Ledger CEO ziet verkooptrend van ledgers aanhouden

Ledger CEO ziet verkooptrend van ledgers aanhouden

- De CEO van Ledger heeft gezegd dat cryptocurrencies in de toekomst een goed ruilmiddel voor waarde zou kunnen worden.
- De CEO zei ook dat de walletverkoop in Q1 2022 dezelfde trend volgde als Q4 2021.
- De cryptomarkt heeft deze week ook weer lichte groene dagen geprint 

 

De cryptocurrency markt blijft grote winsten registreren, en het is momenteel op de hoogste niveaus gezien sinds begin maart. Bitcoin (BTC/USD) en Ethereum (ETH/USD) worden nu verhandeld op respectievelijk meer dan $43K en $3000. De wereldwijde market cap is ook gestegen. 

De CEO en voorzitter van de cold storage gigant, Pascal Gauthier, verscheen in een interview met CNBC, waar hij verklaarde dat de geopolitieke situatie tussen Rusland en Oekraïne en de stijgende niveaus van inflatie de groei van de cryptomarkt in gang zetten.

 

Groei van de cryptomarkt

Gauthier merkte op dat ondanks de recessie in de crypto-ruimte tijdens het eerste kwartaal van 2022, Ledger dezelfde trend in de verkoop van portemonnees had geregistreerd als in Q4. In Q4 bereikte de cryptocurrency-markt een all-time high met een totale market cap van meer dan $ 3 biljoen.

De executive merkte op dat er momenteel een instroom is in het aantal mensen dat op de markt komt. Hierdoor is ook de vraag naar crypto-portemonnees sterk gegroeid. De geopolitieke situatie tussen Rusland en Oekraïne heeft ook gezorgd voor bezorgdheid over het gebruik van cryptocurrencies om sancties te vermijden. De handelsvolumes in crypto's uit zowel Rusland als Oekraïne zijn aanzienlijk gegroeid.

In het geval van Oekraïne zijn de cryptovolumes toegenomen als gevolg van donaties, waar het land meer dan $ 50 miljard aan cryptocurrency donaties heeft ontvangen. De groeiende bezorgdheid over een depreciërende hryvnia heeft ook geleid tot toegenomen crypto handelsvolumes.

 

"Crypto is a good exchange of value for the future"

Gauthier concludeerde dat crypto "waarschijnlijk een goede waarde-uitwisseling voor de toekomst is." Hij merkte op dat landen die te maken hebben gehad met politieke spanningen altijd hoge handelsvolumes hebben geregistreerd. Met de huidige situatie in Europa zal het gebruik van crypto naar verwachting alleen maar verder toenemen, omdat mensen zich wenden tot stabiele activa.

Het niveau van de wereldwijde inflatie is aanzienlijk gestegen. Dit heeft ook de vraag naar cryptocurrencies gestimuleerd. In de VS heeft het inflatieniveau een hoogtepunt bereikt van 40 jaar, en de Amerikaanse Federal Reserve moet de rente nog verhogen om dit te temperen. Als fiat blijft depreciëren, kunnen cryptocurrencies meer gebruikt worden als een opslagplaats van waarde.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws