Wat is Avalanche (AVAX) en hoe werkt het? EEN EENVOUDIGE UITLEG OVER de cryptocurrency

Wat is Avalanche (AVAX) en hoe werkt het? EEN EENVOUDIGE UITLEG OVER de cryptocurrency

Avalanche is een uniek crypto-netwerk waarmee mensen daadwerkelijk hun eigen subnetten van blockchains kunnen maken voor elk gebruik dat ze maar nodig vinden. Dit betekent dat bedrijven, overheden en zelfs teams openbare of particuliere projecten kunnen opzetten met behulp van het AVAX netwerk en het consensusmechanisme.

 

Wat is Avalanche? 

Ava Labs, de oprichters en ontwikkelaars van Avalanche, geloven dat ze het snelste smart contract blockchain platform tot nu toe hebben gebouwd. Met maar liefst drie verschillende blockchains onder de motorkap presteert Avalanche op internetschaal voor een toekomst waarin crypto een wereldwijde backbone-technologie is.

Avalanche lanceerde zijn testnet in mei 2019, terwijl de lancering van het mainnet volgde in september 2021. Het dev team creëerde de Avalanche consensus om een snelheid van transacties te bereiken die Visa zou kunnen evenaren, en dat alles terwijl het het probleem van schaling aanpakt dat in Bitcoin en Ethereum wordt aangetroffen. Een paar jaar geleden was een dergelijke visie in het beste geval ambitieus en in het slechtste geval een heel decennium verwijderd. Vandaag de dag heeft het een levendige, groeiende gemeenschap, gesteund door een ecosysteemfonds van 230 miljoen dollar.

 

Hoe werkt Avalanche?

Avalanche heeft sinds dag één gestreefd naar de snelste finaliteit voor blockchaintransacties. Tijd tot finaliteit is hoe lang het duurt voordat een cryptotransactie is verwerkt en als permanent en onomkeerbaar wordt beschouwd. Zodra een transactie finaliteit heeft bereikt, is deze letterlijk definitief en kan die nooit meer worden teruggedraaid of gewijzigd.

Finaliteit is duidelijk een belangrijk kenmerk van blockchain (vooral voor financiële toepassingen), maar de tijd tot finaliteit is niet voor alle blockchains gelijk. Ethereum, bijvoorbeeld, bereikt finaliteit in ongeveer een minuut. Avalanche bereikt finaliteit in één seconde, wat in de praktijk bijna onmiddellijk is.

Avalanche pakt bovengenoemde problemen aan door een unieke aanpak: het gebruik van drie afzonderlijke blockchains. Laten we de drie blockchains waaruit het Avalanche mainnet bestaat eens nader bekijken:

 

X-Chain: Deze blockchain wordt gebruikt voor het beheer van activa. Het gebruikt het Avalanche consensus protocol.

C-Chain: Deze blockchain wordt gebruikt om slimme contracten te maken. Het gebruikt het Snowman consensus protocol.

P-Chain: Deze blockchain wordt gebruikt om validators te coördineren. Het gebruikt ook het Snowman consensus protocol.

 

Het Avalanche consensus protocol controleert willekeurig de bevestigingen van transacties door alle knooppunten parallel aan elkaar te laten werken. Het Snowman consensus protocol werkt ongeveer hetzelfde, maar gebruikt blokken in een lineair proces.

Avalanche Platform | Avalanche Docs

 

Voordelen van Avalanche ten opzichte van andere blockchains 

 

De belangrijkste voordelen van Avalanche zijn vooral te vinden in de manier waarop het is gebouwd. De oprichters van Avalanche vonden een manier om de veel voorkomende problemen van blockchains aan te pakken via de unieke structuur van het netwerk.

Uitwisselbaarheid
Slechts enkele blockchains bieden plaats aan de handel van verschillende vormen van cryptocurrency en gegevens met andere platforms. Avalanche vergemakkelijkt uitwisselbaarheid door verschillende blockchains in staat te stellen gegevens te delen en effectief met elkaar "samen te werken".

Schaalbaarheid
vereist bijvoorbeeld enorme energie en rekenkracht. Ethereum kan slechts 15 transacties per seconde verwerken. Hoewel krachtig en zeer waardevol, zijn deze blockchains door dergelijke beperkingen moeilijk op te schalen. Avalanche, daarentegen, is gebouwd om schaalbaar te zijn en beschikt over transactietijden van subseconden en een ongelooflijke verwerkingscapaciteit.

Bruikbaarheid
Een van de zorgen bij het adopteren van elke technologie is de bruikbaarheid of de mate waarin de software of technologie gemakkelijk te gebruiken en te implementeren is. Avalanche is in diverse gevallen bruikbaar gebleken en wint in de cryptocommunity aan snelheid in een tempo dat kan tippen aan Ethereum.

 

WAAR KAN IK AVALANCHE KOPEN?

Avalanche is te koop en te verhandelen op verschillende platforms. Zowel op gecentraliseerde als gedecentraliseerde exchanges. Bybit, Binance en coinbase behoren tot de meest liquide beurzen voor AVAX. De token is momenteel verhandelbaar tegen een reeks andere cryptocurrencies en te koop op de volgende exchanges die ook door ander maten gebruikt word:

 


PS: Doe altijd goed je eigen onderzoek en bij vragen, stel ze in de community! 👍

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws