Wat is chainlink? EEN EENVOUDIGE UITLEG OVER de Cryptocurrency Link

Wat is chainlink? EEN EENVOUDIGE UITLEG OVER de Cryptocurrency Link

Chainlink is nu een van de bekendste cryptocurrencies in de industrie. Hoewel deze asset qua populariteit niet kan tippen aan Bitcoin en Ethereum heeft het zich zeker verzekerd van een respectabele positie op de markt. Maar wat is Chainlink precies? Is het gewoon een cryptocurrency veel meer dan dat?

 

Het verhaal van Chainlink begon met Sergey Nazarov en Steve Ellis. De twee werkten samen, samen met Ari Juels, aan het whitepaper van Chainlink en lanceerden het protocol medio 2017. De twee werkten ook samen bij de lancering van SmartContract, een bedrijf dat vergelijkbaar is met Chainlink, in 2014. In feite is het dit bedrijf dat uiteindelijk plaats maakte voor Chainlink.

Chainlink is een product van het bedrijf SmartContract. Juels, Ellis en Nazarov stelden binnen het Chainlink whitepaper een "gedecentraliseerd orakelnetwerk" voor. In hetzelfde document bespraken de drie het probleem van de connectiviteit van slimme contracten. Dit probleem heeft te maken met de beperkingen die aan smart contracts worden gesteld omdat "een blockchain niet direct externe gegevens kan ophalen."

Blockchains kunnen van nature niet zelfstandig toegang krijgen tot gegevens buiten hun netwerk. Maar smart contracts (programma's die automatisch digitale overeenkomsten uitvoeren) hebben vaak gegevens van externe bronnen nodig om correct te kunnen werken. Er zit dus een duidelijke kloof tussen on- en off-chain platforms.

 

Wat is chainlink nou eigenlijk?

Chainlink is een blockchainprotocol dat een gedecentraliseerd orakelnetwerk (DON) beheert en de kloof tussen on-chain en off-chain systemen wil overbruggen. Het project doet dit door orakels te creëren die via een API verbinding maken met verschillende blockchains en realtime prijsgegevens leveren. 

Op dit moment voedt Chainlink verschillende DeFi (gedecentraliseerde financiën) ecosystemen, en levert cross-chain communicatie en betrouwbare prijsgegevens aan verschillende protocollen. Als ik tokens wil verhandelen op een gedecentraliseerde beurs, zal de prijs van het token waarschijnlijk aan het platform worden doorgegeven door een van Chainlink's prijs orakels.

Chainlink overbrugt momenteel alleen de kloof tussen blockchains. Het langetermijndoel van het project is echter om de blockchainindustrie ook te verbinden met legacy finance. Hierbij valt te denken aan banken die willen communiceren met de permissioned blockchains van andere banken om CBDC's te versturen - waarvoor ze Chainlink orakels kunnen gebruiken om betrouwbaar gegevens over te dragen.

Chainlink is een digitale snelweg op de blockchain waarvan het doel is om financiële instellingen te verbinden met cryptoprotocollen. Het belangrijkste nut van het project is het rapporteren van gegevens en ervoor zorgen dat die nauwkeurig en betrouwbaar zijn. 

Andere voorbeelden van blockchain orakels zijn Band Protocol, Orai, en Gravity. Deze bestaan allemaal op de Ethereum of Solana blockchains.

Vandaag de dag gebruikt Chainlink meer dan een miljard datapunten en ondersteunt het meer dan duizend projecten. Zelfs grote namen als Aave en FedEx hebben met Chainlink gewerkt, dus het is veilig om te zeggen dat het nu een grote naam is in het crypto wereldje.

 

 

Bron chainlink: Blockchain orakels verbinden blockchains met inputs en outputs in de echte wereld

 

Chainlink tokenomics 

De distributie van LINK-tokens is vooraf bepaald. Bij een ICO eind 2017 haalde het Chainlink-team $ 32 miljoen op, wat hun vooraf ingestelde doelbedrag was. De token wordt uitgegeven als een ERC677-token op de Ethereum blockchain. 

Het cryptobedrijf heeft in totaal 1 miljard tokens uitgegeven voor

35% voor knooppuntoperators
35% aan ICO-investeerders; en
30% voor de ontwikkeling van het platform.\

De prijs van chainlink door de jaren heen

 

WAAR KAN IK DYDX KOPEN?

Chainlink is te koop en te verhandelen op verschillende platforms. Zowel op gecentraliseerde als gedecentraliseerde exchanges. Bybit, Binance en coinbase behoren tot de meest liquide beurzen voor LINK. De token is momenteel verhandelbaar tegen een reeks andere cryptocurrencies en te koop op de volgende exchanges die ook door ander maten gebruikt word:

 


PS: Doe altijd goed je eigen onderzoek en bij vragen, stel ze in de community! 👍

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws