WAT IS Curve Finance EN HOE WERKT DEZE CRYPTO? EEN EENVOUDIGE UITLEG OVER CRV Crypto

WAT IS Curve Finance  EN HOE WERKT DEZE CRYPTO? EEN EENVOUDIGE UITLEG OVER CRV Crypto

Curve (CRV) is een Ethereum token dat Curve.fi aandrijft, een gedecentraliseerde uitwisseling en geautomatiseerd marktmakersprotocol. Het protocol is ontworpen om het gemakkelijk te maken om te ruilen tussen ERC-20 tokens, zoals stablecoins (zoals USDC en DAI) en op Ethereum gebaseerde Bitcoin tokens (zoals WBTC en renBTC).

 

Wat is Curve DAO Token (CRV)?

De Curve is een van de meest gebruikte DeFi (decentralized finance) platforms die gebruik maakt van een automated market maker (AMM) om de liquiditeit te beheren. AMM is een protocol dat liquiditeitspools gebruikt en het mogelijk maakt digitale activa automatisch te verhandelen. Het Curve-platform biedt een efficiënte manier om tokens uit te wisselen door lage slippage rates te handhaven. Eigenlijk fungeert het platform daarom als een gedecentraliseerde exchange door gebruikers te verbinden om te handelen met de beste tarieven.

Het Curve-protocol begon met de introductie van een "DAO", ook bekend als gedecentraliseerde autonome organisatie. Een DAO is gemaakt door een groep ontwikkelaars om menselijke fouten en manipulatie van investeerders weg te nemen door beslissingsbevoegdheid te geven aan een geautomatiseerd systeem en een crowdsourced proces. De DAO, die draait op Ether, stelt investeerders in staat om anoniem geld te sturen vanaf elke plek ter wereld. De meeste DAO's worden beheerd door governance tokens, die stemrecht verlenen aan de houders van de token. Op dezelfde manier wordt ook Curve DAO bestuurd door CRV tokens.

 

Wat maakt Curve DAO uniek?

Het Curve DAO token is een relatief nieuw project dat dankzij zijn nut al veel succes heeft geboekt. Curve DAO heeft in de tweede helft van 2020 een serieuze groei doorgemaakt en biedt gebruikers lage slippage en lage vergoedingen voor het ruilen van vergelijkbare stablecoins en ERC-20 tokens.

Curve DAO is uniek dankzij zijn technologie en technische capaciteit, waardoor Curve.fi een aantrekkelijke exchange is in de sector van DeFi. In plaats van te vertrouwen op orderboeken, vormt Curve liquiditeitspools op basis van smart contracts die werken als een geautomatiseerde marktmaker. Gebruikers worden verbonden met de beste routes voor hun uitwisselingen, terwijl de handel in tokens en stablecoins plaatsvindt tussen handelaren en uitwisselingsprotocollen. Dankzij zijn technologie en capaciteit om tokens en stablecoins tegen de beste koersen uit te wisselen, is Curve een begrip geworden binnen DeFi.

 

CRV Tokenomics

CRV is officieel gelanceerd op 13 augustus 2020. De belangrijkste doelen van het Curve DAO token zijn het stimuleren van liquiditeitsverschaffers op het Curve Finance platform, alsmede het betrekken van zoveel mogelijk gebruikers bij het bestuur van het protocol. 

 


Verderling van de tokens:

Het totale aanbod van 3,03 miljard wordt als volgt verdeeld:

  • 62% aan liquiditeitsverschaffers uit de gemeenschap
  • 30% aan aandeelhouders (team en investeerders) met 2-4 jaar vesting
  • 3% aan werknemers met 2 jaar vesting
  • 5% aan de gemeenschapsreserve


Het initiële aanbod van ongeveer 1,3 miljard (~43%) wordt als volgt verdeeld:

  • 5% aan pre-CRV liquiditeitsverschaffers met 1 jaar vesting
  • 30% aan aandeelhouders (team en investeerders) met 2-4 jaar vesting
  • 3% aan werknemers met 2 jaar vesting
  • 5% aan de gemeenschapsreserve
  • De circulerende voorraad zal bij de lancering 0 zijn en de initiële vrijgave zal ongeveer 2m CRV per dag bedragen. 

https://dao.curve.fi/releaseschedule

Token distributie door de jaren heen 

 

Waar kan ik Curve kopen?

Curve prijs door de jaren heen

 

Solana is te koop en te verhandelen op verschillende platforms. Zowel op gecentraliseerde als gedecentraliseerde exchanges. Bybit, Binance en coinbase behoren tot de meest liquide beurzen voor SOL. De token is momenteel verhandelbaar tegen een reeks andere cryptocurrencies en te koop op de volgende exchanges die ook door ander maten gebruikt word:

 


PS: Doe altijd goed je eigen onderzoek en bij vragen, stel ze in de community! 👍

 

 

 


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws