Anonymous zal Russische troepen 52.000 dollar in BTC betalen voor elke tank

Anonymous zal Russische troepen 52.000 dollar in BTC betalen voor elke tank

De internationale hackersorganisatie Anonymous wil 52.000 dollar in BTC betalen voor elke gedoneerde tank. Het aanbod is gericht aan alle Russische soldaten die "willen leven met hun families, kinderen, en niet willen sterven." De westerse wereld introduceert verdere economische sancties tegen het regime van Poetin.

Anonymous: BTC in ruil voor een tank

De Oekraïense kant probeert de Russische invasie niet alleen met wapens en directe confrontaties te stoppen, maar ook met een digitale aanval. Een paar dagen geleden kondigde Mykhailo Fedorov - de vice-premier van Oekraïne - aan dat de regering een IT-leger zou oprichten. De politicus zei: "We hebben digitaal talent nodig. Er zullen taken zijn voor iedereen. We zetten de strijd op het cyberfront voort."

 

 

De internationale hackersgroep Anonymous heeft ook verschillende cyberaanvallen tegen Rusland uitgevoerd. In slechts twee dagen tijd heeft de organisatie meer dan 300 Russische doelwitten geschonden en meer dan 1 miljard roebel (ongeveer 10 miljoen dollar) buitgemaakt.

 

Anonymous vraagt om een witte vlag

Wie een tank wil ruilen voor cryptocurrencies moet met een witte vlag zwaaien en het woord "miljoen" gebruiken opdat de hackersgroep hen zou herkennen.

Anonymous zei: "Russische soldaten die willen leven met hun families, kinderen, niet sterven, de wereldwijde Anonymous-gemeenschap heeft 1.225.043 roebel in BTC ingezameld om u te helpen."

Anonymous verklaarde de oorlog aan Vladimir Poetin eind februari.

 

 

De groep waarschuwde vervolgens dat de Russische leider "te maken zou krijgen met ongekende cyberaanvallen uit alle hoeken van de wereld" als hij de invasie van Oekraïne niet zou stoppen.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws