Oekraïne gaat NFT collecties crowdsourcen om de oorlog te financieren

Oekraïne gaat NFT collecties crowdsourcen om de oorlog te financieren

Om zijn defensie-inspanningen tegen de voortdurende oorlog van Rusland te financieren, biedt de Oekraïense regering nu non-fungibele tokens (NFT's) aan cryptocurrency-donoren aan. De aankondiging van de aanstaande NFT-inzameling volgt op de annulering van een geplande airdrop, zoals bevestigd door de Oekraïense vicepremier Mykhailo Fedorov.

De airdrop werd geannuleerd nadat een nep-account zeven miljard "Peace World Tokens" mintte, waarvan analisten vermoeden dat ze zijn gemaakt door spoofing door een derde partij, die nu door Etherscan zijn bestempeld als "misleidend" en dat de tokens spam of phishing zouden kunnen zijn.

 

 

Voor zijn donatie-inspanningen accepteert Oekraïne Bitcoin, Ethereum, Tether, Dogecoin, Solana, en Polkadot, evenals NFT's. Volgens Elliptic, een bedrijf dat cryptocurrency analyseert, heeft Oekraïne sinds 26 februari meer dan US$55 miljoen (~RM230 miljoen) in cryptocurrency ontvangen, hoewel dat nog steeds in het niet valt bij de US$270 miljoen (~RM1,13 miljard) die het tot nu toe heeft opgehaald met de verkoop van oorlogsobligaties door het land.

UkraineDAO, een crowdfunding poging geleid door het Russische kunstcollectief Pussy Riot en NFT studio Trippy Labs, slaagde erin om 2258 ETH (~RM28,2 miljoen) op te halen door een NFT van de Oekraïense vlag aan te bieden. Fedorov heeft niet onthuld wanneer de Ukrainian Armed Forces NFT collectie precies zal uitkomen of hoeveel stuks er beschikbaar zullen zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws