Miljardair Ray Dalio adviseert cryptocurrency als medicijn tegen inflatie

Miljardair Ray Dalio adviseert cryptocurrency als medicijn tegen inflatie

Ray Dalio, een rijke investeerder en de oprichter van Bridgewater Associates, waarschuwde dat cryptocurrencies belangrijk zijn en dat iedereen er een paar zou moeten bezitten. Hij zei ook dat mensen moeten leren diversifiëren en liquide geld moeten vermijden, omdat de steeds stijgende inflatiecijfers de waarde ervan doden.

Dalio zei dat mensen nu moeten overwegen om de beste alternatieven voor traditioneel geld te zoeken vanwege de huidige inflatiecijfers. Wat dat betreft, legde hij uit dat hij cryptocurrency ziet als het beste alternatief voor contant geld in een tijd waarin fiatvaluta zijn waarde geleidelijk verliest.

 

Dalio zegt dat cashgeld aan waarde verliest, en dat cryptocurrencies de toekomst kunnen zijn.

 

Dalio is de oprichter, voorzitter en co-hoofdinvesteerder van Bridgewater Associates. Zijn bedrijf doet zaken met overheden, vermogensfondsen, pensioenregelingen en schenkingen. Hij zei onlangs dat hij denkt dat BTC geweldig is geweest sinds de lancering. Hij merkte ook op dat de technologie erachter intact is gebleven omdat niemand het ooit heeft gehackt, en het wint ook aan adoptiegraad. Dalio uitte ook zijn bezorgdheid over de huidige inflatiecijfers en zei dat hij zich zorgen maakt over de hoeveelheid fiat van contant geld die moet worden gemaakt. Hij merkte ook op dat het geld in krediet ook zorgwekkend is aangezien de overheid werkt met een budget.

Hij merkte met name op dat contant geld de slechtste vorm van belegging is die iemand kan overwegen. Hij legde uit dat contant geld niet langer veilig is omdat de waarde ervan afneemt in plaats van toeneemt, waardoor het zijn koopkracht verliest. Hij zei dat de meeste landen dit jaar 4-5% van hun geldwaarde hebben verloren ten gevolge van inflatie.

Wat de inflatiecijfers betreft, zei hij dat beleggers nu moeten afzien van het beoordelen van hun holdings aan de hand van de gewone dollar, maar de voor inflatie gecorrigeerde dollar moeten gebruiken. Hij zei ook dat hij crypto ziet om een portefeuille te diversifiëren aangezien cash binnenkort problematisch zal zijn. Eerder onthulde Dalio ook dat hij wat BTC bezit, en in de afgelopen week zei hij ook dat hij wat ETH heeft, hoewel het niet veel is.

Dalio voegde ook toe dat hij denkt dat BTC voor enkele uitdagingen zal komen te staan omdat het overheden en banken bedreigt. Hij zei dat sommige plaatsen het helemaal zouden afschaffen, maar dat sommige er aan vast zullen houden. Hij denkt echter niet dat de overheid en hun Centrale Banken een significant bedrag in BTC zullen krijgen.


Dalio is zeker niet de enige miljardair die beleggers adviseert met betrekking tot het investeren in cryptocurrencies. Andere miljardairs zoals Elon Musk, Bill Gates en Mark Cuban hebben ook dingen gezegd met betrekking tot cryptocurrencies. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws