Wat is IOTA? EEN EENVOUDIGE UITLEG OVER DE cryptocurrency MIOTA

Wat is IOTA? EEN EENVOUDIGE UITLEG OVER DE cryptocurrency MIOTA

IOTA is een gedecentraliseerd gedistribueerd grootboek dat speciaal is gebouwd voor het "Internet of Everything", een uniek soort netwerk dat wordt gebruikt voor het uitwisselen van waarde en gegevens tussen mensen en computers.
  

 

Waar staat IOTA voor en wie heeft het bedacht? 

MIOTA is een cryptocurrency die 100% gratis transacties biedt. Laten we eerst eens doornemen waarom het IOTA heet. Sommigen zeggen dat IOTA staat voor Internet Of Things Application. Het Internet of Things is een idee waarbij we een heleboel verschillende elektronica hebben, zoals onze koelkast, magnetron, wasmachine, ons beveiligingssysteem, horloges, zelfs je elektriciteitskast en dat soort dingen die allemaal via het internet met elkaar verbonden zijn. IOTA is genoemd naar de 9e letter van het Griekse alfabet, die staat voor het laagst mogelijke bedrag. 

 

IOTA maakt geen gebruik van blockchain, althans, niet op dezelfde manier als de meeste andere projecten. IOTA ging aan de slag met het ontwerpen van een eigen systeem van validatieknooppunten, genaamd "De Tangle" waar de cryptocurrency MIOTA opdraait. In deze blog gaan we MIOTA haarfijn uitleggen 

 

Wat is IOTA en hoe werkt het?

IOTA heeft, in tegenstelling tot op blockchain gebaseerde cryptocurrencies, een andere datastructuur voorgesteld, genaamd Tangle. Dit type structuur bewaart en beheert getalsmatige gegevens op een unieke manier. Het stelt het IOTA-netwerk in staat het schaalbaarheidsprobleem van Bitcoin te overwinnen door de plaatsgebonden hindernissen en typische beperkingen die gepaard gaan met het gebruik van "traditionele" blockchain weg te nemen.

Vergelijkbaar met XRP worden de tokens van IOTA vooraf gemined, terwijl de transacties ervan worden gevalideerd met behulp van Tangle, een Decentrale Acyclische Grafiek (DAG). Hoewel sommige andere blockchains als DAG's kunnen worden beschouwd, hebben ze niet hetzelfde systeem als IOTA.

In tegenstelling tot die andere blockchains kan IOTA's Tangle netwerk transacties gelijktijdig verwerken en ze zijn niet gebonden aan een opeenvolging van transacties in een wachtrij. Bovendien is IOTA zo ontworpen dat naarmate Tangle meer nodes krijgt, het netwerk steeds efficiënter en veiliger wordt.

Het systeem van IOTA wordt voorgesteld goedkoper, efficiënter en minder energievretend te zijn dan traditionele op blockchain gebaseerde systemen, omdat Tangle geen volledige node-miners nodig heeft.

The Tangle: an Illustrated Introduction

IOTA's Tangle waarin schaalbaarheid en lage transactiekosten het belangrijkst zijn

 

Tokenomics (M)IOTA

Er zijn 2.779.000.000ish mIOTA munten, dus 2,779 quadriljoen IOTA, gelijk aan bijna het maximale aantal Satoshis dat er is, maar alle IOTA munten werden allemaal verkocht via een ICO die ongeveer $500.000 opbracht, en er is momenteel geen geplande inflatie. Maar doordat mensen natuurlijk hun portemonneesleutels vergeten of verliezen, maakt dit IOTA heel licht deflatoir.

 

HIeraan ontleent M(IOTA) de letter "M"

 

WAAR KAN IK MIOTA KOPEN?
 

MIOTA is te koop en te verhandelen op verschillende platforms. Zowel op gecentraliseerde als gedecentraliseerde exchanges. Bybit, Binance en coinbase behoren tot de meest liquide beurzen voor MIOTA. De token is momenteel verhandelbaar tegen een reeks andere cryptocurrencies en te koop op de volgende exchanges die ook door ander maten gebruikt word:


PS: Doe altijd goed je eigen onderzoek en bij vragen, stel ze in de community! 👍

 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws