Cruciale Beslissingen in Zicht voor ETF-goedkeuringen

Cruciale Beslissingen in Zicht voor ETF-goedkeuringen

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) bevindt zich op een kruispunt nu het wordt geconfronteerd met naderende deadlines voor tal van Bitcoin exchange-traded fund (ETF) aanvragen. Zeven zwaargewichten in de industrie - waaronder BlackRock, Bitwise, VanEck, en Fidelity - wachten met ingehouden adem op de beslissingen van de SEC, die voor 4 september worden verwacht.

De spanning wordt verder opgevoerd door een recente juridische tegenslag voor de SEC. De federale rechtbank oordeelde in het voordeel van Grayscale Investments, nadat de SEC eerder hun verzoek had afgewezen om hun Grayscale Bitcoin Trust om te zetten in een Bitcoin ETF.

Dit oordeel van 29 augustus verklaarde de afwijzing van de SEC als "willekeurig en grillig". Volgens ETF-analist James Seyffart betekent dit echter niet dat de SEC nu verplicht is om de aanvraag van Grayscale of toekomstige aanvragen goed te keuren. Wel wordt de kans op een positieve uitkomst voor de wachtende aanvragers vergroot.

SEC's Uitdaging na Grayscale Uitspraak

Na de gunstige uitspraak voor Grayscale heeft de SEC een beperkt aantal opties. Ze hebben 90 dagen om in beroep te gaan bij het Amerikaanse Hooggerechtshof. Als ze dat niet doen, moet de rechtbank de details van haar uitspraak specificeren, wat zou kunnen betekenen dat de SEC Grayscale's aanvraag opnieuw moet evalueren of zelfs goedkeuren.

Seyffart ziet twee waarschijnlijke scenario's. De SEC zou kunnen toegeven en de omzetting van Grayscale's Trust naar een Bitcoin ETF kunnen goedkeuren. Een tweede, minder waarschijnlijke optie, zou zijn dat de SEC bestaande Bitcoin futures ETFs zou intrekken.

Nu is het aan de SEC om te reageren, en hun besluit zal grote gevolgen hebben voor de cryptomarkt. Hoewel ze hun volgende stap nog niet hebben onthuld, wacht de crypto-gemeenschap in spanning: een positieve beslissing zou de deur kunnen openen naar meer mainstream Bitcoin investeringsmogelijkheden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws