SEC stelt besluit over Bitcoin ETFs van BlackRock, Valkyrie en Bitwise opnieuw uit

SEC stelt besluit over Bitcoin ETFs van BlackRock, Valkyrie en Bitwise opnieuw uit

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft recentelijk besloten het goedkeuringsproces van voorgestelde spot bitcoin ETFs van bedrijven als BlackRock, Invesco, Valkyrie en Bitwise te verlengen. Deze recente actie voegt zich bij een serie van uitstelbeslissingen in de crypto-sector.

Volgens het SEC-document, gericht op de Valkyrie Bitcoin Fund, is het uitstel passend vanwege de juridische en beleidskwesties die door de voorgestelde regelwijziging naar voren zijn gebracht. De commissie benadrukte: "Institution of proceedings does not indicate that the Commission has reached any conclusions with respect to any of the issues involved."

Valkyrie's Bitcoin Ambities

Valkyrie Funds, dat momenteel een Bitcoin Strategy ETF en een Bitcoin Miners ETF beheert, heeft in juni zijn ambitie getoond om een spotfonds te lanceren. Dit geplande ETF heeft als doel bitcoin vast te houden die de prestaties van de CME CF Bitcoin Reference Rate, New York Variant reflecteert. Ze zijn van plan om de aandelen te noteren op de Nasdaq-beurs onder de ticker BRRR.

SEC Zoekt Feedback

Opvallend is dat de SEC actief om feedback heeft gevraagd aan het publiek over een aantal kritieke gebieden. Ze willen meningen over de mogelijkheid van het voorgestelde fonds om frauduleuze en manipulatieve handelingen te voorkomen. Daarnaast vragen ze zich af hoe transparant en liquide de bitcoin-markten zijn en hoe gevoelig deze markten zijn voor manipulatie. De SEC heeft ook geïnformeerd naar de doeltreffendheid van een overeenkomst met crypto-beurs Coinbase om fraude en manipulatie te detecteren.

Commentatoren krijgen 21 dagen de tijd om hun feedback te geven, gevolgd door een periode van 35 dagen voor weerleggingen.

Eerdere Vertragingen

Dit is niet de eerste keer dat de SEC haar besluit over bitcoin ETFs uitstelt. In augustus werden beslissingen over fondsen zoals Fidelity's Wise Origin Bitcoin Trust, de VanEck Bitcoin Trust en de WisdomTree Bitcoin Trust eveneens vertraagd. Onlangs werd bekend dat een besluit over de ARK 21Shares Bitcoin ETF is verschoven naar volgend jaar, met een deadline van 10 januari.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws