PayPal CEO denkt dat crypto de kracht heeft om het wereldwijde financiële systeem te herdefiniëren

PayPal CEO denkt dat crypto de kracht heeft om het wereldwijde financiële systeem te herdefiniëren

 

Financiële techbedrijven komen steeds dichter bij cryptocurrencies terwijl ze het potentieel van de onderliggende technologie begrijpen. In zijn laatste interview spreekt PayPal CEO Dan Schulman over zijn optimisme voor crypto en hoe het een belangrijke rol kan spelen in het herdefiniëren van het wereldwijde financiële systeem.

Schulman ziet cryptocurrencies niet als de zoveelste beleggingscategorie. In plaats van te spelen op prijs acrtion denkt Schulman dat het echte potentieel van digitale assets ligt in betalingen. Hij gelooft ook in de kruising van openbare cryptocurrencies, CBDC's, stablecoins, digitale portemonnees, enz. die uiteindelijk zal resulteren in het verbeterde nut van betalingen.

Dan Schulman's opmerkingen kwamen tijdens zijn interview met CTech voorafgaand aan zijn keynote speech op Axis Tel Aviv. De PayPal CEO zei:

I’m very excited about what crypto and digital ledger technology can do to the financial system going forward. I think the initial things that everyone thinks about Crypto, buying and selling it, and what the price of bitcoin is going to be tomorrow, that’s the least interesting part about digital currencies to me. That is thinking about digital currencies as an asset class. To me, the real exciting thing about digital currencies is what kind of utility can they provide in payments.

 

De strijd van de CBDC's

 

Digitale valuta's van centrale banken, of CBDC's zoals wij ze kennen, hebben een centrale plaats ingenomen in de wereldwijde financiële ontwikkeling. China heeft de afgelopen twee jaar het voortouw genomen bij de ontwikkeling van CBDC's met zijn digitale Yuan. De Aziatische reus gelooft dat CBDC's voor hen belangrijk zullen zijn om zijn economische macht over de hele wereld te vestigen.

Andere landen en regio's hebben zich ook bij hen aangesloten. De Europese Unie werkt al aan de digitale euro. Aan de andere kant heeft de Amerikaanse president Joe Biden zijn regeringsfunctionarissen gevraagd meer aandacht te besteden aan de invoering van zijn CBDC Digitale Dollar. Hierover zei Schulman het volgende:

Clearly, across the world, central banks are looking at issuing digital currencies. The intersection between CBDC, stable coins, digital wallets, and enhanced utility of payments through cryptocurrencies is not just fascinating but I think will redefine a lot of the financial world going forward.

 

Niet de eerste stap die Paypal zet

 

PayPal is nauw betrokken geweest bij de crypto ruimte sinds zijn uitstap terug in november 2020. Het bedrijf kickstartte crypto handelsdiensten in de VS en vervolgens over de hele wereld. Daarnaast heeft PayPal ook gewerkt aan de integratie van cryptobetalingen op handelaarslocaties over de hele wereld.

In lijn met zijn bredere missie, wil PayPal zijn eigen crypto op de markt brengen. Het bedrijf werkt naar verluidt aan een van zijn eigen stablecoin aka PayPal Coin, zoals bevestigd door de executive.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws