Wat is Skale Network? Een eenvoudige uitleg over de crypto SKL

Wat is Skale Network? Een eenvoudige uitleg over de crypto SKL

Inhoudsopgave

 1. Belangrijkste Punten
 2. Wat is SKALE Network (SKL)?
 3. Hoe Werkt SKALE Network (SKL)?
 4. SKL Token en de Tokenomics
 5. Waar Kan Ik SKALE Network Veilig Kopen?
 6. Is SKALE Network een Goede Investering?

   

In het kort

 • SKALE Network biedt een innovatieve schaaloplossing voor het Ethereum-netwerk.
 • Het maakt gebruik van elastische zijketens voor hoge doorvoersnelheid en nul gas kosten.
 • SKALE biedt aantrekkelijke mogelijkheden voor ontwikkelaars en investeerders.

   

Wat is SKALE Network (SKL)?

SKALE Network, gelanceerd in 2018 door Jack O’Holleran en Stan Kladko, is een uniek blockchainnetwerk dat zich richt op het verbeteren van de schaalbaarheid en snelheid van het Ethereum-netwerk. Dit netwerk maakt gebruik van zogenaamde elastische zijketens, waarmee ontwikkelaars van gedecentraliseerde applicaties (dApps) hun projecten van Ethereum naar een onafhankelijke SKALE-keten kunnen migreren. Dit resulteert in hogere doorvoersnelheden en nul gas kosten, wat vooral voordelig is tijdens periodes van hoge netwerkcongestie op Ethereum.

SKALE's innovatie ligt in zijn vermogen om naadloos te integreren met Ethereum, waardoor het een waardevolle aanvulling is voor ontwikkelaars die streven naar efficiënte en economische dApp-operaties. Door zijn modulaire en multi-chain structuur biedt SKALE een flexibele en aanpasbare omgeving voor dApp-ontwikkeling, waardoor het een aantrekkelijk platform is voor een breed scala aan blockchain-toepassingen, van NFT's tot complexe DeFi-systemen.
 

Hoe Werkt SKALE Network (SKL)?

SKALE Network functioneert als een Layer-2 schaaloplossing voor Ethereum, gebruikmakend van een Proof of Stake (PoS) consensusmodel. Dit model stelt ontwikkelaars in staat om te genieten van verbeterde schaalbaarheid, transacties zonder vergoedingen en een snellere transactiedoorvoer. SKALE-ketens bieden gedecentraliseerde databaseopslag, Ethereum Virtual Machine (EVM) rekenkracht en andere functionaliteiten om DApps te ondersteunen en op te schalen.

Belangrijk in SKALE's architectuur zijn de elastische zijketens. Deze onafhankelijke blockchain-systemen zijn geïntegreerd met het Ethereum-platform en stellen gebruikers in staat om zijketens aan te passen aan hun behoeften. Ontwikkelaars kunnen consensusprotocollen, virtuele machines en beveiligingsprotocollen kiezen, waardoor ze een op maat gemaakte elastische keten kunnen creëren voor hun DApps.

Het netwerk gebruikt een pool van validator nodes die transacties binnen de ketens bevestigen. Deze nodes werken samen met SKALE Manager, een systeem van meer dan 35 slimme contracten op de Ethereum blockchain. De SKALE Manager is geïmplementeerd op de Ethereum mainnet en momenteel draaien meer dan 45 onafhankelijke organisaties 150+ nodes in het netwerk.

 

SKL Token en de Tokenomics


De SKL-token van SKALE Network is een veelzijdig instrument binnen het netwerk. Het vertegenwoordigt het recht om te werken als een validator, in te zetten als delegator, of toegang te krijgen tot netwerkbronnen door een SKALE-keten te implementeren en te huren. De SKL-token is cruciaal voor netwerkbeveiliging, transactiekosten en -governance.

De tokenomics van SKL zijn als volgt:

 • Maximale Voorraad: 7 miljard SKL
 • Circulerende Voorraad (per mei 2023): Ongeveer 5 miljard SKL
 • Beginprijs bij Lancering: $0,03
 • Staking: Gebruikt voor het beveiligen van het netwerk en het verdienen van beloningen.

De SKL-token wordt ook gebruikt voor het betalen van netwerkabonnementskosten. Ontwikkelaars betalen deze kosten om toegang te krijgen tot de beveiligings- en schaalbaarheidsmiddelen van hun SKALE-keten. Deze staked tokens worden gebruikt om validators en delegators te belonen die actief deelnemen aan het netwerk. Dit stakingsmodel is centraal voor de functionaliteit van het SKALE-netwerk, aangezien het helpt bij het waarborgen van de netwerkintegriteit en -beveiliging.

SKALE biedt ook een uniek token, sFUEL, voor transacties binnen zijn ketens. sFUEL heeft geen economische waarde en fungeert als een zero-gas token, waardoor gebruikers geen transactiekosten hoeven te betalen.

 

Waar kan ik SKALE Network veilig kopen?

 

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op BitvavoBybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op BybitBitget

Een grote speler met zo'n 8 miljoen gebruikers wereldwijd. Dit is een wat gevorderde exchange waar je zowel crypto's kan kopen, als kan futures traden. Waar Bitget om bekend staat, is het innovatieve copy trading platform, een zegen voor beginners die het handelen aan proffesionals overlaten, maar wel zelf van kunnen profiteren. Met meer dan 550 cryptocurrencies en een fijne website en app is Bitget ook een fijne plek om je crypto's aan te kopen.

Als je een account maakt bij Bitget mag je aan regelmatig aan het rad van fortuin draaien waar toch wel een paar leuke gratis prijzen bij zitten

Bekijken op Bitget


 

Is SKALE Network een goede investering?

De innovatieve benadering van SKALE, die gericht is op het verbeteren van schaalbaarheid en efficiëntie binnen het Ethereum-ecosysteem, wijst op een potentieel voor aanzienlijke groei. Dit potentieel wordt versterkt door de toenemende vraag naar schaalbare blockchain-oplossingen, wat kan leiden tot een bredere adoptie van het SKALE-netwerk.

Echter, het is belangrijk om de volatiele aard van de cryptomarkt en de snelle technologische veranderingen in de blockchain-sector in acht te nemen. Deze factoren kunnen aanzienlijke impact hebben op de langetermijnwaarde van SKL. Bovendien, gezien de competitieve aard van blockchain-technologieën, zou de mogelijkheid van opkomende alternatieven die vergelijkbare of betere oplossingen bieden niet over het hoofd gezien moeten worden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws