Lido Finance stopt met solana staking na overweldigende DAO-stemming

Lido Finance stopt met solana staking na overweldigende DAO-stemming

Het is officieel: Lido Finance stopt met het aanbieden van staking op het Solana-netwerk. Dit besluit komt na een overtuigende DAO-stemming, waarin meer dan 90% van de gemeenschap ervoor koos om Solana staking te beëindigen. 
 

Het ontwikkelingsteam achter Lido op Solana, P2P Validator, had in september een voorstel ingediend bij de Lido DAO. Dit voorstel schetste twee mogelijke toekomstscenario's: het project voortzetten met een financiering van $1,5 miljoen, of het project in een compleet nieuwe richting sturen. Uiteindelijk koos de gemeenschap voor de tweede optie, maar met een catch: het team zal gedurende vijf maanden $20,000 per maand ontvangen voor technisch onderhoud.

Financiële moeilijkheden

Een belangrijke reden voor het besluit om Solana staking te stoppen was de financiële beperkingen van het team. Volgens de openbare mededeling zou het project een aanzienlijk budget nodig hebben om te kunnen blijven functioneren, inclusief kosten voor ontwikkeling, marketing en klantenservice.

Hoewel het project in fasen zal worden afgebouwd, is staking op Solana per direct stopgezet. Node-operators kunnen beginnen met het vrijwillig afmelden vanaf 17 november 2023. Degenen die hun tokens niet voor de deadline van 4 februari 2024 hebben opgenomen, zullen hun tokens via de Command Line Interface (CLI) moeten opnemen.

Blijvende Optimisme

Ondanks het einde van dit hoofdstuk blijft het team optimistisch over de toekomst van Solana. In hun eigen woorden: "Deze beslissing weerspiegelt niet de overtuiging van Lido-medewerkers over het potentieel en de levensduur van het Solana-ecosysteem als geheel."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws