London Stock Exchange Groep lanceert blockchain-platform voor traditionele financiële activa

London Stock Exchange Groep lanceert blockchain-platform voor traditionele financiële activa

De London Stock Exchange Group (LSEG) heeft onthuld dat ze werken aan een gloednieuw digitaal marktplatform, wat hen mogelijk de eerste grote beurs maakt die uitgebreide handel in traditionele financiële activa via blockchain technologie aanbiedt.


Dat meldt de FT vandaag. Murray Roos, de directeur kapitaalmarkten bij de LSEG, gaf aan dat de groep al een jaar de mogelijkheden van een op blockchain gebaseerde handelslocatie heeft onderzocht. Het project heeft nu een keerpunt bereikt, met Julia Hoggett, hoofd van de London Stock Exchange, aan het roer van dit initiatief.

Wat opvalt is dat LSEG zich niet richt op cryptoactiva zoals Bitcoin. In plaats daarvan wil het de onderliggende technologie gebruiken om het kopen, verkopen en vasthouden van traditionele activa efficiënter te maken. Roos benadrukte het doel om digitale technologie te gebruiken voor een soepeler, goedkoper en transparanter proces, binnen een gereguleerde omgeving.

De focus op blockchain volgt na opmerkingen van diverse vooraanstaande financiële instellingen over het potentieel van deze technologie. Larry Fink, CEO van BlackRock, beschreef tokenisatie van activa, waarbij fysieke activa worden omgezet in digitale tokens, als "de volgende generatie voor markten".

Het uiteindelijke doel van de groep is het creëren van een wereldwijd platform. Dit platform zou interacties tussen deelnemers uit verschillende rechtsgebieden mogelijk maken, iets wat in de analoge wereld ondenkbaar was.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws