Binance CEO Voorspelt nieuwe recordhoogtes na bitcoin halvering in 2024

Binance CEO Voorspelt nieuwe recordhoogtes na bitcoin halvering in 2024

Changpeng Zhao, de CEO van Binance, heeft zijn verwachtingen uitgesproken over de volgende Bitcoin halvering, die gepland staat voor 2024. Hij gelooft dat deze gebeurtenis een nieuwe golf van prijsgroei voor de cryptocurrency zou kunnen inluiden. 
 

Wat is een Bitcoin Halvering?

Een Bitcoin halvering is een cruciaal moment in de levenscyclus van deze digitale munt. Ongeveer elke vier jaar wordt de snelheid waarmee nieuwe bitcoins worden gecreëerd via mijnbouw gehalveerd. Dit leidt tot een afname van de inflatie van de munt, wat resulteert in een soort 'aanbodschok'.
 

Historische context

Zhao's voorspellingen zijn niet zomaar uit de lucht gegrepen. Ze zijn gebaseerd op historische trends. Na de drie vorige halveringen van Bitcoin, in 2013, 2017 en 2021, heeft de munt opmerkelijke prijsstijgingen meegemaakt. Volgens Zhao is er altijd een bepaalde opwinding in de aanloop naar een Bitcoin halvering. De crypto-community kijkt vaak uit naar het evenement en er wordt veel over gediscussieerd in media en forums. Toch is het belangrijk om te begrijpen dat de prijs van Bitcoin niet direct verdubbelt na een halvering. Er volgt vaak een consolidatieperiode waarin aanpassingen plaatsvinden.
 

Waarom dit belangrijk is

Deze voorspellingen dienen als een herinnering aan de deflatoire eigenschappen van Bitcoin, die het onderscheiden van traditionele fiat-valuta's. Daarnaast echoot Zhao de mening van veel Bitcoin-enthousiastelingen dat het asset steeds voorspelbaarder wordt in zijn prijsbewegingen, grotendeels omdat het niet echt beinvloedbaar is aan monetaire beleidsbeslissingen van overheden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws