Bitcoin aanbod op exchanges is op zijn laagste sinds november 2018

Bitcoin aanbod op exchanges is op zijn laagste sinds november 2018

Volgens gegevens van het on-chain analysebedrijf Santiment is er nu nog maar voor $29,2 miljard aan BTC over op exchanges. 


In het algemeen is een van de belangrijkste redenen waarom investeerders geld storten op beurzen om te verkopen, dus het aanbod op beurzen kan een afspiegeling zijn van het beschikbare verkoopaanbod van Bitcoin.

Wanneer de waarde van deze grafiek stijgt, is er dus een kans dat de verkoopdruk in de markt ook omhoog gaat en BTC een bearish moment krijgt. Andersom geld ook, als hij in plaats daarvan daalt (wat betekent dat het aanbod buiten de beurzen stijgt), zou de prijs van BTC op lange termijn een meer bullish momentum kunnen krijgen

Hier is een grafiek die de trend laat zien van het Bitcoin aanbod op exchanges, en van het aanbod buiten deze platforms, in het afgelopen jaar:

 

Het lijkt erop dat de waarde van de metriek de afgelopen dagen is gedaald | Bron: Santiment op Twitter

 

FTX nog steeds de boosdoener

De belangrijkste daling in het afgelopen jaar kwam na de ineenstorting van de cryptocurrency exchange FTX, die beleggers dwong hun vertrouwen in gecentraliseerde platforms nog maar eens te heroverwegen. Dit resulteerde in een massale vloed van uitstroom van exchanges. 

Met de laatste voortzetting van de daling is het BTC-aanbod op exchanges, zoals gemeten door Santiment, gedaald tot slechts 1,27 miljoen BTC. Het aanbod buiten de beurzen is natuurlijk gegroeid terwijl dit gebeurde en heeft een nieuwe all-time high bereikt van 18,12 miljoen BTC.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws