Wat is Polymesh (POLYX)? Een simpele uitleg over deze cryptocurrency

Wat is Polymesh (POLYX)? Een simpele uitleg over deze cryptocurrency

Inhoudsopgave

 1. Belangrijkste Punten
 2. Wat is Polymesh?
 3. Hoe werkt Polymesh?
 4. POLYX Token en de tokenomics
 5. Waar kan ik Polymesh veilig kopen?
 6. Is Polymesh een goede investering?

   

Belangrijkste Punten

 • Polymesh is een enterprise blockchain speciaal ontworpen voor gereguleerde assets zoals effecten.
 • Ontwikkeld op het Substrate-framework, biedt het netwerk schaalbaarheid en flexibiliteit.
 • Het native token, POLYX, dient meerdere doelen binnen het Polymesh-ecosysteem.
 • Polymesh is een intrigerende investeringsoptie, vooral gezien de groei van de tokenisatiemarkt.

   

Wat is Polymesh?

Polymesh is niet zomaar een blockchain; het is een gespecialiseerde blockchain die zich richt op een heel specifiek probleem in de financiële wereld: het weergeven van gereguleerde activa, zoals effecten, op een digitale ledger. In de hedendaagse wereld is er een groeiende interesse in het tokeniseren van traditionele financiële instrumenten. De belofte van blockchain om transparantie, beveiliging en efficiëntie te brengen naar oude systemen is onweerstaanbaar. Echter, tot nu toe zijn veel van deze initiatieven beperkt door de inherente beperkingen van bestaande, algemene blockchains zoals Ethereum.

Ethereum is ongetwijfeld krachtig en veelzijdig, maar het is ontworpen als een 'one-size-fits-all'-oplossing, wat betekent dat het niet optimaal is voor gespecialiseerde toepassingen zoals de handel in gereguleerde activa. Ethereum's nadruk op decentralisatie en anonimiteit kan zelfs een hindernis vormen in scenario's waar identiteitsverificatie en naleving van regelgeving cruciaal zijn. Dit is waar Polymesh op het toneel verschijnt. Dit project, ontwikkeld door het team achter Polymath, is ontworpen om deze leegte op te vullen.

Polymesh biedt een blockchain-omgeving die specifiek is afgestemd op de complexe behoeften en regelgevingsvereisten van de wereld van gereguleerde activa. Met Polymesh kunnen uitgevers van bijvoorbeeld aandelen of obligaties hun activa tokeniseren op een platform dat is ontworpen met ingebouwde ondersteuning voor de complexe regelgeving en nalevingsvereisten die dergelijke financiële instrumenten met zich meebrengen.

 

Hoe werkt Polymesh?

Polymesh is niet zomaar uit de lucht komen vallen; het is gebouwd op het Substrate-framework. Dit framework is ontwikkeld door Parity Technologies en staat bekend om zijn flexibiliteit en schaalbaarheid. Het stelt ontwikkelaars in staat om blockchains te bouwen die op maat zijn gemaakt voor specifieke use-cases. In het geval van Polymesh maakt deze onderliggende technologie het mogelijk om een blockchain te creëren die specifiek is afgestemd op de behoeften van gereguleerde activa, zoals effecten.

Een van de meest indrukwekkende kenmerken van Polymesh is zijn unieke identiteitsmodel. In de wereld van openbare blockchains is anonimiteit vaak de norm. Maar in gereguleerde financiële markten is identiteitsverificatie geen keuze, het is een vereiste. Polymesh lost dit probleem op door een identiteitsmodel te hanteren dat voldoet aan strikte Know Your Customer (KYC) en Anti-Money Laundering (AML) eisen. Dit is niet zomaar een add-on; het is een fundamenteel onderdeel van de architectuur. Dit model zorgt ervoor dat elke participant op het netwerk kan worden geïdentificeerd en dat hun activiteiten kunnen worden gevolgd, waardoor het in lijn is met regelgevingsvereisten.

Naast het identiteitsmodel heeft Polymesh ook een ingebouwde compliance-engine. Deze engine helpt uitgevers om ervoor te zorgen dat hun tokens op elk moment voldoen aan relevante wet- en regelgeving. Dit is cruciaal in een wereld waar regelgeving snel kan veranderen. Het kan een enorme uitdaging zijn voor uitgevers om bij te blijven met deze veranderingen en ervoor te zorgen dat hun tokens altijd compliant zijn. Polymesh verlicht deze last door compliance een integraal onderdeel van het platform te maken.

Dankzij deze functies biedt Polymesh een complete oplossing voor het uitgeven en beheren van gereguleerde activa. Het pakt niet alleen de technische uitdagingen aan maar ook de juridische en regelgevende hindernissen die komen kijken bij de handel in deze soorten activa.

 

POLYX Token en de tokenomics

Het POLYX-token is het kloppende hart van het Polymesh-netwerk. Het dient meerdere functies die verder gaan dan alleen een ruilmiddel te zijn. Hier is een bijgewerkte tabel met de meest recente tokenomics:
 

   
Huidige Prijs €0.1553
Marktkapitalisatie €113.95M
Volume (24u) €73.43M
Verhandelbaar aanbod 733.8M POLYX
Totale voorraad 861.25M POLYX
Max. aanbod

 

Gebruiksdoelen

 1. Gas: POLYX wordt gebruikt als het gas van het netwerk om transacties en slimme contracten te faciliteren.

 2. Staking: Het token kan worden gestaked door validators en nominators om de beveiliging van het netwerk te helpen waarborgen.

 3. Governance: Tokenhouders kunnen deelnemen aan het bestuursproces van het netwerk, waaronder het stemmen op belangrijke wijzigingen en upgrades.

Inflatie en Bevoorrading

POLYX is een inflatoire token zonder maximale voorraadlimiet. Dit heeft zowel voordelen als uitdagingen. Enerzijds zorgt het voor een constante toevoer van nieuwe tokens die kunnen worden gebruikt voor staking en governance. Anderzijds vereist dit een zorgvuldig evenwicht om de waarde van het token te behouden.

Met een marktkapitalisatie van €113,95 miljoen en een 24-uurs handelsvolume van €73,43 miljoen, toont POLYX een aanzienlijke mate van interesse en activiteit in de markt. Dit is een indicator dat er een gezonde vraag is naar het token, wat het een interessante optie maakt voor potentiële investeerders.

 

Waar kan ik Polymesh veilig kopen?

RPL is te koop en te verhandelen op verschillende platforms. Zowel op gecentraliseerde als gedecentraliseerde exchanges. Bybit, Binance en coinbase behoren tot de meest liquide beurzen voor RPL. De token is momenteel verhandelbaar tegen een reeks andere cryptocurrencies en te koop op de volgende exchanges die ook door ander maten gebruikt worden:

PS: Doe altijd goed je eigen onderzoek en bij vragen, stel ze in de community! 👍

 

Is Polymesh een goede investering?

Investeren in cryptocurrency is altijd een avontuur, gevuld met zowel kansen als risico's. Polymesh, met zijn specifieke focus op gereguleerde activa zoals effecten, biedt een interessante waardepropositie die het onderscheidt van meer algemene blockchains zoals Ethereum. Maar is het een goede investering?

 1. Marktpotentieel: Het eerste dat in overweging moet worden genomen, is het marktpotentieel. Effecten zijn een multi-triljoen euro markt, en als Polymesh erin slaagt om zelfs maar een klein deel daarvan te kapitaliseren, zou het aanzienlijke groei kunnen zien.

 2. Unieke waardepropositie: Polymesh richt zich op het oplossen van specifieke problemen in de wereld van gereguleerde financiële activa. Het biedt functies zoals identiteitsverificatie, compliance en governance, die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van deze sector.

 3. Technologische basis: Gebouwd op het Substrate-framework, biedt Polymesh een solide en flexibele technologische basis. Dit maakt het gemakkelijker om te schalen en nieuwe functies toe te voegen naarmate de behoeften van de markt evolueren.

 4. Tokenomics: Met een gezonde marktkapitalisatie en een actief handelsvolume heeft het POLYX-token laten zien dat er een sterke vraag naar is. De inflatoire aard van het token kan een voordeel zijn voor langetermijnstaking en governance, maar het vereist wel een zorgvuldige strategie om waardevermindering te voorkomen.

 5. Risico's: Zoals met elke investering, zijn er risico's. Polymesh is relatief nieuw en moet zichzelf nog bewijzen. Bovendien is het gericht op een zeer gereguleerde sector, wat betekent dat het gevoelig is voor wetswijzigingen en regelgevende beslissingen.

 6. Team en Track Record: Het team achter Polymesh heeft ervaring met het Polymath-project, dat een solide reputatie heeft in de cryptogemeenschap. Dit voegt een extra laag van vertrouwen en geloofwaardigheid toe aan het project.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws