ex FBI-analist waarschuwt voor meer hackaanvallen vanuit Noord-Korea

ex FBI-analist waarschuwt voor meer hackaanvallen vanuit Noord-Korea

Noord-Korea is de afgelopen jaren zeer agressief geweest in het hacken en cryptocurrencies zijn goed van pas gekomen. Volgens een voormalig FBI-analist kan het nog erger worden.

 

Cybercriminaliteit uit Noord-Korea

Dat zei Nick Carlson tijdens een paneldiscussie in het Center for a New American Security (CNAS) op 9 augustus. Carlsen is een voormalig analist bij het Federal Bureau of Investigation (FBI) en werkt nu als analist bij blockchain-onderzoeksbureau TRM Labs. Blockchain en cryptocurrencies hebben een revolutie teweeggebracht in financiële fraude, zei hij.

“De diefstal gaat nog erger worden. Cryptocurrencies gaan nog veel meer een geaccepteerd betaalmiddel vormen,” verklaarde hij. “Noord-Korea lijkt het inmiddels gewend zijn om de jager te zijn, in plaats van de gejaagde.”

 

Jason Bartlett van CNAS benadrukte dat het land naast cryptocurrency-mixers ook buitenlandse particuliere brokers gebruikt, zogenaamde over-the-counter (OTC)-makelaars, om geld wit te wassen.

De Verenigde Staten en Zuid-Korea hebben onlangs hun samenwerking geüpdatet om cybercriminaliteit vanuit Noord-Korea te bestrijden. Ze hopen dat Noord-Korea het moeilijker kan maken door hun krachten te bundelen en gegevens te delen. Hiervoor moeten echter "logistieke en bureaucratische hindernissen" worden aangepakt. De samenwerking beperkt zich echter niet tot Noord-Korea.

De Amerikaanse regering is van mening dat Aziatische dictaturen gestolen cryptocurrencies gebruiken om een ​​derde van hun kernwapenprogramma's te financieren.

 

mixers niet meer welkom 

Eerder deze week verbood het Amerikaanse ministerie van Financiën ook Bitcoin-mixer Tornado Cash. Amerikanen zijn nu wettelijk uitgesloten van het gebruik van de service, wat criminele activiteiten in de crypto-industrie verder zou afschrikken en Noord-Korea minder aantrekkelijk zou maken om de mixer te gebruiken.

De effectiviteit van een mixer hangt af van het aantal gebruikers; hoe meer illegale activiteiten zo'n mixer heeft, hoe makkelijker het is voor criminelen om onopgemerkt te blijven. Door gewone inwoners te verbieden diensten te verlenen, kan de activiteit worden beperkt tot twijfelachtig gedrag. Dit moet criminelen afschrikken. Noord-Korea zou sinds 2019 Tornado Cash hebben gebruikt om ongeveer $ 7 miljard aan gestolen activa wit te wassen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws