Polygon (MATIC): Een complete gids voor nieuwe) investeerders

Polygon (MATIC): Een complete gids voor nieuwe) investeerders

Inhoudsopgave

 1. Belangrijkste Punten
 2. Wat is Polygon (MATIC)?
 3. Hoe werkt Polygon (MATIC)?
 4. MATIC Token en de Tokenomics
 5. Waar kan ik veilig Polygon (MATIC) kopen?
 6. Is Polygon (MATIC) een goede investering?

   

Belangrijkste punten

 • Polygon is een baanbrekend platform dat de schaalbaarheidsuitdagingen van Ethereum aanpakt door middel van een Layer 2 scaling-oplossing.

 • Het biedt een veelzijdige, modulaire structuur die de snelheid en kosten van transacties verbetert, en ondersteunt een groeiend aantal dApps.

 • Met zijn sterke fundament en groeipotentieel kan Polygon gezien worden als een aantrekkelijke langetermijninvestering, hoewel het onderhevig is aan de volatiliteit van de cryptomarkt.

   

Wat is Polygon (MATIC)?

Polygon, oorspronkelijk bekend als Matic Network, is een innovatief blockchain-platform dat als doel heeft de schaalbaarheidsproblemen van Ethereum aan te pakken. Opgericht in 2017, heeft Polygon zich snel ontwikkeld tot een van de meest veelbelovende projecten op het gebied van blockchain-schaalbaarheid. Het is uniek vanwege zijn vermogen om snellere transacties en lagere kosten te bieden dan het Ethereum-netwerk, dankzij zijn Layer 2 sidechains.

Polygon's missie is om een 'Internet of Ethereum Blockchains' te creëren, een verbonden ecosysteem van L2 sidechains. Dit maakt het mogelijk voor ontwikkelaars om gedecentraliseerde applicaties (dApps) te bouwen en uit te voeren met hogere prestaties en lagere kosten. De focus ligt op het bieden van een kader voor het bouwen en verbinden van Ethereum-compatibele blockchain-netwerken, wat Polygon onderscheidt van andere blockchain-platforms.

In essentie is Polygon een veelzijdig en modulair schaalbaarheidsraamwerk voor Ethereum, bestaande uit meerdere lagen, elk met een specifieke functie. Polygon's langetermijnvisie is om een centraal knooppunt te worden voor gedecentraliseerde producten en diensten, met naadloze integratie en interoperabiliteit als kern.Hoe werkt Polygon (MATIC)?

Polygon (MATIC) werkt als een Layer 2-oplossing, bovenop de Ethereum-blockchain. Dit betekent dat Polygon transacties verwerkt naast de hoofd Ethereum-chain, waardoor netwerkcongestie vermindert en transacties sneller en goedkoper worden. Polygon bereikt dit door gebruik te maken van sidechains en Layer 2-protocollen zoals zk-rollups en optimistic rollups.

De kern van Polygon's werking is de Ethereum Layer, waarbij Polygon chains de beveiliging van het Ethereum-netwerk kunnen gebruiken voor kritieke componenten zoals finaliteit, staking, checkpoints en interoperabele berichtgeving. Dit zorgt voor een hoge mate van veiligheid en betrouwbaarheid.

Polygon heeft ook een beveiligingslaag die optioneel 'validators als een dienst' biedt. Deze laag controleert aspecten van elke Polygon chain en werkt samen met Ethereum voor validatorbeheer en chainvalidatie.

Daarnaast omvat Polygon een netwerk van soevereine netwerken (Polygon Networks Layer) die verantwoordelijk zijn voor de productie van blokken, lokale consensus en het verzamelen van transacties. De uitvoeringslaag van Polygon interpreteert en voert overeengekomen transacties uit in de Polygon-netwerkchains.

 

MATIC Token en de Tokenomics


De tokenomics van Polygon's native token, MATIC, zijn essentieel voor het begrijpen van de waarde en functionaliteit binnen het Polygon-netwerk. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van de tokenomics van MATIC:

 1. Tokenverdeling: De initiële distributie van MATIC-tokens was als volgt:

  • 12% voor Staking Rewards
  • 23,33% voor het Ecosysteem
  • 21,86% voor de Foundation
  • 4% voor Adviseurs
  • 16% voor het Team
  • 3,80% voor Private Investors
  • 19% voor de Binance Launchpad​​
    
 2. Voorraadschema: De maximale voorraad van MATIC-tokens is vastgesteld op 10 miljard, met een volledige vesting verwacht tegen april 2025. De token werd oorspronkelijk gelanceerd op 26 april 2019​​.

 3. Financieringsrondes:

  • Seed Round (april 2019): $165,000 opgehaald tegen een gemiddelde prijs van $0.00079.
  • Early Supporters (april 2019): $440,000 opgehaald tegen een gemiddelde prijs van $0.0026.
  • IEO (april 2019): $5M opgehaald tegen een gemiddelde prijs van $0.0026.
  • Funding Round (februari 2022): $450M opgehaald​​.

    

Waar kan ik veilig Polygon (MATIC) kopen?TIA is te koop en te verhandelen op verschillende platforms. Zowel op gecentraliseerde als gedecentraliseerde exchanges. Bybit, Bitvavo en Bitget behoren tot de meest liquide beurzen voor TIA. De token is momenteel verhandelbaar tegen een reeks andere cryptocurrencies en te koop op de volgende exchanges die ook door ander maten gebruikt worden:

 

 

PS: Doe altijd goed je eigen onderzoek en bij vragen, stel ze in de community! 👍

 

Is Polygon (MATIC) een goede investering?

Investeren in Polygon (MATIC) kan als veelbelovend worden beschouwd, gezien het sterke team achter het project, hun innovatieve benadering van blockchain-schaalbaarheid, en de groeiende populariteit van het platform. De potentie van Polygon als een schaaloplossing voor Ethereum, gecombineerd met zijn ambitieuze roadmap en groeiende ecosysteem, maakt het een interessant project in de dynamische wereld van cryptocurrency.

Desondanks, gezien de inherente volatiliteit van de crypto-markt, is het belangrijk om een evenwichtige en goed geïnformeerde benadering te hanteren bij het investeren. Het is verstandig om grondig onderzoek te doen en een gediversifieerde beleggingsstrategie te overwegen. Polygon's succes hangt af van meerdere factoren, waaronder markttrends, technologische ontwikkelingen, en de bredere acceptatie van blockchain-technologie. Zoals altijd bij investeringen, is het verstandig om alleen te investeren wat je bereid bent te verliezen en een langetermijnvisie te hanteren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws