Wat is de Fetch.ai crypto? Een simpele uitleg over de cryptocurrency FET

Wat is de Fetch.ai crypto? Een simpele uitleg over de cryptocurrency FET

Inhoudsopgave

 1. Belangrijkste Punten
 2. Wat is Fetch.AI?
 3. Hoe werkt Fetch.AI?
 4. FET Token en de Tokenomics
 5. Waar kan ik Fetch.AI veilig kopen?
 6. Is Fetch.AI een goede investering?
 7. Voorspellingen voor Fetch.AI

   

Belangrijkste punten

 • Fetch.AI combineert blockchain en kunstmatige intelligentie om een autonoom digitaal ecosysteem te creëren.
 • Het platform gebruikt een unieke token, de FET, met diverse use-cases binnen het netwerk.
 • Fetch.AI heeft een veelbelovende roadmap en biedt een innovatieve oplossing voor gedecentraliseerde AI en data-handel.

   

Wat is Fetch.AI?

Fetch.AI is een baanbrekend project dat in 2019 van start ging en sindsdien de aandacht heeft getrokken van zowel de blockchain- als de AI-gemeenschappen. Maar wat maakt Fetch.AI zo uniek? Het antwoord ligt in zijn ambitie om een volledig autonoom, decentraal digitaal ecosysteem te creëren. In dit ecosysteem kunnen autonome softwareagenten, aangedreven door kunstmatige intelligentie, zelfstandig opereren en beslissingen nemen. Dit gaat veel verder dan de digitale assistenten zoals Siri of Google Assistant die we vandaag de dag kennen. Deze agenten kunnen namelijk complexe taken uitvoeren, zoals het optimaliseren van supply chains, het voorspellen van weerpatronen, en zelfs het uitvoeren van financiële transacties. Bovendien is een van de belangrijkste doelen van Fetch.AI om de monopolie van data te doorbreken die momenteel in handen is van enkele grote techbedrijven. Door het gebruik van blockchain-technologie wil Fetch.AI de macht teruggeven aan de individuele gebruikers en een meer democratische digitale economie creëren.

 

Hoe werkt Fetch.AI?

Stel je een wereld voor waarin verschillende digitale 'agenten' – kleine stukjes software – zelfstandig taken voor je kunnen uitvoeren. Deze agenten zijn slim; ze leren van hun ervaringen en kunnen zelf beslissingen nemen. Ze kunnen bijvoorbeeld de goedkoopste energie voor je huis vinden, je helpen bij het boeken van een vakantie, of zelfs complexere taken uitvoeren zoals het optimaliseren van bedrijfsprocessen.

Deze agenten opereren op het Fetch.AI-platform en kunnen met elkaar communiceren en samenwerken. Ze gebruiken een systeem genaamd het Open Economic Framework (OEF) om te ontdekken welke diensten of informatie ze kunnen uitwisselen. Denk hierbij aan een soort digitale marktplaats, maar dan veel slimmer en efficiënter.

In een traditioneel gecentraliseerd systeem zou je moeten vertrouwen op een enkele partij om al deze transacties te beheren. Fetch.AI gebruikt echter blockchain-technologie om een veilige en transparante omgeving te creëren waarin deze agenten kunnen opereren. Dit betekent dat er geen centrale autoriteit is; alles is gedistribueerd en kan worden geverifieerd door de community.

In wezen is Fetch.AI dus een zelfregulerend systeem van slimme agenten die in staat zijn om autonoom een breed scala aan taken uit te voeren, ondersteund door de beveiliging en transparantie van de blockchain. Het is een stap voorwaarts in de manier waarop we denken over automatisering, AI en gedecentraliseerde netwerken.

 

FET Token en de Tokenomics

Fetch.AI is meer dan alleen een interessante innovatie in de blockchain- en AI-wereld; de tokenomics zijn net zo fascinerend. Hier een diepgaande blik op de FET-token, een centraal onderdeel van het Fetch.AI-ecosysteem.
 

FET Token 

Eigenschap Waarde
Huidige Prijs €0.2972
Marktkapitalisatie €241,430,309
Volume (24u) €83,166,163
Verhandelbaar aanbod 812,423,386 FET
Totale voorraad 1,152,997,575 FET
Volledig verwaterde marktkapitalisatie €342,639,769

 

Ontwikkeling en Netwerkcompatibiliteit

 

In eerste instantie werd FET gelanceerd als een ERC-20 token op het Ethereum-netwerk, een toegankelijke keuze voor ontwikkelaars. Maar Fetch.AI heeft later zijn eigen hoofdnetwerk gelanceerd, mede vanwege schaalbaarheidsproblemen met Ethereum. Daarop werd een nieuwe versie van FET gecreëerd, die ook compatibel is met het Binance Smart Chain (BSC) netwerk.
 

Diverse Gebruiksscenario's van FET

FET is niet zomaar een token; het heeft meerdere rollen binnen het Fetch.AI-ecosysteem. Het dient als een borg voor AI-agenten, een middel voor netwerkvalidatie, en een valuta voor transacties binnen het Open Economic Framework (OEF).
 

Tokenallocatie en Investeringsmogelijkheden

De totale voorraad van FET is 1,152,997,575, waarvan een aanzienlijk deel is gereserveerd voor oprichters, adviseurs en de stichting zelf. Interessant is dat het team heeft gekozen voor het minten van extra tokens als blokbeloningen om tekorten in de totale voorraad aan te vullen, wat bijdraagt aan een dynamische en flexibele tokenomie.

Door deze elementen te combineren, vormt de FET-token een cruciale pijler van het Fetch.AI-ecosysteem. Het is ontworpen om zowel veelzijdig als robuust te zijn, waardoor het project niet alleen nu waardevol is, maar ook in de toekomst veel potentieel heeft.

credits naar coinbusters

 

Waar kan ik Fetch.AI veilig kopen?

FET is te koop en te verhandelen op verschillende platforms. Zowel op gecentraliseerde als gedecentraliseerde exchanges. Bitget, Bybit en Bitvavo behoren tot de meest liquide beurzen voor FET. De token is momenteel verhandelbaar tegen een reeks andere cryptocurrencies en te koop op de volgende exchanges die ook door ander maten gebruikt worden:


PS: Doe altijd goed je eigen onderzoek en bij vragen, stel ze in de community! 👍

 

 

Is Fetch.AI een goede investering?

Investeren in Fetch.AI kan potentieel lucratief zijn, maar zoals bij elke investering in cryptocurrency, zijn er risico's aan verbonden. Fetch.AI bevindt zich op het snijvlak van blockchain en kunstmatige intelligentie, twee van de meest belovende technologieën van dit moment. Het project heeft een duidelijke visie en oplossingen voor enkele van de meest dringende problemen in zowel de AI- als blockchain-ruimtes, zoals schaalbaarheid en bruikbaarheid.

Echter, het is belangrijk om grondig onderzoek te doen voordat je investeert. De waarde van FET-tokens is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de adoptie van het Fetch.AI-platform, het succes van hun technologische ontwikkelingen en de algemene marktomstandigheden.

 

Fetch.ai (FET) prijsvoorspellingen

Het landschap van cryptocurrency is vol met volatiliteit, potentieel en, laten we eerlijk zijn, een beetje magie. Een van de sterren aan deze turbulente hemel is Fetch.ai (FET). Maar wat kan de toekomst in petto hebben voor deze bijzondere munt? Laten we eens dieper ingaan op enkele boeiende prijsvoorspellingen.
 

Korte en Lange Termijn Voorspellingen

Marktanalisten en experts hebben hun visies op FET gedeeld, variërend van een bearish voorspelling van $0.237241 in 2023 tot een bullish prijs van $2.52 in 2030. Dat is een aanzienlijke bandbreedte, die de inherente volatiliteit van de crypto-markt onderstreept.


Hier zijn enkele toekomstige prijsvoorspellingen voor Fetch.ai:

Jaar Minimum Prijs Gemiddelde Prijs Maximale Prijs
2023 $0.355861 $0.415172 $0.444827
2025 $0.889654 $0.948964 $1.04
2030 $2.37 $2.43 $2.52

 

Wat Drijft de Prijs?

Fetch.ai is niet zomaar een andere token; het heeft een sterke use-case in de wereld van kunstmatige intelligentie en machine learning. Het platform is gebouwd op de Cosmos-SDK en biedt functies zoals autonome economische agenten, wat het aantrekkelijk maakt voor een breed scala aan toepassingen. Het feit dat het reeds is genoteerd op grote exchanges zoals Coinbase Pro en eToro, geeft het een grotere visibiliteit en toegankelijkheid.
 

Zijn de Voorspellingen Haalbaar?

De toekomst van FET is afhankelijk van een reeks factoren, waaronder technologische vooruitgang, marktsentiment en adoptiegraad. Het team achter Fetch.ai heeft echter al bewezen dat ze innovatief zijn en een visie hebben, wat de geloofwaardigheid van deze voorspellingen ondersteunt. Als Fetch.ai zijn technologische beloften kan waarmaken en een groter publiek kan aantrekken, dan zijn deze prijsdoelen zeker niet buiten bereik.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws