Rusland is van plan crypto te gebruiken om wereldwijde sancties te verlichten

Rusland is van plan crypto te gebruiken om wereldwijde sancties te verlichten

Rusland neemt naar verluidt verdere stappen om de wereldwijde sancties die het sinds de invasie van Oekraïne in 2022 zijn opgelegd te temperen.

De centrale bank van het land, de Bank van Rusland, is van plan nieuwe instanties op te richten voor het minen van crypto assets en het afwikkelen van internationale betalingen. Tijdens een bijeenkomst kondigde het hoofd van de centrale bank, Elvira Nabiullina, aan dat de Bank van Rusland in een proefprogramma het gebruik van cryptocurrency bij buitenlandse betalingen zal toestaan. 

De stap betekent echter geen verandering in de cryptokring van het land, want het gebruik van cryptocurrency binnen het land is nog steeds niet toegestaan. Het plan omvat de oprichting van "speciaal geautoriseerde organisaties" voor cryptomining en internationale betalingen. 

De Bank van Rusland onderhandelt met de regering over hoe deze bedrijven zullen werken, en particuliere bedrijven kunnen in de toekomst mogelijk bijdragen aan deze initiatieven. Deze ontwikkeling komt na recente onthullingen dat BRICS-leden werken aan het creëren van een eigen munt om de handel te vergemakkelijken. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws