Binance hervat activiteiten in België ondanks eerdere hobbels

Binance hervat activiteiten in België ondanks eerdere hobbels

Maandag kondigde Binance aan dat Belgische gebruikers weer gebruik kunnen maken van verschillende producten en diensten, mits zij akkoord gaan met de vernieuwde gebruiksvoorwaarden van het bedrijf.

In juni had de Financial Services and Markets Authority (FSMA) Binance gevraagd haar diensten in het land te staken. Dit vanwege zorgen over schendingen van regels die buiten de Europese Economische Ruimte (EER) diensten verbieden. Binance had hierop Belgische klanten doorgestuurd naar hun Poolse dochteronderneming, Binance Poland.

De grootste zorg van de FSMA draaide om mogelijke overtredingen van wetten tegen witwassen en financiering van terrorisme. Ondanks meerdere gesprekken kon Binance de FSMA niet overtuigen dat ze volledig volgens de Belgische wetten opereerden. Over de kwestie in juni zei een woordvoerder van Binance: "We bekijken de details van hun mededeling en zullen blijven samenwerken met toezichthouders in België en wereldwijd in overeenstemming met onze verplichtingen."

Binance werkt ondertussen hard aan het voldoen aan wereldwijde regelgeving. Dit omvat de nieuwe Europese MiCA-wetgeving, die in juni 2024 in werking treedt. Maar Binance kent meer uitdagingen op regelgevend gebied. De exchange trok zich onlangs terug uit diverse Europese markten zoals Duitsland, het VK, Oostenrijk en Nederland. Ook in de VS liggen ze onder het vergrootglas van de autoriteiten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws