Wat is Pancakeswap en hoe werkt het? De eenvoudige beginners gids voor de CAKE cryptocurrency

Wat is Pancakeswap en hoe werkt het? De eenvoudige beginners gids voor de CAKE cryptocurrency

Inhoudsopgave

 1. Belangrijkste Punten
 2. Wat is PancakeSwap?
 3. Hoe Werkt PancakeSwap?
 4. CAKE Tokenomics
 5. Waar Kan Ik PancakeSwap Veilig Kopen?
 6. Slotgedachten

   

Belangrijkste punten

 • PancakeSwap is niet zomaar een gedecentraliseerde beurs; het is een multifunctioneel platform dat verschillende DeFi-diensten biedt.
 • Omdat het op de Binance Smart Chain (BSC) draait, biedt het een welkome afwisseling van de vaak buitensporige kosten die geassocieerd zijn met Ethereum-gebaseerde platforms.
 • Het eigen token, CAKE, dient meerdere doelen, waaronder governance en rendementsgeneratie, en heeft bovendien een deflatoir model.

   

Wat is PancakeSwap?

PancakeSwap is een gedecentraliseerde beurs (DEX) die opzien baart in de DeFi-wereld. In tegenstelling tot zijn Ethereum-gebaseerde tegenhangers zoals Uniswap en SushiSwap, draait PancakeSwap op de Binance Smart Chain (BSC). Deze onderliggende architectuur zorgt voor veel lagere transactiekosten en snellere handelsuitvoering. Voor iedereen die moe is van hoge gasprijzen, biedt PancakeSwap een smakelijk alternatief.


Vergelijkende Voordelen Tabel:

Kenmerk PancakeSwap Uniswap SushiSwap
Keten BSC Ethereum Ethereum
Kosten Zo laag als 0,2% hoog Ook hoog
Snelheid Snel Gematigd Gematigd
Extra functies Loterij, NFTs Geen SushiBar

 

 


Hoe werkt PancakeSwap?

PancakeSwap gooit het traditionele orderboekmodel overboord en maakt in plaats daarvan gebruik van een Automated Market Maker (AMM)-systeem. Liquiditeitsverschaffers vullen pools met activa om de handel te vergemakkelijken. Wanneer handelaren PancakeSwap gebruiken, interageren ze direct met deze liquiditeitspools, waarbij ze het ene token omwisselen voor het andere. Als liquiditeitsverschaffer kun je een deel van de transactiekosten verdienen.

Belangrijkste Functies:

 • Yield Farming: Verdien CAKE-tokens door Liquiditeitsverschaffer (LP) tokens te staken. PancakeSwap biedt verschillende 'farms' waar je je LP-tokens kunt staken en CAKE als beloning kunt verdienen.

 • Loterij: Voor degenen die zich gelukkig voelen, heeft PancakeSwap een loterijsysteem. Je koopt tickets met CAKE, en als je nummers overeenkomen, zou je een aanzienlijk deel van de loterijpool kunnen winnen.

   


CAKE tokenomics

CAKE is het eigen token van PancakeSwap en het is meer dan alleen een medium voor de handel. CAKE-houders kunnen deelnemen aan governance-voorstellen, wat betekent dat ze kunnen stemmen over verschillende aspecten van de werking van PancakeSwap. Maar dat is nog niet alles; CAKE heeft een deflatoir aspect. Verschillende platformactiviteiten resulteren in het verbranden van CAKE-tokens, waardoor het op termijn een schaars actief wordt.

CAKE Statistieken Tabel:

Metriek Waarde
Totale Voorraad 965M CAKE
Circulerende Voorraad 144M CAKE
Inflatiepercentage 44,40%

 

 


Waar kan Ik PancakeSwap veilig kopen?


RPL is te koop en te verhandelen op verschillende platforms. Zowel op gecentraliseerde als gedecentraliseerde exchanges. Bybit, Binance en coinbase behoren tot de meest liquide beurzen voor RPL. De token is momenteel verhandelbaar tegen een reeks andere cryptocurrencies en te koop op de volgende exchanges die ook door ander maten gebruikt word:


PS: Doe altijd goed je eigen onderzoek en bij vragen, stel ze in de community! 👍

 


Ten slotte

PancakeSwap is een all-you-can-eat buffet van DeFi-opties. Van lage kosten en snelle transacties tot een veelzijdig eigen token en extra functies zoals loterijen en NFT's, het is een compleet pakket. Het is echter essentieel om te onthouden dat de voordelen van snelheid en lage kosten ten koste gaan van volledige decentralisatie, wat sommige puristen misschien moeilijk te verteren vinden. Desalniettemin biedt PancakeSwap een overtuigend alternatief in het steeds groter wordende DeFi-universum.

Voel je vrij om dit herziene artikel in je CMS te kopiëren en plakken. Het is gegarneerd met de diepgaande details waar je publiek naar hongert! 🥞🚀

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws