Galaxy Digital neemt tegen een koopje activiteit van failliete Celcius

Galaxy Digital neemt tegen een koopje activiteit van failliete Celcius

Galaxy Digital betaalt $44,1 miljoen om de GK8 activiteiten van Celsius Network te kopen. Meer dan 60% lager dan wat de failliete crypto-lender vorig jaar nog betaalde om het self-custody platform over te nemen.

 

De deal voor werd bereikt tegen een aankoopprijs van $44 miljoen in contanten plus $100.000 aan overgenomen verplichtingen, volgens een gerechtelijk dossier. Celsius had GK eerder overgenomen voor $115 miljoen in november 2021. 

De overname, die op 2 dec. werd aangekondigd en nog moet worden goedgekeurd door de rechtbank, zou een team van bijna 40 medewerkers toevoegen aan het personeelsbestand van Galaxy. 

Het afgeprijsde prijskaartje van GK8 weerspiegelt de verzuurde cryptoprijzen in het algemeen, die sinds de laatste waardering van het bedrijf een duikeling hebben gemaakt. Bitcoin bereikte afgelopen november zijn all-time piek op bijna $69.000, maar de token handelt momenteel ongeveer 75% lager op ongeveer $16.800.

 

Niet de enige 

Zes bedrijven hadden aan het begin van het veilingproces een eerste bod uitgebracht, zei Kielty, maar alleen Galaxy diende een definitief bod en storting in binnen de afgesproken termijn. Zijn voorwaarden omvatten de eis dat GK8 medeoprichters Lior Lamesh en Shahar Shamai bij het bedrijf blijven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws