Datalek gemeld bij crypto exchange Bitvavo

Datalek gemeld bij crypto exchange Bitvavo

Gebruikers van de Nederlandse crypto exchange Bitvavo hebben melding gemaakt van een datalek waarbij gevoelige gegevens zijn gelekt. Het lek betreft informatie zoals namen, woonadressen, bankrekeningnummers, handelsvolumes en de laatste drie cijfers van telefoonnummers.

De gelekte data heeft alleen betrekking op een beperkte groep gebruikers, die hierover individueel door Bitvavo zijn geïnformeerd. Gebruikers die geen bericht hebben ontvangen, zijn waarschijnlijk niet getroffen door het lek. Bitvavo heeft nog geen publieke verklaring afgegeven over het incident.

De gebruiker 'NFTherder' deelde op sociale media platform X dat hij direct door Bitvavo op de hoogte was gesteld van het lek. Deze meldingen bevatten anti-phishing codes die aantonen dat de berichten legitiem zijn en geen deel uitmaken van een phishing-poging.

Als reactie op het lek adviseert Bitvavo getroffen gebruikers om hun accounts te controleren op ongebruikelijke activiteiten, multifactor-authenticatie in te schakelen en hun wachtwoorden te veranderen naar sterkere varianten. Bitvavo benadrukt dat klantentegoeden veilig zijn en dat er geen aanwijzingen zijn dat wachtwoorden zijn gelekt.

 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws