Wat is de Power Ledger crypto? Een simpele uitleg over de cryptocurrency POWR

Wat is de Power Ledger crypto? Een simpele uitleg over de cryptocurrency POWR

Inhoudsopgave

 1. Belangrijkste punten
 2. Wat is Power Ledger?
 3. Hoe werkt Power Ledger?
 4. POWR-token en de tokenomics
 5. Waar kan ik Power Ledger veilig kopen?
 6. Is Power Ledger een goede investering?
 7. Voorspellingen voor Power Ledger

   

Belangrijkste punten

 • Power Ledger is een baanbrekend blockchain-platform gericht op het democratiseren van energiehandel.
 • Het platform maakt gebruik van twee tokens: POWR en Sparkz, elk met hun eigen unieke functies.
 • Power Ledger heeft al een reeks succesvolle projecten en partnerschappen op zijn naam staan en is actief in meerdere landen.

   

Wat is Power Ledger?

Stel je een wereld voor waarin je overbodige zonne-energie rechtstreeks kunt verkopen aan je buurman, zonder tussenkomst van grote energiemaatschappijen. Dat is precies de visie van Power Ledger, een blockchain-platform dat het traditionele energiemodel op zijn kop wil zetten. Power Ledger is een Australisch project dat in mei 2016 werd gelanceerd en zich heeft gepositioneerd als een pionier in de toepassing van blockchain-technologie voor energiehandel.

Het project werd mede-opgericht door Dr. Jemma Green, die een achtergrond heeft in zowel financiën als duurzaamheid. Het doel is simpel maar ambitieus: het energielandschap democratiseren en decentraliseren. Power Ledger wil energiegebruikers de macht geven om zelf hun energie te produceren, te verkopen en te kopen. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door een transparant en veilig blockchain-netwerk waarop energie als een token kan worden verhandeld.

In essentie streeft Power Ledger naar een meer duurzame en eerlijke energiemarkt. De huidige energiemarkten zijn vaak gecentraliseerd en worden beheerst door een paar grote spelers die de prijzen controleren. Power Ledger wil deze macht verschuiven naar de consumenten, waardoor ze niet alleen meer controle hebben over hun energieverbruik maar ook bijdragen aan een duurzamere planeet. Door middel van hun platform kunnen huishoudens met zonnepanelen bijvoorbeeld hun overtollige energie verkopen aan anderen in hun gemeenschap, in plaats van deze terug te verkopen aan het net voor een lagere prijs.

 

Hoe werkt Power Ledger?

Het Power Ledger-systeem is gebouwd op twee verschillende blockchains: de publieke Ethereum-blockchain en een consortium blockchain genaamd EcoChain, ontwikkeld door het Power Ledger-team zelf. Deze twee blockchains hebben verschillende functies binnen het ecosysteem.

De Ethereum Blockchain

Op de Ethereum-blockchain worden de Power Ledger Tokens (POWR) verhandeld. Deze tokens fungeren als een soort brandstof voor het platform en stellen gebruikers in staat om deel te nemen aan de energiemarkt van Power Ledger. De tokens kunnen worden gekocht, verkocht en verhandeld op deze publieke laag die wereldwijd beschikbaar is.
 

EcoChain

Dit is de interne laag van het Power Ledger-platform. Toegang tot deze laag wordt verkregen door het bezit van POWR-tokens. EcoChain is ontworpen om te functioneren als een privé-consortium blockchain en heeft een tweede token, genaamd Sparkz. Deze tokens zijn bedoeld om een directe link te bieden met de Power Ledger-interface die verschillende energieproductiefaciliteiten verbindt.
 

Peer-to-Peer Handel

Het meest unieke aspect van Power Ledger is het vermogen om peer-to-peer energiehandel mogelijk te maken. Stel je voor dat je zonnepanelen hebt en meer energie produceert dan je nodig hebt. Via het Power Ledger-platform kun je deze overtollige energie verkopen aan iemand anders in jouw netwerk, zonder tussenkomst van een externe partij. Dit maakt de energiehandel niet alleen transparanter maar ook veel efficiënter.
 

Slimme Contracten en Automatisering

Een ander belangrijk kenmerk is het gebruik van slimme contracten om transacties te automatiseren. Dit betekent dat zodra vooraf ingestelde voorwaarden zijn voldaan, het slimme contract automatisch wordt uitgevoerd, waardoor de noodzaak van tussenpersonen verder wordt geëlimineerd.

Het Power Ledger-platform heeft ook een aantal producten en oplossingen die verder gaan dan alleen energiehandel, zoals xGrid, uGrid en Power Port, die verschillende energieoplossingen bieden, allemaal op de blockchain.

 

POWR Token en de tokenomics

De drijvende kracht achter het Power Ledger-ecosysteem is de POWR-token, een ERC-20-token gebouwd op de Ethereum-blockchain. Deze token fungeert als een soort toegangsbewijs tot het Power Ledger-platform en wordt gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het onderpand voor Sparkz, een andere token binnen het ecosysteem. Maar laten we eens dieper ingaan op de tokenomics van POWR.

Tokenomics van POWR

Eigenschap Details
Huidige prijs €0.3188
Marktkapitalisatie €163,027,133
Handelsvolume (24u) €278,138,357
Circulerend aanbod 511,353,491 POWR
Totale voorraad 999,506,123 POWR
Maximaal aanbod 1,000,000,000 POWR
Volledig verwaterde marktkap. €318,504,834


Functionaliteiten

 1. Onderpand voor Sparkz: Het vastzetten van POWR-tokens geeft gebruikers het recht om Sparkz-tokens te genereren, die op hun beurt kunnen worden gebruikt om energie te kopen en verkopen op het platform.
 2. Platformtoegang: Houders van POWR-tokens krijgen toegang tot verschillende functies van het Power Ledger-platform, zoals het verhandelen van overtollige energie of het deelnemen aan energieprogramma's.
 3. Stimulering van groene energie: Door POWR-tokens te houden, kunnen gebruikers bijdragen aan het bevorderen van hernieuwbare energiebronnen, aangezien het platform deze vormen van energie prioriteit geeft.

   

Waar kan ik veilig Power Ledger kopen?

POWR is te koop en te verhandelen op verschillende platforms. Zowel op gecentraliseerde als gedecentraliseerde exchanges. Bybit, Binance en coinbase behoren tot de meest liquide beurzen voor POWR. De token is momenteel verhandelbaar tegen een reeks andere cryptocurrencies en te koop op de volgende exchanges die ook door ander maten gebruikt worden:


PS: Doe altijd goed je eigen onderzoek en bij vragen, stel ze in de community! 👍

 

Is Power Ledger een goede investering?

Power Ledger heeft een unieke waardepropositie die het een interessante investeringsoptie maakt in de wereld van cryptocurrencies. De vraag of het een goede investering is, hangt echter af van verschillende factoren, waaronder je risicotolerantie, investeringshorizon en overtuiging in het potentieel van blockchain in de energiesector. Laten we eens kijken naar enkele redenen waarom je zou kunnen overwegen om in Power Ledger te investeren.
 

Sterke Use-case

Power Ledger richt zich op een van de meest fundamentele behoeften van de samenleving: energie. Het biedt een gedecentraliseerd platform dat efficiënte energiehandel mogelijk maakt, wat bijdraagt aan duurzaamheid en kostenbesparing.
 

Bewezen Track Record

Het bedrijf heeft al verschillende succesvolle pilots en projecten uitgevoerd. Het heeft zijn technologie geïmplementeerd in meerdere landen en heeft samenwerkingen met invloedrijke partners.
 

Goed Team en Sterke Partnerschappen

Het team achter Power Ledger heeft uitgebreide ervaring in zowel de blockchain- als de energiesector. Bovendien heeft het bedrijf sterke partnerschappen die kunnen bijdragen aan de algemene groei en acceptatie van het platform.

Power Ledger heeft een sterke use-case, een bewezen track record, en een solide team, wat het tot een interessante investeringsoptie maakt. Echter, zoals bij elke investering, is het belangrijk om je eigen onderzoek te doen en te overwegen of het past bij je investeringsstrategie en -doelen.

 

Voorspellingen voor Power Ledger

Prijsvoorspellingen voor 2023

De meningen over de toekomstige prijs van Power Ledger (POWR) in 2023 lopen uiteen. Volgens WalletInvestor zou de prijs kunnen stijgen naar $0,38, terwijl TradingBeast een nog optimistischer voorspelling doet van ongeveer $0,513761 tegen het einde van het jaar. Aan de andere kant zijn experts van PricePrediction.net minder positief en verwachten ze een daling naar $0,174425 in december 2023.

Potentiële ROI: 12%
 

Prijsvoorspellingen voor 2024

Voor het jaar 2024 zijn de voorspellingen gemengd. WalletInvestor verwacht een daling naar $0,245 tegen december. PricePrediction.net is nog somberder en verwacht dat de prijs zal dalen tot ongeveer $0,060256. TradingBeast daarentegen blijft optimistisch met een prijsvoorspelling van ongeveer $0,90422 in 2024.

Potentiële ROI: 27%
 

Prijsvoorspellingen voor 2025

De experts lijken het er unaniem over eens te zijn dat de prijs van Power Ledger tegen het einde van 2025 zal dalen. TradingBeast voorspelt een prijs van $0,271266, terwijl WalletInvestor een scherpe daling naar $0,0261 voorspelt. PricePrediction.net is eveneens negatief gestemd en verwacht een prijs van ongeveer $0,183939.

Potentiële ROI: -49%
 

Prijsvoorspellingen voor 2026

Voor het jaar 2026 zijn de meningen verdeeld. TradingBeast is optimistisch en verwacht een prijs van $0,50998 tegen het einde van het jaar. PricePrediction.net is ook positief met een voorspelling van $0,545475. WalletInvestor is echter pessimistisch en verwacht een prijs van slechts $0,0295.

Potentiële ROI: 14%
 

Prijsvoorspellingen voor 2030

Op de lange termijn zijn de meeste experts pessimistisch over de toekomst van Power Ledger. PricePrediction.net verwacht een prijs van $0,237852, terwijl TradingBeast een daling naar $0,045898 voorspelt. WalletInvestor is ook niet erg hoopvol en voorspelt een prijs van $0,044545 in 2030.

Het is duidelijk dat de meningen over de toekomstige prijs van Power Ledger sterk uiteenlopen. Dit toont aan hoe volatiel en onvoorspelbaar de cryptomarkt kan zijn. Het is daarom belangrijk om je eigen onderzoek te doen en weloverwogen investeringsbeslissingen te nemen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws