Wat is de Status (SNT) crypto? Een simpele uitleg over de cryptocurrency SNT

Wat is de Status (SNT) crypto? Een simpele uitleg over de cryptocurrency SNT

Inhoudsopgave

 1. Belangrijkste Punten
 2. Wat is Status?
 3. Hoe werkt Status?
 4. SNT Token en de Tokenomics
 5. Waar kan ik Status veilig kopen?
 6. Is Status een goede investering?

   

Belangrijkste punten

 • Status is jouw one-stop-shop voor gedecentraliseerde apps en diensten op het Ethereum-netwerk.
 • SNT, het Status Network Token, is niet zomaar een munt, maar een sleutel tot extra functies binnen het Status-ecosysteem.
 • Status is meer dan een app; het is een gemeenschap van gebruikers, ontwikkelaars en believers in de gedecentraliseerde wereld.
   

Wat is Status?

Status is geen doorsnee crypto-project. Het is een complete ecosysteem dat het Ethereum-netwerk naar je desktop en mobiel brengt. Gelanceerd in 2017, streeft het project ernaar om een brug te vormen tussen de dagelijkse app-gebruiker en de blockchain-wereld. Maar hoe doet het dat? Door een mobiele en desktop-client aan te bieden waarmee je versleutelde berichten kunt verzenden, toegang hebt tot een keur aan gedecentraliseerde applicaties (dApps) en een crypto-portemonnee kunt beheren, maakt Status de blockchain toegankelijker dan ooit.

Status heeft een veel diepere missie dan alleen het verstrekken van handige tools. Het draait allemaal om het democratiseren van het internet en het verschuiven van de macht van gecentraliseerde autoriteiten naar de mensen zelf. De kernfilosofie van Status is het bouwen van een "gebruikers-als-belanghebbenden" netwerk, waar iedereen die betrokken is bij het platform een stem heeft in de richting ervan. In de huidige sociale netwerken zijn het de bedrijven die de regels bepalen en profiteren van de gebruikersdata. Status wil dit veranderen door een platform te bieden waarop de gebruikers zelf de controle hebben en kunnen deelnemen aan de bestuurlijke besluitvorming.

Deze filosofie strekt zich ook uit tot de bestrijding van de veel voorkomende problemen op sociale media, zoals het creëren van valse accounts en andere schadelijke activiteiten. Status geeft de controle terug aan de gebruikers en streeft naar een eerlijkere, meer gebalanceerde digitale wereld. Het is een plek waar je stem telt en waar je een actieve rol speelt in de vorming van de software en diensten die je gebruikt.

 

Hoe werkt Status?

In de kern is Status een open-source berichtenplatform en een web 3.0-browser die is ontworpen om te interageren met dApps op de Ethereum-blockchain. Maar het is zoveel meer dan dat. Het dient als een gelaagde infrastructuur die verschillende functies en diensten aanbiedt. Het belangrijkste is het berichtensysteem, dat gebruik maakt van het Whisper-protocol voor versleutelde peer-to-peer communicatie. Dit betekent dat je berichten kunt verzenden zonder je zorgen te hoeven maken over ongewenste toegang of surveillance.

 

SNT Token en de Tokenomics

Het Status Network Token (SNT) speelt een cruciale rol in het Status-ecosysteem. Het token is bedoeld om gebruikers te betrekken en te belonen voor hun deelname aan het netwerk. Maar wat zijn de cijfers achter dit token? Laten we eens kijken naar de tokenomics.

Tokenomics van SNT

Eigenschap Waarde
Totale voorraad 6,804,870,175 SNT
Verhandelbaar aanbod 3,867,254,211 SNT
Huidige prijs €0.04797
Marktkapitalisatie €185,510,385
24-uurs handelsvolume              €175,087,742

 

De SNT-token wordt gebruikt voor een scala aan doeleinden binnen het Status-netwerk:

 

 1. Bestuursbeslissingen: SNT-houders kunnen voorstellen indienen en stemmen over veranderingen binnen het netwerk.
 2. Username Registratie: Een unieke gebruikersnaam in het Status-netwerk vereist SNT-tokens.
 3. Toegang tot diensten: Sommige geavanceerde functies in het netwerk kunnen vereisen dat je SNT-tokens betaalt of inzet.
 4. Beloningen en Incentives: Actieve deelname aan het netwerk, zoals het draaien van nodes, kan worden beloond met SNT-tokens.

Het unieke aan het tokenmodel van Status is dat het niet alleen een economische waarde heeft maar ook een sociale en bestuurlijke waarde. Hoe meer SNT je bezit, hoe meer invloed je kunt uitoefenen binnen het Status-ecosysteem. Dit zorgt voor een sterke binding tussen het project en zijn gebruikers, wat bijdraagt aan de langetermijnstabiliteit en groei van het platform.

Het tweede belangrijke onderdeel is de dApp-browser. Deze browser dient als een toegangspoort tot de wereld van gedecentraliseerde applicaties op het Ethereum-netwerk. Of je nu een DeFi-project wilt verkennen, tokens wilt ruilen of een virtueel stuk land wilt kopen in de metaverse, Status maakt het allemaal mogelijk met een paar tikken op je scherm of muisklikken.

Status heeft ook een eigen crypto-portemonnee, waarmee je niet alleen SNT, maar ook andere Ethereum-gebaseerde tokens kunt opslaan. Het stelt gebruikers in staat om naadloos te schakelen tussen verschillende facetten van het crypto-ecosysteem zonder van app te wisselen.

 

Waar kan ik Status veilig kopen?

SNT is te koop en te verhandelen op verschillende platforms. Zowel op gecentraliseerde als gedecentraliseerde exchanges. Bybit, Bitvavo en Bitget behoren tot de meest liquide beurzen voor SNT. De token is momenteel verhandelbaar tegen een reeks andere cryptocurrencies en te koop op de volgende exchanges die ook door ander maten gebruikt worden:


PS: Doe altijd goed je eigen onderzoek en bij vragen, stel ze in de community! 👍

 

Is Status een goede investering?

Investeren in cryptocurrency is altijd een risicovolle onderneming en het is cruciaal om je eigen onderzoek te doen voordat je financiële beslissingen neemt. Dat gezegd hebbende, zijn er enkele factoren die Status (SNT) tot een interessante investeringsoptie kunnen maken.
 

 1. Netwerkgebruik: Status streeft ernaar een gateway naar de gedecentraliseerde wereld van Ethereum te zijn. Hoe meer mensen gebruikmaken van Ethereum en zijn DApps, hoe waardevoller het Status-netwerk en de SNT-token potentieel kunnen worden.

 2. Community-Drive: Het Status-ecosysteem is zo ontworpen dat SNT-houders een actieve rol spelen in de ontwikkeling en het bestuur van het netwerk. Dit creëert een sterke gemeenschap van betrokken gebruikers die waarschijnlijk bijdragen aan de groei en het succes van het platform.

 3. Technologische Innovatie: Status is niet zomaar een berichtenapp. Het integreert sociale en financiële aspecten via zijn tokenmodel en biedt een scala aan functionaliteiten, waaronder toegang tot DApps, betalingen, en meer. Dit maakt het een flexibel en veelzijdig platform met veel potentiële use-cases.

 4. Marktpositie: Met een marktkapitalisatie van meer dan €185 miljoen en een actief handelsvolume is SNT geen kleine speler in de cryptowereld. Dit duidt op een zekere mate van vertrouwen en stabiliteit, wat aantrekkelijk kan zijn voor investeerders.

 5. Prijs en Volatiliteit: Zoals bij elke cryptocurrency, is de prijs van SNT onderhevig aan volatiliteit. Dit biedt zowel kansen als risico's. Het is belangrijk om je risicotolerantie zorgvuldig te beoordelen voordat je investeert.
   

Conclusie

Status is meer dan alleen een berichtenapp; het is een compleet ecosysteem dat tot doel heeft de massale adoptie van Ethereum en zijn gedecentraliseerde toepassingen te bevorderen. Met zijn unieke tokenmodel en community-gedreven aanpak biedt het een intrigerende combinatie van sociale en financiële incentives. Of het een goede investering is, hangt af van je persoonlijke financiële situatie, je geloof in het project en je risicotolerantie. Zoals altijd is het belangrijk om je eigen onderzoek te doen en eventueel financieel advies in te winnen voordat je investeert in cryptocurrency.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws