Wat is de Trust Wallet Token (TWT) en hoe werkt het? Een eenvoudige uitleg over deze crypto

Wat is de Trust Wallet Token (TWT) en hoe werkt het? Een eenvoudige uitleg over deze crypto

De Trust Wallet mobiele app is een multi-currency cryptowallet die gebruikers toegang geeft tot een breed scala aan digitale activa, en heeft een ingebouwde DEX (Decentrale Exchange voor android gebruikers). Trust Wallet sloot zich in 2018 aan bij het Binance ecosysteem en is nu de officiële cryptowallet van Binance Smart Chain (BSC).

 

Trust Wallet Token (TWT) is een utility en governance token en is beschikbaar op zowel de BEP-2 (Binance Chain) als BEP-20 (Binance Smart Chain) standaarden.

De kernmodules van Trust Wallet zijn open-source en beschikbaar voor elke ontwikkelaar om op voort te bouwen. De mobiele app van de digitale portemonnee heeft fiat on-boarding, waardoor gebruikers crypto kunnen kopen met creditcards. Trust Wallet is geïntegreerd met andere DEX'en zoals Pancake Swap, Uniswap of Binance DEX, zodat gebruikers hun crypto-activa kunnen kopen, vasthouden en ruilen via één enkele interface. Trust Wallet ondersteunt het kopen, ruilen en staken van 160.000 crypto-activa op 40 blockchains.

Het overkoepelende doel van het project is om de interface naar alle cryptobestanden te worden door het voor gebruikers gemakkelijker te maken om toegang te krijgen tot cryptodiensten zoals dapps.

Hoe is de Trust Wallet tot stand gekomen?

Na deelname aan vele vroege ICO's raakte Viktor Radcheko geïnteresseerd in hoe je vele ERC-20 tokens kon opslaan en efficiënt beheren. Hij begon in september 2017 te werken aan het idee voor Trust Wallet en bouwde de eerste mobiele app, die ETH en ERC-20 tokens kon verzenden en ontvangen, in ongeveer drie weken.

Trust Wallet lanceerde in november 2017 en kreeg onmiddellijk een aanzienlijke gebruikersadoptie. Vroege gebruikers werden aangetrokken door de "automagisch tokens''-functie van de app, waarmee gebruikers alle ERC-20 tokens die bij hun adres horen konden identificeren en onthullen. Tegen maart 2018 schakelden Radchenko en een klein team over op fulltime werken, het toevoegen van functies en het reageren op toenemende ondersteuningsverzoeken.

Trust Wallet werd op 31 juli 2018 overgenomen door Binance, als hun eerste overname: Trust Wallet voegde een veilige, on-chain mobiele portemonnee toe aan de lijst van Binance's diensten. Viktor Radchenko bleef aan door de overname en behield, als onderdeel van de deal, autonomie van Binance om het Trust Wallet project te blijven sturen.

In 2020 stond Trust Wallet op de 6e plaats in de top tien van meest gedownloade cryptocurrency apps.

Trust Wallet onderscheidt zich duidelijk van concurrenten op verschillende fronten: hun uitgebreide dekking van verschillende soorten crypto-activa, hun diversiteit aan blockchain-integraties, en hun nadruk op het vereenvoudigen van verenigde integratie aan beide kanten van de wallet (aan de gebruikerskant als een geabstraheerde laag, of enkele interface, en aan de ontwikkelaarskant als een open-source codebase voor het bouwen van DApps).

 

Tokenomics

De Trust Wallet Token (TWT) werd oorspronkelijk gelanceerd op de BEP-2 standaard, maar werd in oktober 2020 opnieuw gelanceerd op de BEP-20 standaard. Het token dient nuts- en bestuursdoeleinden. Beschikbaar zijn in beide standaarden betekent dat gebruikers TWT kunnen wisselen tussen de Binance Chain en de Binance Smart Chain (BSC). Het heeft twee belangrijke toepassingen:

 

  • Gebruik: TWT-houders hebben recht op verschillende voordelen, zoals kortingen op in-app aankopen en DEX-diensten.
  • Bestuur: Met het token kunnen houders deelnemen aan besluitvormingsprocessen, waaronder het toevoegen van nieuwe tokens, functies, en blockchainondersteuning (zie sectie Governance).

 

In augustus 2020 diende Radchenko een Token Issuance Proposal in bij de Binance Chain gemeenschap, met betrekking tot het Trust Wallet Token project. Het verklaarde doel was om Web 3-technologieën verder te ontwikkelen en gemakkelijker toegang te bieden tot gedecentraliseerde financiële diensten en tegelijkertijd de adoptie van cryptovaluta te vergroten. Het voorstel werd aanvaard en de Trust Wallet Token werd een van de eerste tokens die werd gelanceerd op de Binance Smart Chain (BSC)

De token fungeert zowel als een educatief instrument als een community-builder. De oprichter geloofde dat een van de beste manieren om over digitale activa te leren was er een te bezitten, dus besloot hij een token te creëren die alleen waarde zou hebben binnen het Trust wallet ecosysteem. Rond het token is een trouwe gemeenschap gegroeid en houders worden aangetrokken tot gemeenschapsforums waar ze gedetailleerde instructies krijgen over hoe ze swaps, handel of ruil kunnen uitvoeren en hoe ze waarde kunnen creëren met TWT.

Giveaways bevatten vaak tokens van nieuw geïntegreerde protocollen en bieden TWT-houders een kans om andere digitale activa over te nemen. Zo werden bijvoorbeeld 30.000 eGold tokens naar TWT gedropt om de integratie van het Elrond protocol aan te kondigen.

 

Verdeling

In oktober 2020 herzag het Trust Wallet team hun tokenomics voorafgaand aan de overstap naar de Binance Smart Chain (BSC). Er werd besloten om 89 miljard TWT te verbranden om het huidige geslagen bedrag op 1 miljard TWT te brengen. De bestaande BEP-2 tokenhouders werd de mogelijkheid geboden om hun bestaande TWT te overbruggen naar de BSC.

Per mei 2021 waren iets minder dan 350 miljoen tokens als beloning in omloop gebracht. De huidige soft cap is vastgesteld op de momenteel geslagen 1 miljard TWT.

Er is momenteel geen officieel stappenplan voor de besteding van de resterende 650 miljoen tokens. Toegewezen maar niet uitgegeven tokens zijn als volgt:

  • Gemeenschapsbeloningen voor bestaande gebruikers: 46,7%
  • Reserveportefeuille: 30%
  • Acquisitie van nieuwe gebruikers: 8,3%
  • Ontwikkelaars: 15%

 

TWT's prijsgeschiedenis

 

TWT werd eind juli 2020 genoteerd op CoinMarketCap tegen een openingsprijs van $0,006. Na de volgende zes maanden op dit niveau geschommeld te hebben zag het zijn eerste grote rally in februari 2021. Dit begon toen het een wedstrijd hield met de OpenOcean aggregator. Een totaal van 5.000 TWT lag voor het grijpen voor degenen die op OpenOcean handelden.

Het bleef in de daaropvolgende maanden klimmen toen de gemeenschap stemde over de vraag of het lawine token in Trust Wallet moest worden geïntegreerd. Het voorstel werd met 100% meerderheid aangenomen en TWT bereikte op 3 mei een hoogtepunt van $1,30.

De Trust Wallet Token schommelde later dat jaar nog hoger dankzij zijn niet-fungibele token (NFT) aanbod in augustus en het feit dat het werd uitgelicht door een officieel Binance Twitter account.

De stijging van TWT volgde ook op ontwikkelingen binnen het product van Trust Wallet. De portemonnee lanceerde zijn eigen browserextensie, terwijl hij ook integreerde met Binance Pay en Coinbase Pay.

Op 21 november was TWT licht gedaald en werd verhandeld op $2. Het was echter nog steeds 78% gestegen in de afgelopen maand.  

 

Waar kan ik Trust Walet Token kopen?

Trust Wallet Token is te koop en te verhandelen op verschillende platforms. Zowel op gecentraliseerde als gedecentraliseerde exchanges. MXC en Binance DEX behoren tot de meest liquide beurzen voor TWT. De token is momenteel verhandelbaar tegen een reeks andere cryptocurrencies, maar zeker op de volgende gecentraliseerde exchanges:

 

 

 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws