De bizarre liefde van Turken voor Dogecoin

De bizarre liefde van Turken voor Dogecoin

Uit een Google-onderzoek van CryptoManiaks blijkt dat Dogecoin in Turkije grote populariteit geniet. Maandelijks doet de Turkse bevolking ruim 812.000 zoekopdrachten voor de door Elon Musk zo geliefde memecoin. Gemiddeld zoeken Turken tweemaal zoveel naar Dogecoin als naar Ethereum via Google.

 

Een vertegenwoordiger van CryptoManiaks reageert op de opvallende resultaten: “De populariteit van Dogecoin is Ethereum in een significante hoeveelheid landen gepasseerd”. De schaarste van Bitcoin maakt het aantrekkelijk voor Turken, die al jaren worden geplaagd door hevige inflatie.

Qua market cap kan Dogecoin echter nog lang niet aan Ethereum tippen, waar Dogecoin het moet doen met een totale marktwaarde van ongeveer 12,3 miljard euro en Ethereum met 148,5 miljard euro. Volgens een rapport van de Turkse crypto exchange Paribu zijn er momenteel 8 miljoen Turken die crypto bezitten, wat een gigantisch deel is van de totale bevolking die ongeveer 85 miljoen mensen telt. 

Nederland komt uit het onderzoek als een gigantisch crypto-land naar voren, waarbij 8,2 procent van de Nederlandse bevolking weleens op crypto zoekt en Turkije volgt met 5,5 procent op plek twee. Daarna volgen landen als Duitsland, Canada en Tsjechië in populariteit voor crypto's maar ook opvallend genoeg valt het aantal zoekopdrachten uit Amerika behoorlijk tegen; slechts 1,9 procent googlet weleens op crypto daar terwijl ze qua Bitcoin mining wel bovenaan staan met hun marktaandeel dat gigantisch gestegen is sinds het mining-verbod in China.

mining ban in China.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws