Elon Musk: Inflatie heeft hoogtepunt bereikt, recessie zal mild zijn

Elon Musk: Inflatie heeft hoogtepunt bereikt, recessie zal mild zijn

In een ontmoeting met de shareholders van Tesla was de miljardair optimistisch over de toekomst van de Amerikaanse economie.

 

Elon Musk heeft vertrouwen in de toekomst

Op de laatste aandeelhoudersvergadering van Tesla sprak de miljardair over de moeilijkheden waarmee de Amerikaanse economie wordt geconfronteerd. Om de hoogste inflatie in 40 jaar te doorbreken, verhoogde de Fed de rente. Dit heeft een negatieve invloed gehad op veel industrieën, waaronder de cryptowereld. Daarnaast zijn er veel onzekerheden ontstaan ​​door het conflict tussen Rusland en Oekraïne en de escalatie van de spanningen met China. Dit heeft ertoe geleid dat veel economen geloven dat de Verenigde Staten in een recessie zullen belanden.

Musk heeft al gewaarschuwd voor de toekomst. Hij zei dat een periode van crisis ertoe kan leiden dat verschillende bedrijven failliet gaan. Dit kan doorgaan tot eind 2023. De rijkste man ter wereld lijkt er echter van overtuigd dat het niet zo erg zal zijn als velen denken.

Hoewel hij opmerkt dat macro-economische voorspellingen rampzalig zijn, voorspelt hij dat de komende crisis relatief mild zal zijn. Een reden hiervoor is de lage schuld van de meeste bedrijven.

De schuld die bedrijven nu hebben is relatief laag, dus ik verwacht een milde tot matige recessie, misschien 18 maanden of zo.

– Elon Musk

 

Inflatie daalt

De CEO van Tesla zei dat hij en zijn team zich goed bewust zijn van waar de prijs van dingen in de loop van de tijd zal gaan. Dit komt doordat het autobedrijf verschillende producten uit verschillende delen van de wereld gebruikt.

"We krijgen veel informatie over prijsbewegingen in de loop van de tijd. Want als je miljoenen auto's bouwt, moet je dingen maanden voordat je ze nodig hebt kopen. Omdat het een lange toeleveringsketen is, zijn er veel vertragingen geweest, dus we weten de prijzen zal in de loop van de tijd veranderen. Wat we nu zien, is dat de meeste van onze koopwaar, de meeste dingen die in Tesla gaan, niet allemaal, maar meer dan de helft, in zes Prijzen dalen binnen een maand, "zei Musk.

Deze trend zou zich in de komende zes maanden moeten voortzetten, aangezien de prijzen van de door het bedrijf gebruikte grondstoffen al dalen. Als gevolg hiervan verwacht Musk dat de inflatie snel zal dalen.

Voor veel analisten is de verbeterende wereldwijde economische situatie cruciaal voor de cryptocurrency-markt om een ​​nieuwe bullish cyclus in te gaan en nieuwe hoogtepunten en records te vestigen.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws