Shiba Inu, de vogel die al lang gevlogen is

Shiba Inu, de vogel die al lang gevlogen is

Deze enorme rally van Shiba Inu heeft een hoop mensen veel geld opgeleverd. Met een stijging van meer dan 11.000.000% sinds zijn debuut in augustus 2020, is Shiba Inu's rally waarschijnlijk een van de snelste aller tijden. Maar terwijl de gehypte cryptocurrency veel mensen rijk heeft gemaakt, heeft het alle kenmerken van een zeepbel die binnenkort zal knappen. In dit artikel even kort uitgelegd waarom dit NIET het moment zou zijn om in te stappen. 

1. Shiba Inu, serieus?


Shiba Inu is een gedecentraliseerd cryptocurrency token dat anoniem is gecreëerd door een entiteit die bekend staat als Ryoshi. Waarschijnlijk een groepje developers die de populaire hond in Azië wilde combineren grote belangstelling voor Dogecoin en Bitcoin. 

De stijging in populariteit van de munt begon met tweets van Tesla's CEO Elon Musk, die in oktober een puppy van het ras Shiba Inu adopteerde. Shiba Inu kreeg ook een boost toen populaire cryptocurrency exchanges zoals Binance en Coinbase Pro ondersteuning toevoegden voor de handel.
 

 

Shiba Inu heeft nu een inmiddels een marketcap van $ 11 miljard, waardoor het één van de 20e grootste cryptocurrency op de planeet is, volgens gegevens van Coinmarketcap.com. De Shiba Inu lift mee op de hype van de Dogecoin, die dit jaar ook een aanzienlijke rally heeft gekend, met een stijging van meer dan 5.000% tot nu toe tot een waardering van $33 miljard. 

Zowel Dogecoin als Shiba Inu zijn projecten die gebasseerd zijn op de "Greater Fool Theory" die eigenlijk suggereert dat er altijd een dwaas zal zijn die meer voor jouw munt wilt geven zonder dat er ook maar enige fundamentele research is gedaan. Dit is een hachelijke situatie omdat het slechts een kwestie van tijd is voordat de hype afneemt en het aantal beleggers dat winst neemt groter is dan het aantal mensen dat bereid is om in te kopen. 

Het is verleidelijk om te denken "deze keer zal het anders zijn," maar bijna 400 jaar economische geschiedenis leert ons dat dat zelden het geval is. 

2. Shiba Inu bied niets nuttigs toe aan onze planeet 


Shiba Inu is een ERC-20, wat betekent dat het een digitaal token is gebaseerd op het grotere Ethereum netwerk. Volgens de whitepaper, die sarcastisch de "Woofpaper" wordt genoemd, is Shiba Inu grotendeels gericht is op het creëren van een gemeenschap, (die zich tot op heden de "ShibArmy" noemt). Voor de rest bied de token niks nuttigs aan wat extreem gevaarlijk is voor het toekomst perspectief.

 


3. Deze afbeelding zegt alleschart van shiba Inu tegen de USDT op een 6H timeframe 


Charts met dit soort structeren maakt iedere belegger erg zenuwachtig. Mensen die voor de rally waren ingestapt zijn dagelijks aan het wachten op mensen die met een goede dosis hoop op nog een verdubbeling hopen. Je doel in deze volatiele markt is om je kapitaal zoveel mogenlijk te beschermen. Vraag je dan ook goed af of Shiba Inu dan de asset is om je kapitaal te beschermen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws