WAT IS Tellor (TRB) EN HOE WERKT DEZE CRYPTO? EEN EENVOUDIGE UITLEG OVER deze cryptocurrency

WAT IS Tellor (TRB) EN HOE WERKT DEZE CRYPTO? EEN EENVOUDIGE UITLEG OVER deze cryptocurrency

Gegevens worden een steeds waardevoller handelsobject waardoor het beveiligen ervan belangrijker is dan ooit. Ondanks hoe vaak digitale interactie plaatsvindt, zijn gegevens die off-chain bestaan niet toegankelijk voor blockchain-gebaseerde toepassingen. Zonder toegang tot deze waardevolle off-chain gegevens kan het een uitdaging zijn om blockchains in real-world situaties te gebruiken en daar is waar Tellor en de TRB om token om de hoek komen kijken 

Wie zijn oprichters van Tellor?

Tellor is gevestigd in de VS, gelanceerd in 2019 en mede opgericht door Brenda Loya en Michael Zemrose. Het belangrijkste idee achter het project is het oplossen van de problemen van orakels, die in het algemeen de snelheid en de kosten van off-chain datafeeds zijn. 

Hetzelfde dev team dat Tellor creëerde, creëerde ook Daxia, dat een protocol is voor derivaten en ook gehost wordt op het Ethereum netwerk, net als Tellor.

enkele investeerders in Tellor

 

Wat is Tellor en hoe werkt het?

Normaal gesproken zouden crypto-gebruikers naar een cryptocurrency exchange moeten gaan om live marktgegevens en relevante informatie over over de markt te controleren, omdat exchanges API's hebben waarmee gebruikers betrouwbare datafeeds kunnen volgen. Tellor stelt gebruikers in staat om alle gegevens die ze nodig hebben op één plek te hebben, via op Ethereum gebaseerde smart contracts met Tellor oracle feeds. Oracles sourcen real-time, beschikbare, betrouwbare en geverifieerde informatie, zodat gebruikers toegang hebben tot geldige marktgegevens zonder een crypto exchange te hoeven gebruiken.

smart contracts op het Ethereum netwerk hebben normaal gesproken geen toegang tot off-chain gegevens, omdat ze beperkt zijn tot alleen de informatie in het contract. Tellor verandert dit echter ten goede, door smart contracts toe te staan verbinding te maken met on-chain databanken, gecreëerd en ondersteund door staked miners. Tellor oracles creëren een ecosysteem waar gebruikers toegang hebben tot betrouwbare, op feiten gecontroleerde informatie die beschikbaar wordt gesteld binnen DeFi Dapps die op Ethereum worden gehost.


Tokenomics

TRB, ook bekend als Tributes is de token van het Tellor systeem en is een ERC-20 token gebaseerd op Ethereum. TRB wordt gebruikt in het stimuleringssysteem, want het wordt ingezet door miners en ook gebruikt om hen te belonen in de vorm van "tips" voor het nauwkeurig beantwoorden van verzoeken.

Tellor kent vier belangrijke rollen van netwerkdeelnemers, die elkaar niet uitsluiten. Dit zijn:

  • Opvragers van gegevens
  • Miners (aanbieders van gegevens)
  • Disputers
  • Stemmers

TRB worden gebruikt om:

  • Betalen voor gegevensaanvragen.
  • Gegevensverstrekkers te belonen.
  • Staking
  • Betwistingen in te leiden
  • Stemmen over conflicten

 

Er zijn momenteel 2.377.810 TRB in omloop.Tellor heeft geen afgetopte maximale voorraad, omdat de inflatie wordt gebruikt om miners te stimuleren in de vorm van een basisbeloning. Het inflatiepercentage neemt wel af naarmate de TRB-voorraad groeit. Ook gaat slechts de helft van de fooien voor gebruikersverzoeken naar miners, terwijl de andere helft bij elk blok wordt verbrand. Het tipsysteem werkt de inflatie dus tegen bij het bepalen van de groeisnelheid van het aanbod.

 

WAAR KAN IK Tellor KOPEN?

Chainlink is te koop en te verhandelen op verschillende platforms. Zowel op gecentraliseerde als gedecentraliseerde exchanges. Bybit, Binance en coinbase behoren tot de meest liquide beurzen voor LINK. De token is momenteel verhandelbaar tegen een reeks andere cryptocurrencies en te koop op de volgende exchanges die ook door ander maten gebruikt word:

 


PS: Doe altijd goed je eigen onderzoek en bij vragen, stel ze in de community! 👍

 

 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws