FTX start verkoop van $744 miljoen aan Grayscale en Bitwise activa

FTX start verkoop van $744 miljoen aan Grayscale en Bitwise activa

Het failliete cryptobedrijf FTX plannen aangekondigd om activa van Grayscale en Bitwise Trust ter waarde van ongeveer $744 miljoen van de hand te doen. Deze stap is gericht op het minimaliseren van potentiële risico's en het maximaliseren van de waarde voor crediteuren.


Het bedrijf heeft bij de Amerikaanse faillissementsrechtbank goedkeuring gevraagd om zijn Trust-activa te verkopen, waarvan de meeste bestaan uit Grayscale Trust Assets en ongeveer $53 miljoen in het Bitwise 10 Crypto Index Fund (BITW).

In augustus nam FTX Galaxy Digital in de arm als adviseur om de blootstelling aan crypto te verminderen en het risico van sterk schommelende prijzen te beperken.

Rechter geeft groen licht

John T. Dorsey, rechter bij de Amerikaanse faillissementsrechtbank, heeft de motie goedgekeurd, waardoor FTX de Trust-activa mag verkopen via een door de rechtbank goedgekeurde investeringsadviseur.

Deze stap van FTX komt op een moment dat de bredere cryptomarkt tekenen van herstel vertoont, met Bitcoin die rond de $35.000 zweeft. Experts geloven dat het ergste van de bearmarkt nu voorbij is, en FTX lijkt te willen profiteren van deze opwaartse trend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws