalen terwijl ze verbonden blijven met het bredere Lisk-ecosysteem.

Lisk onderscheidt zich door zijn gebruiksvriendelijke benadering en de focus op JavaScript, een van de meest gebruikte programmeertalen ter wereld. Dit maakt het voor een breder scala aan ontwikkelaars gemakkelijker om blockchain-applicaties te bouwen en te integreren in de Web3-ruimte. De metaverse-projecten, DAO's, NFT-marktplaatsen en vele andere applicaties die worden gecreëerd, kunnen ook snellere transactiesnelheden en lagere kosten voor gebruikers bieden. Door het wegnemen van programmeertaalbarrières en het bieden van robuuste tools, positioneert Lisk zich als een toegankelijke en innovatieve speler in het blockchain-landschap.

 

Hoe werkt Lisk (LSK)?

Lisk gebruikt het Delegated Proof of Stake (DPoS) consensusalgoritme om de blockchain te beveiligen, wat wordt beschouwd als een efficiëntere en democratischere versie van het populaire Proof of Stake (PoS) mechanisme. In het Lisk-netwerk kunnen stemmers hun LSK-tokens gebruiken om op maximaal 10 gedelegeerden te stemmen om het netwerk namens hen te beveiligen en de LSK-beloningen onder hen te verdelen. Een gedelegeerde met meer stemmen heeft een grotere kans om de volgende blokken te genereren.

Een uniek kenmerk van Lisk is de softwareontwikkelingskit op basis van JavaScript. Dit maakt Lisk universeel toegankelijk voor een breder scala aan ontwikkelaars en verlaagt de drempel voor nieuwkomers in het bouwen van blockchain-applicaties. Verder zal Lisk, na de lancering van het Lisk Platform, ontwikkelaars in staat stellen hun applicaties op zijchains te implementeren in plaats van op smart contracts. Dit bevordert schaalbaarheid en houdt transactiekosten minimaal. De zijchains van Lisk zullen met elkaar communiceren via cross-chain berichten, wat de interoperabiliteit en vlotte uitwisseling van activa tussen zijchains en de hoofd-Lisk blockchain garandeert.

 

LSK Token en de Tokenomics


De Lisk (LSK) token is meer dan alleen een digitale valuta; het is een fundamenteel onderdeel van het Lisk-netwerk dat een reeks essentiële functies vervult. Als inheemse token van het Lisk-ecosysteem, speelt LSK een cruciale rol in het beveiligen en onderhouden van het netwerk door middel van het Delegated Proof of Stake (DPoS) mechanisme. Houders van LSK kunnen hun tokens inzetten en gebruiken om te stemmen op gedelegeerden, die verantwoordelijk zijn voor het valideren van transacties en het onderhouden van de blockchain.

Gedetailleerde Tokenomics:

 • Gebruiksscenario's: Buiten de governance om, wordt LSK gebruikt voor transactiekosten binnen het Lisk-netwerk, wat bijdraagt aan de economische levensvatbaarheid van het netwerk.
 • Circulerende Voorraad vs. Totale Voorraad: De circulerende voorraad van LSK bedraagt momenteel 142.45 miljoen tokens, met een totale voorraad van 144.82 miljoen. Deze cijfers zijn belangrijk voor investeerders om de schaarste en potentiële waarde van de token te beoordelen.

Deze tokenomics bieden een kader voor zowel de huidige waarde als het toekomstige potentieel van LSK. Investeerders en gebruikers dienen deze gegevens te overwegen in combinatie met de bredere markt- en technologische ontwikkelingen binnen het Lisk-ecosysteem.

 

Waar kan ik Lisk (LSK) veilig kopen?

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op BitvavoBybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op BybitBitget

Een grote speler met zo'n 8 miljoen gebruikers wereldwijd. Dit is een wat gevorderde exchange waar je zowel crypto's kan kopen, als kan futures traden. Waar Bitget om bekend staat, is het innovatieve copy trading platform, een zegen voor beginners die het handelen aan proffesionals overlaten, maar wel zelf van kunnen profiteren. Met meer dan 550 cryptocurrencies en een fijne website en app is Bitget ook een fijne plek om je crypto's aan te kopen.

Als je een account maakt bij Bitget mag je aan regelmatig aan het rad van fortuin draaien waar toch wel een paar leuke gratis prijzen bij zitten

Bekijken op Bitget


 

Is Lisk (LSK) een goede investering?

Bij het overwegen van Lisk (LSK) als investering, is het essentieel om zowel de unieke technologische aspecten als de huidige markttrends in overweging te nemen. Lisk's focus op toegankelijkheid en het gebruik van JavaScript maakt het een intrigerend project in de wereld van blockchain-technologie. Deze benadering kan leiden tot een breder gebruik en acceptatie van het platform, wat op zijn beurt de waarde van LSK kan beïnvloeden.

Echter, in de competitieve wereld van blockchain-platforms, waar Lisk concurreert met grote namen als Ethereum, is het belangrijk om realistisch te zijn over de uitdagingen en mogelijkheden. De toekomstige waarde van LSK hangt nauw samen met de vraag hoe succesvol Lisk is in het aantrekken van ontwikkelaars en gebruikers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws