Wat is DYDX? EEN EENVOUDIGE UITLEG OVER deze Exchange

Wat is DYDX? EEN EENVOUDIGE UITLEG OVER deze Exchange

dYdX (DYDX) is een gedecentraliseerd exchange platform voor cryptocurrency margin trading voor activa als BTC, ETH, SOL, DOT, en vele anderen. Het grootste deel van de dYdX crypto margin trading producten bevindt zich bovenop de Ethereum blockchain. De beurs is echter onlangs uitgerold op Layer 2 voor goedkopere transacties.

 

De hype rond dYdX is toegenomen omdat de exchange eindelijk een duidelijk gedecentraliseerd alternatief presenteert voor perpetuals exchanges BitMex, FTX en Bitfinex. Maar de hype gaat niet alleen over het product - het gaat ook over de DYDX airdrop. Voor sommige gebruikers overschreed de waarde van de airdrop een verbazingwekkende $100K.

 

 Wat is DYDX?

Cryptocurrency exchanges als Coinbase, Binance, Kraken en Huobi lijken allemaal behoorlijk op elkaar. Het zijn gecentraliseerde cryptobeurzen voor spothandel - wat betekent dat je direct digitale activa koopt en verkoopt. Een handvol gedecentraliseerde beurzen zoals Uniswap, Sushi, Curve en 1inch bieden handelaren dezelfde mogelijkheden zonder tussenpersonen doormiddel van blockchain technologie. 

Beurzen als FTX en Bitfinex maken het echter mogelijk om crypto met marge te verhandelen met geavanceerde derivatenproducten zoals leveraged tokens voor meer avonturistische handelaren. Er is een enorme markt voor crypto-derivaten, zoals blijkt uit het dagelijkse handelsvolume van 50 miljard dollar aan derivaten op Binance.

Maar wat als je niet op een gecentraliseerde beurs wilt handelen? Dat is waar dYdX om de hoek komt kijken

dYdX is een briljant uitgevoerde gedecentraliseerde crypto derivatenbeurs met een overvloed aan margehandel en perpetuals opties voor iedereen. Behalve dat het een slimme naam heeft (dy/dx verwijst naar de Notatie van Leibniz in de wiskunde), heeft dYdX een dwingende niche gevuld binnen het cryptohandel rijk.

Opgericht in 2017 door de voormalige Coinbase ingenieur Antonio Juliano, genereerde dYdX onmiddellijke belangstelling van investeerders tot een bedrag van $87 miljoen aan financiering. Die aanzienlijke kapitaalbaan stelde de ontwikkelaars van het project in staat om het handelsplatform te bouwen volgens nauwgezette hoge normen.

Investeerders DYDX

 

Voor wie is dYdX gebouwd?

 

Wat voor soort cryptohandelaar gebruikt dYdX? Het is moeilijk om daar gemakkelijk achter te komen omdat de eenvoudige dYdX interface een beetje lijkt die van Coinbase, Binance of Bybit.

Hoewel je op layer 1 dYdX eenvoudige crypto spot trades kunt uitvoeren, is dat niet het beoogde gebruik ervan. In feite lijkt de spothandelfunctie alleen maar ingebouwd om een vroege inkomstenstroom voor het platform te genereren, maar zal later worden uitgefaseerd.

Bovendien begrijpt het dYdX-team dat de crypto spothandel vol concurrentie is tussen zeer gevestigde namen. Daarom richt het team zich volledig op crypto-derivaten zoals perpetuele contracten.

De handel in crypto-derivaten is gewoonlijk voorbehouden aan ervaren handelaren die goed weten wat ze doen met en weten waar de risico's liggen, wat de beloningen kunnen zijn en strategieën begrijpen die ermee gepaard gaan. De handel in BTC perpetual contracten bijvoorbeeld omvat veel bewegende delen en kan niet worden gedaan met een hands-off benadering. Als een rekening na verloop van tijd onvoldoende wordt gefinancierd, kan dat leiden tot liquidatie, d.w.z. het verlies van je hele positie.

Dus, ook al is dYdX het beste voor ervaren crypto-handelaren, dat betekent niet dat je niet moet leren hoe je crypto-derivaten moet verhandelen.

 

Wat is de DYDX Token en wat kan je er mee?

De DYDX token is in hoge mate verantwoordelijk voor het succes van het handelsplatform, omdat het vooral gebruikt wordt voor royale beloningen en dat kan op de volgende manieren.

 

dYdX Liquidity Staking Pools

Gedecentraliseerde liquiditeit is de cruciale component die dYdX nodig heeft voor succes. Zonder fondsen gestort door liquiditeitsverschaffers heeft de beurs eenvoudigweg niet de middelen om de vraag te ondersteunen en te concurreren met gecentraliseerde derivatenbeurzen. Om liquiditeitsaanbieders te stimuleren belonen dYdX liquidity staking pools iedereen die USDC in de pool stort met DYDX tokens. 25 miljoen DYDX tokens liggen voor het grijpen als onderdeel van het programma - een aantal dat goed is voor 2,5% van het totale tokenaanbod.

dYdX handelsbeloningen
Als je niet klaar bent om liquiditeit te verschaffen, is er een andere manier om DYDX tokens te verdienen door gewoon te gaan handelen op het platform.  Als je handelt, beloont het platform je in DYDX tokens uit een voorraad van 250 miljoen DYDX tokens. Dat is maar liefst 25% van de totale tokenvoorraad, wat getuigt van serieuze toewijding aan dYdX-gebruikers.

Korting op handelskosten
Als je op dYdX handelt, kan het geen kwaad om te besparen op handelskosten. In zekere zin verhoogt dat je winst/verlies. Om kortingen op handelskosten te krijgen, moet je DYDX tokens in je portefeuille hebben. Kortingen variëren van 3% tot 50% korting op handelskosten voor de grootste DYDX houders.

DYDX bestuurstoken
Dit onderdeel gaat niet direct over het verdienen van beloningen, maar het kan zeker leiden tot het verdienen ervan. DYDX token wordt ook gebruikt voor het besturen van het protocol, wat betekent dat je kunt stemmen voor maatregelen waar jij en andere handelaren en/of liquiditeitsaanbieders direct baat bij hebben.

 

DYDX Token Gegevens

Market cap = $1.251.357.416
Volledig verwaterd = $24.355.536.193
Totale waarde vergrendeld = $694.154.000
Maximale voorraad = 1.000.000.000 DYDX
Circulerende voorraad = 1.000.000.000 DYDX
Distributietype = Airdrop

DYDX prijs door je jaren heen

 

WAAR KAN IK DYDX KOPEN?

DYDX is te koop en te verhandelen op verschillende platforms. Zowel op gecentraliseerde als gedecentraliseerde exchanges. Bybit, Binance en coinbase behoren tot de meest liquide beurzen voor DYDX. De token is momenteel verhandelbaar tegen een reeks andere cryptocurrencies en te koop op de volgende exchanges die ook door ander maten gebruikt word:

 


PS: Doe altijd goed je eigen onderzoek en bij vragen, stel ze in de community! 👍

 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws