Man die beweert satoshi nakamoto te zijn, wint geschil over 50 miljard dollar aan BTC

Man die beweert satoshi nakamoto te zijn, wint geschil over 50 miljard dollar aan BTC

Een jury in Florida oordeelde dat Wright niet de helft van 1,1 miljoen Bitcoin verschuldigd was aan de familie van David Kleiman. De jury kende wel 100 miljoen dollar aan intellectuele eigendomsrechten toe aan een joint venture tussen de twee mannen, omdat ze beweerde de oprichters van Bitcoin te zijn. 

"Dit was een enorme overwinning voor onze kant," zei Andres Rivero van Rivero Mestre LLP, de hoofdadvocaat die Wright vertegenwoordigde.

David Kleiman overleed in april 2013 op 46-jarige leeftijd. Onder leiding van zijn broer Ira Kleiman beweerde zijn familie dat Kleiman en Wright goede vrienden waren en samen Bitcoin creëerden via een partnerschap.

Centraal in de rechtszaak stonden 1,1 miljoen Bitcoin, met een waarde van ongeveer 50 miljard dollar op basis van de koers van maandag. Deze Bitcoins behoorden tot de eerste Bitcoins die via mining buit werden gemaakt en konden alleen in handen komen van een persoon of entiteit die vanaf het begin bij de digitale munt betrokken was - zoals de maker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto.

De cryptocurrency-gemeenschap zal nu kijken of Wright zijn belofte nakomt om te bewijzen dat hij de eigenaar van Bitcoin is. Als hij dat zou doen, zou dat geloofwaardigheid verlenen aan Wright's claim, voor het eerst gedaan in 2016, dat hij Nakamoto is.

De zaak in de federale rechtbank in Miami was zeer technisch, waarbij de jury luisterde naar uitleg over de ingewikkelde werking van cryptocurrencies en de duistere oorsprong van hoe Bitcoin is ontstaan. De juryleden hadden een volle week nodig om te beraadslagen en stelden herhaaldelijk vragen aan de advocaten van beide partijen en aan de rechter over de werking van cryptocurrencies en de zakelijke relatie tussen de twee mannen. Op een gegeven moment gaven de juryleden aan de rechter te kennen dat ze in een impasse zaten.

De oorsprong van Bitcoin is altijd een beetje een mysterie geweest, en daarom heeft deze rechtszaak zoveel aandacht getrokken van buitenstaanders. In oktober 2008, op het hoogtepunt van de financiële crisis, publiceerde een persoon of een groep mensen met de naam "Satoshi Nakamoto" een document waarin een kader werd geschetst voor een digitale munt die niet gebonden zou zijn aan een wettelijke of soevereine autoriteit. Het delven van de munt, waarbij computers wiskundige vergelijkingen oplossen, begon een paar maanden later.

De naam Nakamoto, vertaald uit het Japans als "in het centrum van", is nooit beschouwd als de echte naam van de bedenker van Bitcoin.

De bewering van Wright dat hij Nakamoto is, is door een groot deel van de cryptocurrency-gemeenschap met scepsis ontvangen. Door zijn structuur zijn alle transacties van Bitcoin openbaar en de 1,1 miljoen Bitcoin in kwestie zijn onaangeroerd gebleven sinds hun creatie. Leden van de Bitcoin-gemeenschap hebben Wright regelmatig opgeroepen om slechts een fractie van de munten naar een aparte rekening over te maken om het eigendom te bewijzen en aan te tonen dat hij echt zo rijk is als hij beweert.

Tijdens de rechtszaak getuigden zowel Wright als andere cryptocurrency-experts onder ede dat Wright de Bitcoin in kwestie bezit. Wright zei dat hij de zijne zou bewijzen als hij zou winnen tijdens het proces.

Wright heeft gezegd dat hij van plan is om een groot deel van het Bitcoin-fortuin aan liefdadigheid te schenken als hij een rechtszaak wint. In een interview bevestigde Wrights advocaat Rivero opnieuw dat Wright van plan is een groot deel van zijn Bitcoin-fortuin te doneren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws