KuCoin en Huobi in het vizier van Britse toezichthouders

KuCoin en Huobi in het vizier van Britse toezichthouders

Net als je dacht dat het regulerende landschap voor cryptocurrencies in het VK niet ingewikkelder kon, gebeurt het toch. De Financial Conduct Authority (FCA) van het VK heeft nu de grote cryptocurrency exchanges KuCoin en Huobi toegevoegd aan haar groeiende waarschuwingslijst. De FCA noemt zorgen over onjuiste marketingpraktijken in het VK als reden voor de opname. 


Waarom KuCoin en Huobi onder de loep liggen

De beslissing van de FCA volgt op hun inspanningen om nieuwe financiële regels te handhaven die specifiek zijn voor crypto-dienstverleners. Deze regels vereisen dat aanbieders duidelijke risicowaarschuwingen weergeven en zich houden aan hogere technische normen, inclusief een verplichte afkoelperiode van 24 uur voor nieuwe klanten. Deze stap is niet geïsoleerd; het maakt deel uit van de bredere strategie van de FCA om crypto-bedrijven onder dezelfde regulerende paraplu te brengen als traditionele financiële diensten.

Als reactie op de acties van de FCA heeft Huobi ronduit ontkend dat het zijn diensten in het VK exploiteert of op de markt brengt. Aan de andere kant neemt KuCoin een meer adaptieve benadering. De beurs heeft aangegeven haar producten en diensten aan te passen om te voldoen aan relevante wetten en regelgeving in elk land waarin ze actief is.
 

De regels blijven zich maar opstapelen 

Maar het zijn niet alleen KuCoin en Huobi; het hele crypto-ecosysteem in het VK staat voor een compliance-uitdaging. Sinds 1 september zijn bedrijven verplicht om zich te houden aan de 'Travel Rule', die de verzameling, verificatie en het delen van informatie over cryptotransfers vereist. 

Interessant is dat andere wereldwijde beurzen zoals Binance en OKX al stappen ondernemen om te voldoen aan de nieuwe financiële promotieregels in het VK. Binance heeft zelfs een gelokaliseerde domein voor VK-gebruikers gelanceerd, en OKX heeft opvallende risicowaarschuwingen opgenomen in zijn platform.

Wat gebeurt er als bedrijven niet voldoen? Nou, de inzet is hoog. De waarschuwingslijst van de FCA bevat momenteel 147 bedrijven, en de straffen voor niet-naleving kunnen variëren van verwijderingsverzoeken voor websites en apps tot onbeperkte boetes en zelfs gevangenisstraf.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws