Wat is Golem (GLM)? Een eenvoudige uitleg over de crypto GLM

Wat is Golem (GLM)? Een eenvoudige uitleg over de crypto GLM

Inhoudsopgave

 1. In het kort
 2. Wat is Golem (GLM)?
 3. Hoe werkt Golem (GLM)?
 4. GLM Token en de Tokenomics
 5. Waar kan ik Golem (GLM) veilig kopen?
 6. Is Golem (GLM) een goede investering?

   

In het kort

 • Golem biedt een unieke benadering van het kopen en verkopen van rekenkracht, waardoor het zich onderscheidt van traditionele cloud computing-diensten.

 • Golem's model is gebaseerd op een peer-to-peer netwerk, waardoor gebruikers hun overtollige computerkracht kunnen verhuren en toegang kunnen krijgen tot krachtige rekenbronnen voor complexe projecten.

 • Het platform ondersteunt een breed scala aan toepassingen, van CGI rendering tot machine learning, waardoor het aantrekkelijk is voor een divers publiek.

 

Wat is Golem (GLM)?

Golem is een innovatief blockchain-gebaseerd softwareplatform dat een revolutionaire benadering biedt voor het kopen en verkopen van rekenkracht. Dit platform stelt gebruikers in staat om hun overtollige computerkracht te verhuren voor diverse toepassingen, zoals kunstmatige intelligentie, cryptocurrency-mining, CGI-rendering en andere complexe berekeningen die aanzienlijke rekenkracht vereisen. In tegenstelling tot traditionele clouddiensten, die gecentraliseerd zijn en afhankelijk van grote bedrijven zoals Google, Microsoft en Amazon, is Golem volledig gedecentraliseerd. Dit betekent dat het netwerk niet afhankelijk is van centrale autoriteiten of tussenpersonen, wat resulteert in een meer toegankelijke en potentieel voordeligere markt voor zowel kopers als verkopers van rekenkracht.

Golem transformeert hoe rekenkracht wordt benaderd en gebruikt, en biedt daarmee een uniek platform waar individuen niet alleen hun niet-gebruikte bronnen kunnen monetariseren, maar ook kunnen profiteren van krachtige rekenbronnen voor complexe projecten. Het is vergelijkbaar met platforms zoals Uber of Airbnb, maar dan voor computerbronnen, waardoor mensen hun overtollige middelen kunnen verhuren, terwijl anderen zware taken kunnen uitvoeren die anders te zwaar zouden zijn voor hun eigen hardware.

 

Hoe werkt Golem (GLM)?

Golem functioneert door aanvragen te verwerken en kopers en verkopers te koppelen op basis van de specifieke aanvraag. Gebruikers die rekenkracht kopen op het Golem-netwerk worden 'Requestors' genoemd. Deze Requestors kunnen verzoeken indienen die vervolgens door het Golem-systeem worden verwerkt, gevalideerd en gebruikt om de Requestor te verbinden met de juiste bronnen. Het systeem deelt de taak op in kleinere onderdelen en huurt rekenkracht van meerdere gebruikers in porties.

Een Requestor kan bijvoorbeeld Golem inschakelen om zware CGI-elementen te renderen die aanzienlijke rekenbronnen vereisen. In plaats van te wachten tot traditionele cloud computing-aanbieders, die vaak duur en langzaam kunnen zijn, de taak voltooien, splitst Golem de taak op en voltooit het werk bijna onmiddellijk met fracties van rekenkracht die door verkopers in de peer-to-peer markt worden aangeboden.

Het Golem-ecosysteem draait om drie soorten belanghebbenden: resource-aanvragers, aanbieders en softwareontwikkelaars. Elke groep heeft verschillende prikkels om deel te nemen aan het ecosysteem. Golem's architectuur vergemakkelijkt de capaciteit van het netwerk om een taaktemplate, gemaakt door een Requestor, uit te voeren. Elke aanvraag omvat de broncode die binnen het systeem moet worden uitgevoerd, commando's voor het opsplitsen van de taak in kleinere subtaken en het verzenden ervan naar nodes voor goedkeuring, en uiteindelijk de manier waarop de informatie op het grootboek wordt geverifieerd op legitimiteit.

 

GLM Token en de Tokenomics


GLM, het levensbloed van het Golem-netwerk, speelt een sleutelrol in de dynamiek van dit gedecentraliseerde systeem. Hier is een gedetailleerder overzicht van de tokenomics van GLM, gebaseerd op de verstrekte informatie:

 • Maximale Voorraad: De totale, gefixeerde voorraad van GLM is vastgesteld op 1 miljard tokens. Deze beperking is een belangrijk kenmerk, aangezien het inflatie tegengaat en schaarste creëert, wat cruciaal is voor de waarde op lange termijn.
 • Circulerende Voorraad: Op dit moment zijn er 959.842.000 GLM-tokens in omloop. Deze hoeveelheid is een belangrijke factor in de marktdynamiek, aangezien het de beschikbaarheid van GLM in de markt weerspiegelt.
 • Gebruik van Tokens: GLM-tokens worden binnen het Golem-netwerk op verschillende manieren gebruikt:
  • Als betalingsmiddel aan leveranciers van rekenkracht.
  • Als compensatie voor de softwareontwikkelaars van Golem.
  • Na de integratie van de Application Registry en het Transaction Framework, wordt verwacht dat GLM ook zal worden gebruikt voor andere interacties binnen het netwerk.

De waarde van GLM wordt versterkt door zijn functionaliteit binnen het Golem-ecosysteem. Deze waarde is niet alleen afhankelijk van de vraag en aanbod op de markt, maar ook van de onderliggende technologie die een gedecentraliseerde en geautomatiseerde marktplaats mogelijk maakt. Bovendien wordt de waarde van GLM beïnvloed door de efficiëntie en kostenbesparingen die het biedt in vergelijking met traditionele cloud computing-diensten.

Waar kan ik Golem (GLM) veilig kopen?

 

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op BitvavoBybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op BybitBitget

Een grote speler met zo'n 8 miljoen gebruikers wereldwijd. Dit is een wat gevorderde exchange waar je zowel crypto's kan kopen, als kan futures traden. Waar Bitget om bekend staat, is het innovatieve copy trading platform, een zegen voor beginners die het handelen aan proffesionals overlaten, maar wel zelf van kunnen profiteren. Met meer dan 550 cryptocurrencies en een fijne website en app is Bitget ook een fijne plek om je crypto's aan te kopen.

Als je een account maakt bij Bitget mag je aan regelmatig aan het rad van fortuin draaien waar toch wel een paar leuke gratis prijzen bij zitten

Bekijken op BitgetIs Golem (GLM) een goede investering?

Bij het overwegen van Golem (GLM) als een investeringsoptie, is het belangrijk om zowel de potentie als de risico's in overweging te nemen. Golem onderscheidt zich in de crypto-ruimte door zijn unieke aanpak van gedecentraliseerde computing. De mogelijkheid om ongebruikte rekenkracht te verhuren biedt een innovatief model dat niet alleen technologisch aantrekkelijk is, maar ook een nieuwe markt opent voor zowel individuele als zakelijke gebruikers.

De waardepropositie van Golem ligt in het potentieel om de traditionele cloud computing-sector te verstoren. Dit potentieel wordt versterkt door de groeiende vraag naar rekenkracht voor complexe berekeningen in velden zoals AI, machine learning en CGI rendering. Met zijn peer-to-peer model kan Golem een kosteneffectiever en toegankelijker alternatief bieden vergeleken met gecentraliseerde cloud service providers.

Echter, zoals bij elke investering in cryptocurrency, is het belangrijk om rekening te houden met de volatiliteit en onzekerheid in de markt. Doe dus altijd goed je eigen onderzoek of vraag het de cryptomaten in onze community!

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws