ApeCoin (APE) gelaunched voor Bored Ape Yacht Club NFT owners

ApeCoin (APE) gelaunched voor Bored Ape Yacht Club NFT owners

ApAls het bezitten van een Bored Ape Yacht Club (BAYC) niet-fungibele activa nog niet genoeg was, is er een nieuw token gelanceerd voor houders van de populaire collectie.

 

Even voor de duidelijkheid, de aankondiging van de lancering van APE Coin op 16 maart werd niet gedaan door de producenten van de BAYC-collectie, Yuga Labs, maar de eigen ApeCoin DAO voor decentrale doeleinden.

De nieuwste token die zich bij de 13.217 voegt die al op CoinGecko staan, wordt aangeprezen als een token voor "culture, gaming, and commerce used to empower a decentralized community building at the forefront of web3". De ERC-20 token zal blijkbaar fungeren als een governance token voor de ApeCoin DAO die als doel heeft het Ape ecosysteem uit te breiden.

 

 

 

Aping into the DAO

De ApeCoin DAO verklaarde dat 62% van de totale voorraad van APE zal worden toegewezen aan de ApeCoin-gemeenschap, waaronder NFT-houders. Een deel hiervan, 15% van de totale voorraad, zal beschikbaar zijn om te claimen op 17 maart. BAYC houders kunnen 10.094 APE per NFT claimen, terwijl houders van de gemuteerde collectie MAYC 2.042 tokens per NFT zullen kunnen claimen.

16% van de totale voorraad van een miljard tokens zal gaan naar Yuga Labs en liefdadigheidsinspanningen. 14% zal naar de oprichters van de launch gaan, terwijl de resterende 8% naar de oprichters van BAYC zal gaan.

Yuga Labs zal ApeCoin adopteren "als het primaire token voor alle nieuwe producten en diensten." Dit zal ook een blockchain game omvatten die het later dit jaar wil lanceren.

Tot de bestuursleden van de Ape Foundation behoren onder meer Reddit-medeoprichter Alexis Ohanian, hoofd ventures en gaming bij FTX, Amy Wu, en medeoprichter en voorzitter van Animoca Brands, Yat Siu.

De eerste beurs die de aap omarmde was Coinbase die op 17 maart een notering aankondigde onder het "experimentele activa label". Deze speciale categorie is voor activa met een lage liquiditeit die het bedrijf adviseert voorzichtig te zijn met het verhandelen ervan.

Eerder deze maand bood een NFT-platform aan om vier van de ongrijpbare apen weg te geven ter waarde van $ 1,3 miljoen.

 

BAYC blijft de king op het gebied van NFT sales

Volgens CryptoSlam was BAYC de best verkopende NFT collectie over de afgelopen 30 dagen met een verkoopvolume van $113,7 miljoen. Er is een volume van $49 miljoen verkocht in de afgelopen week, aangezien de Ape-koorts geen teken van afzwakking vertoont.

De op één na populairste NFT-collectie in termen van wekelijks verkoopvolume is het broertje Mutant Ape Yacht Club (MAYC) dat in deze periode 40 miljoen dollar heeft omgezet.

Bezit jij al een BAYC?

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws