Stripe stapt in de wereld van crypto payments

Stripe stapt in de wereld van crypto payments

Het ontwikkelaarvriendelijke betalingsbedrijf kondigde donderdag een reeks API's aan voor crypto-bedrijven.

 

Adoptie gaat de goede kant op

 

Na het laten vallen van bitcoin in 2018, ondersteunt Stripe opnieuw cryptocurrencies - dit keer met brede ondersteuning voor een reeks crypto-bedrijven, waaronder exchanges, wallets en NFT-markten.

De API's van de betalingsgigant zullen cryptobedrijven "wereldwijd betalingen voor fiatvaluta's laten verwerken via een enkele integratie met ingebouwde fraudepreventie en autorisatie-optimalisatie", volgens de website van Stripe.

In 2018, schreef Stripe dat bitcoin "beter geschikt was als activa dan een ruilmiddel." Maar sindsdien zijn hoge transactiekosten gedaald en is Stripe afgelopen herfst begonnen met het herbouwen van zijn crypto-team.

De toolkit voor crypto-bedrijven omvat API-integraties zoals Stripe Connect, waarmee gebruikers fiatvaluta's kunnen uitbetalen in meer dan 45 landen, en Stripe Identity, een identiteitsverificatiesysteem om fraude tegen te gaan.

De betalingsgigant is een partnerschap aangegaan met FTX om de verwerking van betalingen te verbeteren en een fiat-naar-crypto ramp te bouwen voor de cryptobeurs. Het partnerschap bouwt voort op een bestaande relatie: FTX had eerder Stripe Identity geïntegreerd om zijn know-your-customer processen te verbeteren.

FTX zag "sterk toegenomen snelheid van KYC-verwerking" met Stripe, twitterde FTX president Brett Harrison in november.

Voldoen aan KYC, anti-witwas, FinCEN's Travel Rule en andere vereisten is dit jaar een toenemend aandachtsgebied geworden voor de crypto-industrie, aangezien regelgevers over de hele wereld vastbesloten lijken om crypto-activiteiten onder dezelfde paraplu te brengen als andere financiële bedrijven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws