Wat is Tellor (TRB)? Een simpele uitleg over deze cryptocurrency

Wat is Tellor (TRB)? Een simpele uitleg over deze cryptocurrency

Inhoudsopgave

  1. Belangrijkste Punten
  2. Wat is Tellor?
  3. Hoe werkt Tellor?
  4. TRB-token en de tokenomics
  5. Waar kan ik Tellor veilig kopen?
  6. Is Tellor een goede investering?
  7. Voorspellingen voor Tellor

     

Belangrijkste Punten

  • Tellor is een gedecentraliseerd orakelnetwerk specifiek ontworpen voor Ethereum-gebaseerde applicaties.
  • Het TRB-token speelt een cruciale rol in het netwerk en wordt gebruikt voor zowel incentivatie van miners als voor governance.
  • Met unieke functies zoals een dispuutresolutiesysteem en hybride consensusmechanismen, biedt Tellor een innovatieve benadering voor het verkrijgen van off-chain data.

     

Wat is Tellor?

In het digitale tijdperk van vandaag is data razendsnel een van de meest waardevolle grondstoffen geworden. Terwijl blockchain-technologie het potentieel heeft om de wereld te revolutioneren, kan het zonder toegang tot off-chain data moeite hebben om praktische toepassingen in de echte wereld te vinden. Dit is precies waar Tellor zijn intrede doet. Tellor is een blockchain-gebaseerd gedecentraliseerd orakelnetwerk dat slimme contracten op Ethereum verbindt met externe data. Het netwerk is ontworpen om veilige, transparante en betrouwbare off-chain data te bieden aan Ethereum-gedecentraliseerde applicaties, met een focus op gedecentraliseerde financiering (DeFi).

Tellor werd gelanceerd in 2019 en is opgericht door Brenda Loya en Michael Zemrose. Beiden hebben een rijke ervaring in de blockchainruimte, datawetenschap en bedrijfsontwikkeling. Het project heeft tot nu toe ongeveer $400.000 opgehaald in financieringsrondes van bekende namen zoals Binance Labs, Makers en Consensys Grants.

 

Hoe werkt Tellor?

Tellor werkt op het Ethereum-netwerk en functioneert als een orakel dat off-chain data aan Ethereum-gebaseerde slimme contracten levert. Het fungeert als een brug tussen slimme contracten op Ethereum door ze te verbinden met off-chain data en betrouwbare feeds te creëren voor gebruikers op het netwerk.

Om betrouwbare en veilige informatie te bieden, vertrouwt Tellor op een netwerk van onderling verbonden miners die werken aan het oplossen van problemen, zoals wiskundige vergelijkingen, om informatiefeeds voor gevraagde datatypes te bevestigen en te valideren. Het protocol dat dit mechanisme ondersteunt, is het Proof of Work-consensusmechanisme.

Een uniek kenmerk van Tellor is het dispuutresolutiesysteem. Elke TRB-houder kan een geschil indienen als hij of zij niet tevreden is over de geldigheid van een mijnwaarde. De tokenhouder moet een geschillenvergoeding in TRB betalen om het geschil te initiëren.

 

TRB-token en de tokenomics

TRB, ook bekend als Tributes, is het utility-token van het Tellor-systeem en is een ERC-20-token gebaseerd op Ethereum. TRB wordt gebruikt in het incentiviseringssysteem; het wordt ingezet door miners en ook gebruikt om ze te belonen in de vorm van "tips" voor het nauwkeurig beantwoorden van queries.

Tokenomics Tabel

Eigenschap Waarde
Totale voorraad Geen vastgestelde limiet
Circulerende voorraad 2.492.894 TRB
Huidige prijs €57,65 (op moment van schrijven)
Marktkapitalisatie Afhankelijk van huidige prijs

Tellor heeft geen maximale voorraadlimiet, aangezien inflatie wordt gebruikt om miners te stimuleren in de vorm van een basisbeloning. De inflatiegraad neemt echter af naarmate de TRB-voorraad groeit.

 

Waar kan ik Tellor veilig kopen?




 

RPL is te koop en te verhandelen op verschillende platforms. Zowel op gecentraliseerde als gedecentraliseerde exchanges. Bybit, Binance en coinbase behoren tot de meest liquide beurzen voor RPL. De token is momenteel verhandelbaar tegen een reeks andere cryptocurrencies en te koop op de volgende exchanges die ook door ander maten gebruikt worden:

Is Tellor een goede investering?

De waarde van Tellor wordt niet alleen bepaald door marktspeculatie maar ook door de technische capaciteit, het nut en de technologie die wordt gebruikt om het project te ontwerpen en te ontwikkelen. Het is belangrijk om te noteren dat, net als vele andere cryptocurrencies, TRB onderhevig is aan marktvolatiliteit.

Echter, gezien het unieke aanbod en de groeiende vraag naar gedecentraliseerde orakeldiensten, vooral in de DeFi-sector, kan Tellor een veelbelovende langetermijninvestering zijn.

 

Voorspellingen voor Tellor

Het is altijd uitdagend om nauwkeurige voorspellingen te doen in de cryptocurrency-markt. Echter, de unieke positionering van Tellor als een betrouwbare bron voor off-chain data in de Ethereum- en blockchain-ecosystemen biedt een sterk fundament voor toekomstige groei. Naarmate meer DeFi-projecten en andere gedecentraliseerde applicaties op zoek gaan naar betrouwbare orakels, zou de vraag naar Tellor’s diensten kunnen toenemen, wat een positief effect kan hebben op de prijs van TRB.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws