Wat is MultiversX? Alles wat je moet weten over EGLD

Wat is MultiversX? Alles wat je moet weten over EGLD

Inhoudsopgave

 1. Belangrijkste Inzichten
 2. Wat is MultiversX?
 3. Hoe Werkt MultiversX?
 4. EGLD Token en de Tokenomics
 5. Waar Kan Ik Veilig MultiversX Kopen?
 6. Is MultiversX een Goede Investering?

   

Belangrijkste punten

 • MultiversX, voorheen bekend als Elrond, is een geavanceerd blockchain-ecosysteem ontworpen om transactiesnelheid te schalen, kosten te verlagen en een naadloze gebruikerservaring te bieden.
 • Met een uniek adaptief sharding-mechanisme, genaamd Adaptive State Sharding, streeft MultiversX ernaar om de blockchain schaalbaarheid op te lossen en duizenden transacties per seconde te verwerken.
 • De native token van MultiversX, EGLD, speelt een cruciale rol in het ecosysteem, van staking en governance tot het betalen van transactiekosten.

   

Wat is MultiversX?

MultiversX, voorheen bekend als Elrond, is een geavanceerd blockchain-platform dat de ambitie heeft om de ruggengraat van een nieuwe, gedecentraliseerde digitale economie te vormen. Het richt zich op het oplossen van de blockchain-trilemma's van schaalbaarheid, veiligheid en decentralisatie. Met zijn eigenaardige aanpak van adaptieve staatssharding en een uniek Secure Proof of Stake-consensusmechanisme, poogt MultiversX barrières te doorbreken die tot nu toe de adoptie van blockchain-technologie beperkten.

Met zijn rebranding van Elrond naar MultiversX heeft het project een nieuwe focus aangenomen, met ambities die uitstrekken tot het creëren van een uitgebreide, interactieve en interoperabele metaverse. Het platform is ontworpen om gebruikers in staat te stellen om naadloos over te stappen tussen verschillende digitale ervaringen en economieën, wat de grenzen tussen de fysieke en virtuele werelden vervaagt.

 

 

Hoe werkt MultiversX?

MultiversX is een platform dat gebruikmaakt van adaptieve state sharding om de blockchain in kleinere delen te splitsen, wat de transactiesnelheid aanzienlijk verhoogt. Deze shards werken parallel aan elkaar, waardoor de netwerkcapaciteit toeneemt als er meer nodes bij komen. Dit systeem stelt MultiversX in staat om duizenden transacties per seconde te verwerken.

De veiligheid van het netwerk wordt gewaarborgd door de Secure Proof of Stake (SPoS), waarbij validators willekeurig worden gekozen om transacties te verifiëren en nieuwe blokken aan de keten toe te voegen. Validators moeten EGLD tokens inzetten (staken) als een borg, wat hen motiveert om betrouwbaar te handelen. Door deze inzet kunnen ze deelnemen aan het consensusproces en worden ze beloond voor hun bijdragen aan het netwerk.

Het netwerk is ook ontworpen voor interoperabiliteit met andere blockchains, wat betekent dat het kan communiceren en transacties kan uitvoeren met andere netwerken. Dit maakt het een flexibele en toekomstbestendige optie voor ontwikkelaars en gebruikers die op zoek zijn naar een snelle en veilige blockchain-ervaring.

 

EGLD Token en Tokenomics


Het native token van MultiversX, EGLD, vormt de ruggengraat van het netwerk. Het wordt gebruikt voor transactiekosten, staking beloningen, en het functioneren van smart contracts. EGLD bezitters kunnen door te staken bijdragen aan het netwerk en verdienen beloningen. Ze hebben ook stemrecht in het bestuur van het netwerk, wat hen invloed geeft op belangrijke beslissingen.

De tokenomics zijn ontworpen met een potentieel deflatoir mechanisme; als het netwerk groeit en meer transacties verwerkt, kan het aantal tokens afnemen, waardoor de waarde van EGLD kan stijgen. Deze eigenschappen maken EGLD tot een integraal onderdeel van het MultiversX ecosysteem, dat gericht is op groei en duurzaamheid. Volgende, zullen we verkennen waar je MultiversX veilig kunt aanschaffen.

 

Waar kan ik veilig MultiversX kopen?

 

ELGD is te koop en te verhandelen op verschillende platforms. Zowel op gecentraliseerde als gedecentraliseerde exchanges. Bybit, Bitvavo en Bitget behoren tot de meest liquide beurzen voor ELGD. De token is momenteel verhandelbaar tegen een reeks andere cryptocurrencies en te koop op de volgende exchanges die ook door ander maten gebruikt worden:

 

 

PS: Doe altijd goed je eigen onderzoek en bij vragen, stel ze in de community! 👍

 

Is MultiversX een goede investering?

Het overwegen van een investering in MultiversX vergt een zorgvuldige afweging van zowel de belofte als de risico's die inherent zijn aan de snel veranderende wereld van cryptocurrency. MultiversX onderscheidt zich door zijn ambitieuze technologie die gericht is op het oplossen van de schaalbaarheidsproblemen die veel blockchains teisteren. Hun Adaptive State Sharding en Secure Proof of Stake consensusmechanisme hebben de potentie om snellere en goedkopere transacties te faciliteren, wat de basis kan leggen voor brede acceptatie en gebruik.

De waarde van EGLD, de native token van MultiversX, weerspiegelt niet alleen de huidige toestand van het netwerk maar ook de speculatie over de toekomstige groei en ontwikkeling. Met een solide team en duidelijke plannen voor uitbreiding, waaronder de focus op de metaverse, is er een grondslag voor optimisme. Echter, de cryptomarkt blijft een volatiele omgeving, waar trends en waarde snel kunnen veranderen.

Het uitvoeren van grondig eigen onderzoek is een must. Dit betekent dat u kijkt naar de ontwikkelingen binnen het project, de competenties en het track record van het team, en de gemeenschap en partnerschappen die het ondersteunen. Dit alles geeft u een beter beeld van of MultiversX een plek verdient in uw investeringsportfolio.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws