Dogecoin integratie kan eindelijk komen voor miljoenen gebruikers nadat Elon Musk een groot belang in Twitter koopt

Dogecoin integratie kan eindelijk komen voor miljoenen gebruikers nadat Elon Musk een groot belang in Twitter koopt

Negen dagen nadat hij zijn teleurstelling uitsprak over Twitter's censuur van belangrijke democratische principes zoals vrijheid van  meningsuiting, heeft Tesla's CEO Elon Musk eindelijk een belang gekocht in de in San Francisco gevestigde sociale netwerkdienst.

 

Volgens een SEC-dossier van 4 april kocht de Tesla-baas 73.486.938 aandelen van de socialemediagigant, een uitgave van ongeveer 3 miljard dollar op basis van de sluiting op vrijdag. Dit vertaalt zich in een belang van 9,2% in Twitter Inc, wat hem de grootste aandeelhouder maakt en uiteindelijk het individu met de sterkste stem in de besluitvorming van het bedrijf.

Na de bekendmaking steeg de koers van Twitter met 28,84% tot $50, wat de miljardair meer dan $1 miljard rijker maakt, aangezien uit de maandag gedeponeerde gegevens blijkt dat hij de aandelen op 14 maart kocht. Hoewel het nog onduidelijk is wat Musk van plan is met het aandeel, heeft hij het bedrijf al meermaals bekritiseerd voor het censureren van vrijheid van meningsuiting.

In een serie tweets van 25 maart vroeg de uitgesproken CEO aan meer dan 80 miljoen van zijn volgers of zij geloofden dat Twitter "rigoureus vasthoudt" aan het principe van vrijheid van meningsuiting, essentieel voor een goed functionerende democratie. In de peiling, die sindsdien 70,4% negatieve stemmen heeft opgeleverd, riepen mensen Musk op om het bedrijf te kopen of zijn eigen platform op te richten.

Dus? DOGE integratie aannemelijk?

Elon wordt nu geprojecteerd om een meer agressieve rol aan te nemen in tegenstelling tot de huidige en voormalige CEO's van Twitter, en zou cryptocurrencies meer aandacht kunnen geven volgens de crypto community. Onlangs heeft hij kritiek geuit op Twitter's ontwikkeling van profielfoto's gekoppeld aan niet-fungibele tokens, stellend dat het sociale mediabedrijf de verkeerde prioriteit heeft. Verder is heeft Musk zelf ook wel wisselende uitspraken gedaan over crypto, Musk die bijvoorbeeld vaak instemmend voor meme-munten zoals Dogecoin, terwijl hij opbouwende kritiek geeft op onderandere Bitcoin.
    
Na de poll van 25 maart vroeg een nieuwsgierige volger of Elon zou overwegen Dogecoin toe te voegen aan Twitter's tipping-functie, waarop Elon bevestigend antwoordde door "100%" te zeggen. Op dit moment zijn alleen Bitcoin en Ethereum geïntegreerd door Twitter, waardoor een groot aantal crypto-gebruikers wordt buitengesloten die graag meme coins zouden willen gebruiken om hun favoriete makers te tippen. Dat gezegd hebbende, als dit gaat gebeuren, zal Dogecoin de derde cryptocurrency op het platform worden die makers in staat stelt om tips in de meme coin te ontvangen, waardoor de waarde van de crypto asset wordt gestimuleerd.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws