Coinbase topman: Bitcoin ETF en MiCA kunnen cryptomarkt herstarten

Coinbase topman: Bitcoin ETF en MiCA kunnen cryptomarkt herstarten

Tom Duff Gordon, internationaal beleidsvicepresident bij Coinbase, is optimistisch over de toekomst van de Europese cryptomarkt. Volgens Gordon kan een Bitcoin ETF samen met duidelijke Europese regelgeving de cryptosector nieuw leven inblazen.
 

Dat vertelde Tom tegen DL. De Europese Unie heeft gestaag gewerkt aan een regelgevend kader voor cryptovaluta, bekend als de Markets in Crypto-Assets (MiCA) wetgeving. Deze regels kunnen een belangrijke rol spelen in het aantrekken van institutioneel geld naar de sector. Gordon gelooft dat de helderheid die MiCA biedt, een stimulans kan zijn voor zowel grote als kleine investeerders.

Bitcoin ETF: De Game-Changer

Een Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF) kan een cruciale rol spelen bij het mainstream maken van crypto-investeringen. "Een spot Bitcoin ETF zou niet alleen meer institutioneel geld toelaten, maar ook meer retailtoegang en deelname aan het ecosysteem mogelijk maken," zei Gordon. Hij voegde eraan toe dat de mogelijke goedkeuring van zo'n ETF ook de notoir volatiele aard van Bitcoin zou kunnen dempen.
 

Coinbase's Rol

Coinbase is een van 's werelds grootste crypto-handelsbeurzen en is vastbesloten om gedecentraliseerde, digitale valuta's mainstream te maken. Het bedrijf heeft eerder dit jaar zelfs een blockchain gelanceerd bovenop Ethereum om het DeFi-ecosysteem op te schalen. "Voor dit alles om te werken, is een duidelijk regelgevend kader essentieel," benadrukte Gordon.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws